Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Zájem o míchané nápoje z piva v PET balení stoupá

Co se píše o pivovarech a pivu


Zájem o míchané nápoje z piva v PET balení stoupá

[pátek, 14. červen 2013]

Zájem o nápoje v PET balení v uplynulých létech stoupnul. Tento trend se týká i míchaných nápojů z piva. Taky Gambrinus Ochucený je od června na českém trhu k dostání nejen v tradičních půllitrových plechovkách, ale i v praktických 1,5litrových PET lahvích. V této moderní a stále žádanější formě obalu budou k dostání všechny tři příchutě - Limetka & Bezinka, Řízný citrón i letošní novinka Šťavnatý grep.

Praktické po všech stránkách

V posledních několika letech obliba nápojů v PET balení mezi zákazníky výrazně vzrostla. V segmentu míchaných nápojů z piva představuje toto balení 15 % prodaného objemu, zatímco ještě před rokem to bylo pouze 7 % (leden-květen 2013 vs. stejné období loňského roku, moderní trh, zdroj: Nielsen). Spotřebitelé na nich hodnotí kladně především jejich praktičnost, která jim poskytuje určitý komfort při konzumaci. „PET lahve jsou lehké, pevné a opakovatelně uzavíratelné. Češi jednoduše vnímají jejich přednosti, i proto jejich podíl na trhu každoročně stoupá," říká marketingový manažer značky Gambrinus Miroslav Peichl. Nové balení by mělo přispět i k dalšímu nárůstu zájmu o míchané nápoje z piva Gambrinus, které zákazníci vyhledávají především díky jeho příjemné chuti a složení. „Spotřebitelé oceňují, že kromě charakteristické, příjemně sladěné chuti tradičního a oblíbeného piva Gambrinus s ovocnou šťávou v nízkoalkoholickém nápoji nekupují žádná umělá sladidla ani konzervanty,“ dodává Peichl. Doporučená maloobchodní cena jedné PET lahve s Gambrinusem Ochuceným činí 42,90 Kč.

Gambrinus Ochucený u zákazníků boduje

V průběhu léta 2012 dosáhla kategorie míchaných nápojů z piva 10% podílu na celkovém pivním trhu a v tomto ohledu se stala nejrychleji rostoucím pivním segmentem. „Gambrinus Ochucený se od představení první novinky etabloval mezi tři nejvyhledávanější produkty na trhu v segmentu míchaných nápojů z piva. Osvědčila se nám sázka na citrusové plody, které jsou mezi jinými příchutěmi zdaleka nejoblíbenější,“ oznamuje Peichl. Varianty Gambrinus Limetka & Bezinka a Gambrinus Řízný citrón v plechovkovém balení uspěly také v prestižním spotřebitelském průzkumu Volba spotřebitelů – Nejlepší novinka 2013 v kategorii ochucených piv. V konkurenci mnoha jiných značek získaly tyto produkty od 4 000 respondentů nejvíce hlasů a staly se nejoblíbenějšími novinkami minulého roku. Od letošního března k nim přibyla další chuťová varianta citrusového základu – Gambrinus Šťavnatý grep.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI