Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Běžecká elita změří své síly v závodu Holba běh na Šerák

Co se píše o pivovarech a pivu


Běžecká elita změří své síly v závodu Holba běh na Šerák

[středa, 12. červen 2013]

V sobotu 15.června 2013 se uskuteční 3. ročník sportovní akce Holba běh na Šerák na trase Bobrovník – Šerák. Jde o závod v běhu do vrchu, jehož generálním sponzorem je pivovar Holba. Závod je součástí seriálu Maratonstav Českého poháru v běhu do vrchu a současně je zařazen do kategorie „SUPER“, tedy nejvýše bodovaný. Je také součástí Otevřeného mistrovství Moravy a Slezska.

Odstartuje od restaurace Koliba na Bobrovníku (nachází se mezi obcí Lipová-lázně a městem Jeseník) v nadmořské výšce 495 m. n. m. Běh do vrchu je veden po trati 9,5 km dlouhé s převýšením 905 m pro muže (kategorie A-E) a ženy (kategorie A-D) a další dva běhy v délce 6 km a s převýšením 450 m Běh Pod Strmým juniorky a Jesenický kondiční běh budou odstartovány současně ve 12.00 před restaurací Koliba Lipová - lázně (část Bobrovník). Oba běhy jsou vedeny po žluté turistické značce.

Předpokládá se účast 150-200 běžců z celé České republiky a přilehlého polského regionu.

Cíl závodu se nachází na vrcholu Šerák před horskou Chatou Jiřího ve výšce 1320 m. n. m. Trať je vedená z 85 procent horským lesním terénem, což naplňuje původní myšlenku horských terénních běhů do vrchu.

Pivovar Holba podporuje nejen myšlenku běhu do vrchu, organizovaného šumperským atletickým oddílem, ale je také generálním sponzorem akce. Na vrcholu Šeráku proto budou běžci připíjet Holbou na další vítězství a převezmou dárkové předměty


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI