Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Narozeninové pivo v barvě jantaru vyhrálo první místo na Pivu České republiky v Českých Budějovicích

Co se píše o pivovarech a pivu


Narozeninové pivo v barvě jantaru vyhrálo první místo na Pivu České republiky v Českých Budějovicích

[úterý, 11. červen 2013]

Narozeninový speciál, uvařený k oslavě 260. výročí založení pivovaru ve Velkém Březně, nenašel přemožitele na degustační soutěži Pivo České republiky, která v uplynulých dnech skončila v Českých Budějovicích. Březňák Jantarový skončil na prvním místě v kategorii polotmavých piv. Úspěch si připsalo i další pivo z Velkého Března – Březňák 14% na třetím místě v kategorii světlých speciálních piv.

Krásná barva staletého jantaru, sametová pěna a chmelová vůně, přecházející do plné chuti. To je charakteristika narozeninového piva Březňák Jantarový. K výrobě svátečního piva posloužily nejjakostnější suroviny: voda z vlastních studní, žatecký chmel a slad vyrobený z ječmene z Polabí. Kromě toho velkobřezenští sládci při výrobě použili tři druhy speciálních sladů – barevný, karamelový a bavorský. Omezená edice Březňáku Jantarového se prodávala od poloviny března.

Březňák 14% s bronzovou medailí je v degustačních soutěžích svým soupeřům z minulosti velmi dobře znám, například letos už získal druhé místo na Zlaté pivní pečeti v Táboře. Březňák 14% je světlý speciál s vyšším obsahem alkoholu. Má plnou chuť i hořkost a sytou zlatou barvu.

Soutěž Pivo České republiky je prestižní degustační soutěž, která je součástí výstavy Slavnosti piva. Na začátku června se každoročně koná na výstavišti v Českých Budějovicích, letos se uskutečnil už 17. ročník. Soutěže se v 17 kategoriích účastnilo 50 pivovarů, které zaslaly na 300 vzorků piv. Soutěž probíhá pod záštitou ministra zemědělství, hejtmana Jihočeského kraje a primátora Statutárního města České Budějovice.

Vítězové 17. ročníku soutěže získávají právo užívat titul Pivo České republiky 2013.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI