Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Svijany brání svou dobrou pověst

Co se píše o pivovarech a pivu


Svijany brání svou dobrou pověst

[středa, 15. květen 2013]

Pivovar Svijany zareaguje na výsledky testu na obsah mykotoxinů v pivu realizovaném časopisem dTest žalobou na ochranu dobré pověsti. Stejnou šarži Svijanské Kněžny, která v testu magazínu dTest propadla, nechal otestovat v akreditované laboratoři Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského v Brně a výsledky potvrdily, že Svijanská Kněžna i ostatní svijanská piva jsou naprosto nezávadná.

Časopis dTest provedl test 50 českých piv na obsah mykotoxinů. Z testů, které prováděl v nezveřejňované „chemické laboratoři“, vyplynuly šokující informace – tmavá Svijanská Kněžna 13% má údajně obsahovat nejvyšší množství mykotoxinů ze všech testovaných piv.

S cílem zjistit, kde se stala chyba, nechal Pivovar Svijany bezprostředně po zveřejnění článku v časopise dTest otestovat stejnou šarži Svijanské Kněžny, jako testoval spotřebitelský magazín, dalších 8 piv z produkce pivovaru a 14 vzorků sladu, z nichž se v inkriminované době vařilo pivo. Výsledky testů realizované v akreditované laboratoři Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského jasně dokazují, že všechna svijanská piva včetně Svijanské Kněžny jsou naprosto nezávadná a neobsahují zvýšené hodnoty mykotoxinů. „Výsledky obou testů jsme předali našim právníkům a došli jsme k závěru, že časopis dTest šíří zveřejněním nepodložených výsledků testu poplašnou zprávu, která silně poškozuje náš pivovar a uvádí zákazníky v omyl. Abychom očistili své jméno, rozhodli jsme se celou záležitost řešit právní cestou, 14. 5. 2013 jsme podali na občanské sdružení TEST, provozovatele magazínu dTest, trestní oznámení za šíření poplašné zprávy a v nejbližších dnech podáme žalobu na ochranu dobré pověsti přes naši advokátní kancelář Kříž a Partneři,“ říká ke kauze ředitel pivovaru Roman Havlík.

Výsledky testů realizovaných v akreditované laboratoři Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského v Brně najdete na webu Pivovaru Svijany.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI