Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

U příležitosti Evropského dne parků zve pivovar Krušovice návštěvníky na exkurzi.

Co se píše o pivovarech a pivu


U příležitosti Evropského dne parků zve pivovar Krušovice návštěvníky na exkurzi.

[pondělí, 13. květen 2013]

Přednáškou Voda v krajině Křivoklátska, exkurzí do pramenné oblasti Merkovka a prohlídkou pivovaru v Krušovicích si letos mohou všichni zájemci 17. a 18. května připomenout Evropský den parků. K akci se díky spolupráci s Chráněnou krajinnou oblastí Křivoklátsko připojuje i společnost HEINEKEN Česká republika, pod kterou pivovar patří. Královský pivovar Krušovice je s Křivoklátskem spjat již od roku 1581, od té doby je místní pramenitá voda pro krušovické pivo nepostradatelnou surovinou. Je tedy samozřejmostí, že snižování spotřeby vody, ochrana jejích zdrojů i životního prostředí patří mezi hlavní priority zodpovědnosti a udržitelného rozvoje společnosti.

Přednáška s názvem Voda v krajině Křivoklátska se 17. května 2013 uskuteční v Informačním a vzdělávacím středisku na Křivoklátě. Téma je nasnadě: zaměří se na vodní toky, život v nich a jejich čistotu. Pak budou mít účastníci příležitost vydat se s lektorem do severního cípu Chráněné krajinné oblasti Křivoklátsko, kde se nachází pramenná oblast. Po objevení léčivého pramene tam od druhé poloviny 19. století fungovaly malé lázně. Exkurze do přírody skončí v přírodní rezervaci Prameny Klíčavy.

Následující den, 18. května 2013, se od 9.00 hodin do 15.00 hodin budou konat prohlídky v pivovaru Krušovice, který je již tradičním a častým cílem zahraničních i tuzemských turistů. Během hodinové prohlídky se hosté seznámí nejen s historií pivovaru, technologií výroby piva, ale také surovinami, které jsou k jeho výrobě třeba a mezi něž se řadí i pramenitá voda z křivoklátských lesů. Prohlídky pivovaru jsou v rámci Evropského dne parků pro návštěvníky zdarma.

"Voda představuje přibližně 95% piva a má vliv na jeho kvalitu i chuť. Hojně se využívá také při výrobních procesech. Ohleduplná práce a ochrana vodních zdrojů je proto pro nás prioritou. S tématem snižování spotřeby vody a péče o životní prostředí máme již mnohaletou zkušenost a patříme v tomto ohledu mezi leadery v České republice," komentuje spolupráci Jiří Hauptmann, Ředitel oddělení korporátních vztahů HEINEKEN Česká republika, a.s.

Podle aktuálních údajů činila průměrná roční spotřeba vody v roce 2012 v Krušovicích 4,02 litru na jeden litr vyrobeného piva. Dlouhodobým cílem firmy je postupné snižování spotřeby vody až pod tři litry na litr vyrobeného piva.

Kromě Chráněné krajinné oblasti Křivoklátsko HEINEKEN spolupracuje i s dalšími subjekty, například Národním parkem Šumava a Chráněnou krajinnou oblastí Moravský kras. Společnost se rovněž stala letošním generálním partnerem konference Voda 2013. Aktivně se také zapojuje do projektů platformy Byznys pro společnost.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI