Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pilsner Fest letos jako skutečná oslava zrodu plzeňského originálu

Co se píše o pivovarech a pivu


Pilsner Fest letos jako skutečná oslava zrodu plzeňského originálu

[středa, 24. duben 2013]

Letošní Pilsner Fest se představí v nové podobě. Proběhne v sobotu 5. října – tedy přesně v den uvaření první várky piva Pilsner Urquell. Oslavy propojí historickou tradici pivovarského řemesla s moderními trendy a úspěchy plzeňského ležáku ve světě. V tomto duchu se ponese i hudební program plný nových nápadů z dílny Pavla Anděla, který je dramaturgem programu. Oživením celého festivalu bude rovněž nová moderátorská dvojice Nasty & En.dru. Hlavním partnerem Pilsner Festu je již tradičně město Plzeň.

Posun k říjnovému datu znamená jasnější spojení s oslavou zrodu piva Pilsner Urquell, prvního zlatého ležáku, který byl tak úspěšný, že se stal zakladatelem v současné době světově nejrozšířenější kategorie piv nesoucí označení ‚pils‘. Pilsner Fest bude narozeninovou oslavou piva Pilsner Urquell ve smyslu jeho originality, světového prvenství a kvality, která je již od roku 1842 stále stejně výtečná a neměnná. Také dramaturgie festivalu přinese několik zajímavých změn v programu, především v rozvržení „dění“ na pohled do historie a na éru moderní, což se promítne do hlavního i doprovodného programu.

Doprovodný program vychází z bohaté historie piva Pilsner Urquell. Zahrnuje nejen zrod piva a dlouhodobou pivovarnickou tradici, ale i úspěchy značky v moderní době. Tematickému rozdělení bude odpovídat i rozložení v areálu pivovaru. Ve spodní části se představí tradiční pivovarnická řemesla, která si budou moci návštěvníci vyzkoušet, třeba i v dobových kostýmech. V horní části areálu pak bude umístěn stan reprezentující současnost značky. Zde je největším lákadlem mezinárodní finále soutěže Pilsner Urquell Master Bartender, která získává stále větší prestiž u nás i v zahraničí. Letošní souboj o titul nejlepšího výčepního plzeňského ležáku na světě se stane součástí Pilsner Festu, a jeho návštěvníci si budou moci s mezinárodní výčepní elitou slavnostně připít. Kromě mezinárodního finále budou ve své show čeští bartendeři předvádět různé styly čepování, které si pod jejich dohledem také vyzkouší zájemci z řad diváků.

Hudební dramaturgie se opět ujal Pavel Anděl. Na dvou pódiích se představí to nejlepší z české hudební scény. Jako ochutnávku z nabitého plánovaného programu lze prozradit Čechomor, který zahraje akusticky ve spojení se symfonickým orchestrem, a na druhé scéně jako hlavní tahák kapelu Kryštof. Celou hudební část festivalu, jejíž program budou organizátoři postupně odkrývat, oživí moderátorská dvojice Nasty & En.dru. Ti kromě moderování předvedou svá originální vystoupení, která se budou prolínat s výstupy hudebníků a kapel. Na Pilsner Festu si také zahraje vítězná kapela soutěže Prazdroj talentů, která proběhne před festivalem v rámci Léta v Prazdroji.

Naším cílem je připravit pro návštěvníky nejen zážitek spojený se skvělou hudbou a výtečným pivem, ale zároveň přiblížit vznik první várky Pilsner Urquell a světového renomé tohoto ležáku. Proto jsme se letos kromě tradičně nabitého hudebního programu zaměřili i na bohatý doprovodný program. V rámci něho seznámíme návštěvníky s historií výroby, v podobě představení tradičních řemesel, ale i s moderními úspěchy piva Pilsner Urquell, které reprezentuje mezinárodní finále Pilsner Urquell Master Bartender,“ doplňuje Jan Šolta, manažer značky Pilsner Urquell.

Říjnový Pilsner Fest odstartuje oslavy uvaření první várky plzeňského ležáku po celé České republice. Přímo z Plzně vyrazí historický vůz s pivem v dubových sudech do restaurace U Pinkasů v Praze a po návštěvě dalších měst po celé České republice bude celá roadshow zakončena 11. listopadu na plzeňském náměstí Republiky, tedy v den a na místě, kde byl plzeňský ležák v roce 1842 představen poprvé.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI