Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Co je hladinka? Hospodský byznys za miliony a právní uzel

Co se píše o pivovarech a pivu


Co je hladinka? Hospodský byznys za miliony a právní uzel

[pátek, 8. březen 2013]

Co je hladinka? Hospodský byznys za miliony a právní uzel[goto:http://zpravy.e15.cz/byznys/obchod-a-sluzby/co-je-hladinka-hospodsky-byznys-za-miliony-a-pravni-uzel-963502]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Elf

pátek, 8. březen 2013
23:18

Elf

Za prvé se kohout neotevře o zhruba 45°, to už nefunguje rozpěňovadlo a proto by výčepní žádnou pěna do sklenice nenapustil. I když možná jsou kohouty pro čepování PU nastavené jinak. A za druhé, i když čepujete hladinku, dá se míra s malými odchylkami v klidu načepovat. Ochylky myslím v řádech milimetrů a to na obě strany (řekněme +/- 3 mm). Tzn. že pokud v nějakém podniku počítají s odchylku v řádu jednoho deci, zaměstnávají buď neschopné výčepní, nebo jsou prostě vychcaný. Navíc ta anketa v článku je zcela mimo mísu, protože neexistují pouze dvě nabízené možnosti. Co takhle třetí možnost: "Ne, protože jde pivo načepovat na hladinku a zároveň na míru."


napsal(a): Elf [Odpovědět]

Pivař

neděle, 10. březen 2013
12:55

to Elf: Narostý souhlas s Elfem...


napsal(a): Pivař [Odpovědět]

DanDv

pátek, 8. březen 2013
18:16

Nechápu smysl toho článku. Tady není o čem diskutovat. Zákon hovoří jasně - pokud má hostinský v ceníku uvedeno, že O.5L piva stojí 3OKč, tak musí zákazníkovi natočit O.5L piva, pokud chce dostat tyto peníze. Není podstatné, jestli to bude našlapané, natočené na hladinku nebo na čochtana. Pokud nedodrží míru, host to může reklamovat a čoika pokutovat. Nějaké výmluvy na hladinku v tom nehrají žádnou roli.


napsal(a): DanDv [Odpovědět]

Adsense

18. duben 2024
03:57


posted by: Inzerce


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI