Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Zlatý pohár Pivex 2013: stříbro a bronz pro Zlatopramen Radlery z portfolia HEINEKENU

Co se píše o pivovarech a pivu


Zlatý pohár Pivex 2013: stříbro a bronz pro Zlatopramen Radlery z portfolia HEINEKENU

[čtvrtek, 7. březen 2013]

Zlatopramen Radler citrón a Zlatopramen Radler pomeranč se zázvorem skvěle uspěly na právě skončené degustační soutěži Zlatý pohár Pivex – Pivo 2013, která se už po jedenadvacáté uskutečnila v Brně. Zlatopramen Radler citrón zde získal druhé a pomeranč se zázvorem třetí místo. Oba Radlery z portolia společnosti HEINEKEN Česká republika soutěžily v kategorii nízkoalkoholických míchaných piv. Uvedená kategorie se na Pivexu představila v premiéře a potvrzuje tak stále vzrůstající oblibu tzv. pivních mixů na českém pivním trhu. Ceny vítězným pivovarům se předávaly včera večer v brněnském hotelu Voroněž.

Zlatopramen Radler citrón a Zlatopramen Radler pomeranč se zázvorem jsou dva produkty, které přišly na český pivní trh v dubnu 2012. Vznikají kombinací piva se šťávou z přírodního ovoce. Receptura je originální a česká, nápoj neobsahuje žádné konzervanty. Výsledkem je chmelově nahořklá a zároveň ovocná chuť.

Oba uvedené produkty si záhy získaly oblibu u svých konzumentů. Značka proto vloni v létě přidala další příchuť, tentokrát grep. Na podzim pak lidé mohli ochutnat další inovaci, tentokrát zimní Radlery višeň s čokoládou a hruška se skořicí, které obsahují silnější pivo a před konzumací se mohou, ale nemusí ohřívat.

Prodeje letních Zlatopramen Radlerů předčily očekávání, protože jich HEINEKEN oproti původnímu plánu prodal třikrát více. Spotřebitelé si pivní mixy oblíbili v posledních dvou letech.

Letošního XXI. ročníku soutěže Zlatého poháru Pivexu se účastnilo 15 českých pivovarů, které přihlásily celkem 51 značek piv. Soutěžilo se celkem v šesti kategoriích, včetně dvou nových (nízkoalkoholická míchaná piva a nealkoholická míchaná piva). Soutěž je dvoukolová, první degustace přihlášených vzorků se uskutečnily v listopadu 2012 a druhé v únoru 2013. Průběh soutěže ověřuje notář.

Zlatý pohár Pivex patří mezi vysoce ceněné degustační soutěže. Záštitu nad letošním ročníkem převzalo Ministerstvo zemědělství ČR, Asociace krajů České republiky, Jihomoravský kraj a statutární město Brno. Odborným garantem degustací se stal Výzkumný ústav pivovarský a sladařský v Praze.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI