Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Staropramen Cool Grep zvolen nejlepším beermixem v soutěži Zlatý pohár PIVEX Pivo 2013

Co se píše o pivovarech a pivu


Staropramen Cool Grep zvolen nejlepším beermixem v soutěži Zlatý pohár PIVEX Pivo 2013

[čtvrtek, 7. březen 2013]

Pivovar Staropramen na 21. ročníku degustační soutěže Zlatý pohár PIVEX – Pivo 2013 uspěl hned ve dvou kategoriích. První místo si z Brna odváží loňská novinka Staropramen Cool Grep, která zvítězila v kategorii nízkoalkoholická míchaná piva. Že ve smíchovském pivovaru umí vařit i skvělé tradiční pivo pak potvrzuje třetím místem v kategorii světlých výčepních piv Staropramen Světlý. Ten si přitom z tohoto prestižního pivního klání odváží ocenění již potřetí v řadě.

Ze zisku těchto dvou prestižních cen máme velkou radost. Dokazují, že pivu rozumíme. Máme výborná tradiční piva, jakým je Staropramen Světlý. A umíme nabídnout i ten nejlepší osvěžující mix piva a ovocné šťávy reprezentovaný Cool Grepem,“ říká k získaným oceněním Zdeněk Lux, vrchní sládek pivovaru Staropramen, a dodává: „Soutěž, ve které odborníci hodnotí nejen senzorické vlastnosti piva, ale každé pivo je podrobeno také laboratorním rozborům, prověří kvalitu piv skutečně dokonale a je velmi náročné v ní uspět.

Staropramen Cool Grep se stal v loňském roce nejprodávanější novinkou v segmentu beermixů. Uspěl tak u spotřebitelů. Za pouhý rok na trhu navíc získal již druhé významné ocenění. Tím prvním bylo loňské vítězství ve velkém testu beermixů deníku Mladá fronta Dnes, ve kterém porazil dalších 19 soupeřů.

Staropramen Cool Grep doplnil Cool Lemon, první úspěšný beermix v Česku, loni v dubnu. A rozhodně nejde o bratrovražedný souboj. „Obě příchutě se hned od začátku velmi dobře doplňují. Důkazem je fakt, že Cool Grep se prodává velmi dobře, aniž by brzdil v růstu Cool Lemon,“ dodává Zdeněk Lux.

Staropramen Cool Lemon a Cool Grep jsou jedničkou a dvojkou mezi beermixy v Česku. Jejich společné prodeje dohromady tvoří 50 % tohoto nového segmentu u nás. Každý druhý prodaný beermix tak nese značku Staropramen Cool. Aby si Staropramen upevnil pozici lídra, doplní tento týden úspěšnou dvojici nová příchuť Cool Hořký Pomeranč. A v dubnu pak příchuť čtvrtá. O jakou přesně půjde, pivovar zatím tají.

Cenu si z Brna odváží i Staropramen Světlý, jemuž jsou věrné celé generace pivařů. „Pro nás je opakovaný úspěch Staropramenu Světlého nejen v této degustační soutěži velmi důležitý. Toto světlé pivo totiž tvoří dlouhodobě základ naší produkce. Je z portfolia Staropramenu nejprodávanější. Je to důkaz, že jeho kvalita je trvale na vysoké úrovni,“ komentuje vrchní sládek pivovaru Staropramen Zdeněk Lux.

O soutěži Zlatý pohár Pivex – Pivo 2013

Jedná se o jedno z nejprestižnějších a nejvýznamnějších degustačních hodnocení piva v České republice uznávané pivovarskými odborníky. Hlavními hodnotícími kritérii jsou chuť, plnost, vůně, říz, hořkost i další chuťové vlastnosti piva a jeho jiné příznaky v chuťových a vizuálních zjištěních degustátorů. Soutěž je dvoukolová a v obou kolech soutěže jsou u všech vzorků piv prováděny také laboratorní rozbory a senzorická hodnocení v laboratořích. Odborným garantem degustací byl Výzkumný ústav pivovarský a sladařský v Praze (VÚPS). Konzultačním garantem byl zkušený a uznávaný pivovarský odborník Ing. Antonín Kratochvíle. Odborným garantem degustací byl Výzkumný ústav pivovarský. Dalším garantem byl Českomoravský svaz minipivovarů. První kolo degustací přihlášených vzorků proběhlo 29. listopadu 2012. Druhé kolo proběhlo 20. února 2013. Výsledky soutěže byly oficiálně vyhlášeny 6. března 2013 v úvodu 21. Galavečera pivovarníků a sladovníků České republiky v Kongresovém centru OREA Hotelu Voroněž v Brně.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI