Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Odborná porota rozhodla, nejlepším českým ležákem je Lobkowicz Premium z jihočeského Protivína!

Co se píše o pivovarech a pivu


Odborná porota rozhodla, nejlepším českým ležákem je Lobkowicz Premium z jihočeského Protivína!

[čtvrtek, 7. březen 2013]

Lobkowicz Premium byl včera večer slavnostně vyhlášen vítězem v kategorii světlých ležáků v degustační soutěži Zlatý pohár PIVEX – Pivo roku 2013, kterou pivovarští odborníci uznávají jako jedno z nejprestižnějších a nejvýznamnějších degustačních hodnocení piva u nás. Vynikajícího výsledku dosáhlo také nealkoholické pivo Lobkowicz Premium Nealko, kterému pivovarští experti udělili bronzové ocenění v kategorii nealkoholických piv.

Úspěch prémiových piv Lobkowicz navazuje na ocenění v dalších degustačních soutěžích a potvrzuje jejich stabilní vysokou kvalitu a jedinečnou chuť. „Jsem opravdu moc rád, že jsme dostali takové prestižní ocenění na soutěži PIVEX v této královské kategorii. Ležák Lobkowicz Premium vaříme podle tradiční receptury a při jeho výrobě používáme pouze ty nejkvalitnější české suroviny – vodu z jihočeského hlubinného jezera, slad z české odrůdy ječmene Bojos, české odrůdy chmele Žatecký poloraný červeňák a Premiant a vlastní historický kmen kvasnic. Žádné náhražky, ty do pravého českého ležáku nepatří. Zákazníci náš přístup oceňují, o tom kromě různých ocenění svědčí hlavně stále rostoucí prodeje obou piv,“ uvedl s neskrývanou hrdostí Michal Voldřich, sládek protivínského pivovaru, kde se Lobkowicz Premium vyrábí.

Odborná porota se při hodnocení jednotlivých vzorků zaměřila na kritéria jako chuť, plnost, vůně, říz a hořkost, případně také další vlastnosti, které lze smyslově vnímat. To jsou atributy, které při pití piva hodnotí také běžní spotřebitelé. „Lobkowicz Premium je osobitý poctivý ležák, žádné europivo. Nealko Lobkowicz se zase chuťově maximální blíží klasickému pivu,“ shrnul hlavní přednosti obou oceněných piv Jiří Faměra, vrchní sládek pivovarnické skupiny Pivovary Lobkowicz. Právě Faměra vývoj obou piv Lobkowicz vedl.

Výsledky 21. ročníku degustační soutěže ZLATÝ POHÁR PIVEX – PIVO 2013, který se konal v rámci potravinářského veletrhu SALIMA, byly oficiálně vyhlášeny včera večer v Kongresovém centru hotelu Voroněž v Brně.

Soutěže se zúčastnilo celkem 51 pivních značek z 15 průmyslových pivovarů, které byly hodnoceny celkem v šesti kategoriích – světlé výčepní pivo, světlé ležáky, nealkoholická piva, tmavá piva, nízkoalkoholická míchaná piva a nealkoholická míchaná piva. Tyto základní kategorie doplnily ještě dvě speciální kategorie v sekci minipivovarů.

Odborným garantem degustační soutěže je Výzkumný ústav pivovarský a sladařský v Praze (VÚPS) pod konzultačním dohledem Ing. Antonína Kratochvíleho a ve spolupráci s dalšími odborníky. Soutěž se konala pod záštitou Ministerstva zemědělství ČR, Českého svazu pivovarů a sladoven, Českomoravského svazu minipivovarů, Asociace krajů České republiky, Jihomoravského kraje a statutárního města Brna.

Vzorky byly degustovány ve dvou na sobě nezávislých kolech, což podle organizátorů vyloučí statistické chyby a uspějí jen piva dlouhodobě kvalitní. Anonymní hodnocení prováděli odborní degustátoři ze soutěžících pivovarů, dále z VÚPS a dalších odborných institucí. Degustátoři hodnotili především chuť piva, jeho plnost, vůni, říz, hořkost i další eventuální chuťové vlastnosti či jiné příznaky (např. v barevnosti, jasnosti apod.). V obou kolech soutěže byly u všech vzorků piv prováděny také laboratorní rozbory a senzorická hodnocení VÚPS Praha.

Piva Lobkowicz získala od roku 2010, kdy se začala účastnit prestižních degustačních soutěží, také tato ocenění:

2012

Pivo České republiky 2012

Lobkowicz Premium i Lobkowicz Premium Nealko - 3. místo

Zlatý pohár PIVEX – PIVO 2012

Lobkowicz Premium Nealko - 3. místo

AutoTIP

Lobkowicz Premium Nealko - vítěz testu nealkoholických piv

2011

Pivo České republiky 2011

Lobkowicz Premium Nealko - 3. místo

Australian International Beer Awards 2011

Lobkowicz Premium i Lobkowicz Premium Nealko - 3. místo

Zlatý pohár PIVEX – PIVO 2011

Lobkowicz Premium i Lobkowicz Premium Nealko - Certifikát za vyrovnanou kvalitu v obou kolech tohoto ročníku

AutoTIP

Lobkowicz Premium Nealko - vítěz testu nealkoholických piv

2010

Pivo České republiky 2010

Lobkowicz Premium Nealko - 1. místo

Australian International Beer Awards 2010

Lobkowicz Premium - 2. místo

Zlatý pohár PIVEX – PIVO 2010

Lobkowicz Premium Nealko - 2. místo

Lobkowicz Premium – 3. místo

Dočesná 2010

Lobkowicz Premium – 3. místo


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

JardaK

čtvrtek, 7. březen 2013
17:31

JardaK

Mě to nechává klidným. Nechutná mi Plzeňský Prazdroj, tím spíše jeho napodobenina. Z této skupiny nedám dopustit na Klášter 12° a Černá Hora 11°, dále mi chutná i Ježek 11°. Chlumec nemusím, Vévoda má na mě příliš nakyslou chuť, ani tankový mi nejede. Ostatně Lobkowicz je pro mě chuťově také spíš jen lehce zkyslá Plzeň. Platan pak je takový nevýrazný, ale neurazí. Ale to jsou moje chutě, určitě má někdo jiný chutě jiné. Prostě za mě Klášter 12° a Černá Hora 11°, to je takové rodinné zlato a ve zbytku mě zatím u KBG zklamali.
---------------------------------
Zpráva byla upravena 07.03.2013 ve 17:33:19


napsal(a): JardaK [Odpovědět]

sasa

pátek, 8. březen 2013
16:27

sasa

to JardaK:
A proč ne Černá Hora 12? Nechutná nebo není k mání? U nás v Olomouci a okolí všude jen samá jedenáctka Páter. Mluvím o čepovaném. Lahvové z Černé Hory už vůbec nikde nemáme.


napsal(a): sasa [Odpovědět]

Adsense

19. duben 2024
19:13


posted by: Inzerce

JardaK

sobota, 9. březen 2013
11:04

JardaK

to sasa:
Ono to spíš bude tím, že mají tak dobrou jedenáctku, že dvanáctku ani neřeším. Stejný stav mám třeba i s Konradem. Naopak jedenáctka Klášter mi přijde spíš jako lepší desítka a desítka pak skoro nic, tak proto výbornou dvanáctku.


napsal(a): JardaK [Odpovědět]

Tchoř

čtvrtek, 7. březen 2013
15:42

Salima se letos opravdu nekoná (byla vloni a bude příští rok), to jen někdo opisuje několik let starou věc. Poprvé ale vidím pravdivou informaci, že se pivo Lobkowicz (od doby, kdy KBrewery tuto značku ukradli z Vysokého Chlumce) vaří v Protivíně - paradoxně v bývalém pivovaru rodu Schwarzenbergů. O této skutečnosti se i na stránkách piva ( www.lobkowicz-premium.cz ) jednoduše mlčí.


napsal(a): Tchoř [Odpovědět]

Pivař

čtvrtek, 7. březen 2013
15:51

to Tchoř: Myslím, že to komunikoval i sám pivovar. A možná že se pletu, ale mám pocit, že to bylo dokonce uvedeno na zadní etiketě. Ruku do ohně bych za to ale nedal.. Nicméně už to bylo oficiálně několikrát zmiňováno.


napsal(a): Pivař [Odpovědět]

Marek Novotný

čtvrtek, 7. březen 2013
17:02

to Tchoř: Není důvod hledat senzaci, na webu http://www.lobkowicz-premium.cz/o-pivu/lobkowicz-premium/o-pivu/ to je jasně napsáno, že to vaří Protivín.


napsal(a): Marek Novotný [Odpovědět]

Tchoř

čtvrtek, 7. březen 2013
15:54

to Pivař:
Je to možné, na webu protivínského pivovaru to ve výčtu piv je, jde mi spíš o to, že to běžně v tisku neuvádějí - i na webu skupiny je "vlajková loď" v odkazech zvlášť.


napsal(a): Tchoř [Odpovědět]

našinec

čtvrtek, 7. březen 2013
15:17

Tak nevím, myslel jsem si, že potravinářský veletrh SALIMA se koná každé dva roky, ale teď se dočítám, že SALIMA byla i letos. Tak nevím...


napsal(a): našinec [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI