Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Klostermann získal v Táboře Zlatou pivní pečeť

Co se píše o pivovarech a pivu


Klostermann získal v Táboře Zlatou pivní pečeť

[úterý, 12. únor 2013]

DUDÁK – Měšťanský pivovar Strakonice se již tradičně účastnil prestižní degustační soutěže v Táboře. Letošní 23. ročník Reprezentativních pivních slavnostní proběhl 6. února 2013 – 9. února 2013. Strakonický pivovar měl celkem obsazeno svými výrobky šest kategorií. Z Tábora si odvezl zlatou medaili polotmavý ležák Klostermann v kategorii polotmavých ležáků. Do Tábora se sjelo 150 pivovarů z České republiky a zahraniční.

Konkurence byla opravdu velká. Jsem velmi ráda, že polotmavý ležák Klostermann potvrdil své kvality a získal Zlatou pivní pečeť v této prestižní degustační soutěži,“ říká Dagmar Vlková, členka komise a sládek pivovaru.

Reprezentační slavnosti piva a minerálních vod 2013 v Táboře se konaly od 6. do 9. února 2013. Odborné anonymní degustace soutěže o Zlatou pivní pečeť začaly o den dříve. Porotu čekal náročný maratón – do soutěže bylo přihlášeno okolo 550 vzorků piva. Z hlediska účasti pivovarů v odborné degustační soutěži jsou Slavnosti piva v Táboře největší svého druhu v České republice. Odborné degustace jsou přísně anonymní a oficiálně garantované odbornými autoritami. Soutěže piva certifikují světově renomované společnosti TÜV SÜD, Bureau Veritas Czech Republic, 3 EC International a Státní zemědělská a potravinářská inspekce České republiky. Anonymní degustace proběhly od 5. do 8. února v kongresovém sále Jihočeské univerzity v Táboře. Mimo odborníků z pivovarů také degustovali doktorandi VŠCHT, úspěšní studenti Střední průmyslové školy potravinářských technologií z Prahy a Střední ekologické a potravinářské školy z Veselí nad Lužnicí. Jako nezávislí degustátoři se zúčastnili sládci z Japonska, Ukrajiny, Ruska, Polska a také řada našich vynikajících odborníků z oboru pivovarnického. Poprvé se také účastnili degustací pracovníci Výzkumného chmelařského ústavu Žatec.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

píra

středa, 13. únor 2013
16:29

píra

Ještě tak ho stáčet do půlitrových vratných lahví, to by byla paráda. Když už se to podařilo u Velkopřevora. Jinak gratulace, hnedle po něm sáhnu.


napsal(a): píra [Odpovědět]

Chody

středa, 13. únor 2013
21:30

Chody

to píra: Ti nevim, ale basu půllitrovýho Velkopřevora stejně nekoupíš :(


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI