Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Staropramen zahájil rok 2013 na stupních vítězů

Co se píše o pivovarech a pivu


Staropramen zahájil rok 2013 na stupních vítězů

[úterý, 12. únor 2013]

Na 23. táborských slavnostech piva uspěla Staropramen 11 i Staropramen Nealko

Staropramen 11o a Staropramen Nealko potvrdily své kvality a na 23. reprezentačních slavnostech piva v Táboře získaly ocenění za druhé místo v kategorii nealkoholických piv a třetí místo mezi pivy jedenáctistupňovými. Potvrdilo se, že česká pivní dvojka z centra Prahy vaří kvalitní a dobré pivo i více než 140 let od doby, kdy byl smíchovský pivovar založen.

Uspět na prestižní soutěži, která je z hlediska účasti největší pivní slavností v České republice, je pro smíchovský pivovar velkým úspěchem. I z toho důvodu, že degustace jsou přísně anonymní a garantované odbornými autoritami. Většinou jde o sládky přihlášených pivovarů, odborných degustátorů a studentů odborných vysokých škol.

Druhé místo mezi nealkoholickými pivy jen potvrzuje oblíbenost Staropramenu Nealko. V předchozích letech totiž toto pivo v silně obsazené a stále oblíbenější kategorii dvakrát za sebou zvítězilo. Staropramen Nealko vychází vstříc milovníkům piva, kteří musí usednout za volant, případně si chtějí dát k obědu točené pivo bez alkoholu během pracovního týdne.

Dalším úspěchem pivovaru Staropramen je i třetí místo pro Staropramen 11o, který uspěl v konkurenci více než 30 vzorků. Od běžných světlých jedenáctek se odlišuje především použitím karamelového sladu. Ten se standardně používá hlavně u tmavých ležáků, ve světlých pivech se s ním často nesetkáte. S nápadem na inovovanou recepturu přišel v roce 2010 Jan Špaček, technolog výroby piva ve Staropramenu. Díky karamelovému sladu získalo pivo charakteristickou barvu i plnou chuť.

Ačkoliv Staropramen 11o je pivo poměrně mladé, jeho základ vychází ze zkušeností , které se v pivovaru ležícím prakticky v centru Prahy předávají už od května roku 1871, kdy se na Smíchově slavnostně uvařila první várka piva. Jedenáctka je ale zároveň ukázkou toho, že kvalitní základ je potřeba propojovat s novými nápady. Díky tomu pak můžeme lidem nabídnout zajímavé pivo odpovídající dnešním trendům,“ říká spoluautor receptury tohoto piva Jan Špaček ze Staropramenu .


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI