Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Zlatá pivní pečet 2013: Pivovary Lobkowicz získaly tři ocenění

Co se píše o pivovarech a pivu


Zlatá pivní pečet 2013: Pivovary Lobkowicz získaly tři ocenění

[úterý, 12. únor 2013]

Piva společnosti Pivovary Lobkowicz získala tři ocenění v prestižní odborné degustační soutěži Zlatá pivní pečeť 2013 – tmavý ležák Merlin, nealkoholické pivo Platan Nealko (obě vyráběná v Pivovaru Protivín) a polotmavý ležák vídeňského typu Kounic (z Pivovaru Uherský Brod) obsadily ve svých kategoriích třetí příčku.

Mám velkou radost, a to nejen za tato ocenění, ale i za pěkné umístění dalších piv skupiny Pivovary Lobkowicz v soutěži. Do finále se dostalo celkem 10 našich piv, což svědčí o vysoké kvalitě naší produkce napříč sortimentem. Chybělo nám tak jen trošku štěstí, aby sbírka našich ocenění byla ještě širší,“ uvedl Michal Voldřich, sládek protivínského pivovaru, který v sobotu 9. února 2013 na slavnostním vyhlášení soutěže všechna tři ocenění převzal.

Anonymní degustace se zúčastnilo 624 piv ze 128 pivovarů z řady zemí, které se mezi sebou utkali ve 24 kategoriích. Jednotlivé vzorky posuzovala odborná porota složená ze sládků přihlášených pivovarů, nezávislých degustátorů i studentů odborných vysokých škol. Garantem soutěže byly renomované kontrolní a certifikační společnosti a také Státní zemědělská a potravinářská inspekce České republiky.

Degustační soutěž Zlatá pivní pečeť 2013 se konala v rámci XXIII. Reprezentačních slavností piva v Táboře, nad kterými převzali záštitu hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola, prezident Agrární Komory České republiky Jan Veleba, ministr zemědělství Petr Bendl, ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský a generální ředitel Czech Tourism Rostislav Vondruška.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI