Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovary Lobkowicz připravily nové silné pivo: Klášterní XIX. Bock

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovary Lobkowicz připravily nové silné pivo: Klášterní XIX. Bock

[čtvrtek, 10. leden 2013]

Pivovary Lobkowicz uvádějí na trh nové nevšední pivo. Po Svátečním kouřovém ležáku, který mohli pivní konzumenti ochutnat před Vánoci a v průběhu vánočních svátků, připravila ryze česká pivovarnická skupina silné pivo kategorie Doppelbock [čti doplbok] nazvané Klášterní XIX. Bock [čti bok]. Jak již název napovídá, uvařili jej sládci pivovaru v Klášteře Hradišti nad Jizerou a jeho stupňovitost činí 19 %, tudíž se jedná o nejsilnější pivo z portfolia skupiny. Od pátku 11. ledna 2013 jej až do vyčepování zásob nabídne na šest set hospod po celé republice.

Bock je označení pro silný ležák, který se začal vařit v polovině 14. století v okolí německého města Einbeck v Dolním Sasku. V 17. století se tento pivní styl rozšířil také do Bavorska. V češtině »bock« znamená »kozel«, proto se dodnes na lahvích s tímto pivem objevuje emblém kozla.

Pro Bocky je typická dlouhá doba ležení a speciální složení sladů, které způsobují jeho barvu a chuť. Pily se a pijí se hlavně na zahřátí v chladnějším období roku. Jedná se o silná piva – extrakt původní mladiny převyšuje 16 % hm. Po dlouhou dobu byly konzumovány bavorskými mnichy jako zdroj energie v době půstu. Pro jeden z druhů piva Bock – Doppelbock, neboli česky dvojitý bock, je charakteristický dokonce obsah alkoholu převyšující 7 % obj. a extrakt původní mladiny nad 18 % hm. A právě tyto charakteristiky splňuje náš Klášterní XIX. Bock,“ uvedl Zdeněk Prokůpek, sládek Pivovaru Klášter.

Klášterní XIX. Bock je polotmavé pivo s obsahem alkoholu 7,5 % obj. a s obsahem původní mladiny 19 % hm. Konzumenty zahřeje už svou sytou načervenalou barvou, ale hlavně plnou karamelovou chutí s výrazným dozníváním po vlašských oříšcích.

Pivo budou čepovat zejména hospody zapojené do programu Cesta pivních znalců, jejichž seznam je zveřejněn na www.cestapivnichznalcu.cz. Část této jednorázové várky míří na export do Itálie.

Pivovary Lobkowicz připravily nové  silné pivo: Klášterní XIX. Bock [p245]

Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

libor.a

pondělí, 14. leden 2013
12:00

souhlasím, bylo výborné a ne drahé.


napsal(a): libor.a [Odpovědět]

hasa

pondělí, 14. leden 2013
22:45

hasa

to libor.a: no pil jsem samozrejme lepsi bocky, nicmene pomer cena vykon good :-)))


napsal(a): hasa [Odpovědět]

Mirek

sobota, 12. leden 2013
21:10

Mirek

To vypadá,že nikdo neochutnal!?!? Já ochutnal a myslím,že se povedlo! Žádná lihová pachuť,opravdu pitelné pivo. Skvělý speciál!
---------------------------------
Zpráva byla upravena 14.01.2013 ve 15:33:37


napsal(a): Mirek [Odpovědět]

Adsense

19. duben 2024
03:00


posted by: Inzerce

Mirek

čtvrtek, 10. leden 2013
19:19

Mirek

Už se těším....


napsal(a): Mirek [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI