Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní fajnšmekři se mají na co těšit. Na trh přichází vánoční Gustav

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivní fajnšmekři se mají na co těšit. Na trh přichází vánoční Gustav

[čtvrtek, 8. listopad 2012]

Litovelský speciál Gustav může vzbudit pocit, že „nic není jako dřív“…., je to však jiná paralela. Nejde o tu politickou, nýbrž historickou. Nese jméno známého zápasníka Gustava Frištenského, který pivovar nejen často navštěvoval, ale dokonce v pivovarském parku trénoval. Jeho manželkou byla totiž dcera litovelského sládka a on sám pivem s chutí připíjel na svá vítězství.

Vánoční Gustav je speciální pivo z ječmenného sladu se stupňovitostí 13,5 a šesti procentním obsahem alkoholu, vařený podle tradiční receptury. Ve srovnání s běžnými pivy vyniká výraznou silou a dokonalou vyladěností. Je charakteristické plnou chutí s déle doznívající hořkostí a vysokou pitelností. To znamená, že láká k dalšímu napití i delšímu posezení. Jde o nefiltrované pivo jantarové barvy s mírným zákalem. Sytou barvu mu přináší použitý karamelový slad, zatímco bavorský slad zvyšuje plnost chuti. Ještě před napitím je možné zaregistrovat jeho intenzívní aroma přírodních chmelových silic, jež mu přináší vyšší podíly chmele i speciální receptura chmelení.

V prodeji je Litovelský Gustav v sudech a speciálních skleněných lahvích s objemem 1,5 l které restaurace nabídnou svým štamgastům. Pivovar vyrábí Gustava pouze v omezeném množství, letos 1000 hl a při výjimečných příležitostech. Je to vánoční dárek konzumentům a vítané zpestření nabídky. Litovelský Gustav je součástí Kalendáře speciálů, v němž Litovel spolu s Holbou a Zubrem představuje několik druhů speciálních piv a termíny, kdy se objeví v restauracích. V obchodní síti je vánočním zpestřením Sváteční Speciál 13º v balení multipack s 8 lahvemi.

Pivní fajnšmekři se mají na co těšit. Na trh přichází vánoční Gustav [p274]

Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI