Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Vedení pivovarů v Plzni se ujal Stanislav Hamara

Co se píše o pivovarech a pivu


Vedení pivovarů v Plzni se ujal Stanislav Hamara

[čtvrtek, 25. říjen 2012]

Manažerem plzeňských pivovarů Prazdroj a Gambrinus se stal Stanislav Hamara (44). V nové pozici zúročí své jedenáctileté zkušenosti z pivovarů společnosti SABMiller a nahradí předchozího manažera Pavla Šemíka, který od srpna působí jako technický ředitel nizozemského pivovaru Royal Grolsch.

Stanislav Hamara působí v pivovarnické skupině SABMiller od roku 2001, kdy se na šest let stal manažerem stáčení piva v Pivovaru Šariš. Poté pracoval na projektu sloučení akciových společností Topvar a Šariš. Po úspěšném dokončení integrace se od ledna 2007 stal manažerem topolčanského pivovaru, o rok později převzal vedení pivovaru ve Velkém Šariši.

Působil také v centrále společnosti SABMiller v oblasti rozvoje výroby piva v celoevropském měřítku. Do Plzně přichází po téměř dvouletém vedení maďarského pivovaru Dreher.

Velmi si vážím toho, že mohu působit právě v Plzni v pivovaru, který změnil tvář světového pivovarnictví a dal světu jedinečný ležák Pilsner Urquell. Díky mému nástupu během oslav 170. výročí zrodu originálního plzeňského ležáku jsem si ještě více uvědomil pocit radosti i odpovědnosti, že budu pracovat s lidmi, kteří se dlouhá léta podílejí na úspěchu plzeňských piv,“ řekl Stanislav Hamara.

Stanislav Hamara je absolventem Technické univerzity v Košicích. Po dokončení studií pracoval osm let v soukromé firmě na výrobu PET lahví a sycených nealkoholických nápojů, kde prošel různými pozicemi až po manažera výroby. Během zaměstnání absolvoval také postgraduální studium na Brunel University West London.

Rád sportuje a věnuje se hlavně běhu. S manželkou a dětmi pak tráví volný čas turistikou. Jednou by rád absolvoval maraton, ke kterému je na půl cesty s několika absolvovanými půlmaratony. K jeho dalším zálibám patří lyžování, plavání a samozřejmě dobré pivo.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI