Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar Radegast už letos navštívilo 10 000 lidí

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar Radegast už letos navštívilo 10 000 lidí

[čtvrtek, 27. září 2012]

Petr Burian z Třince se vydal se svými přáteli na prohlídku pivovaru Radegast. Na jejím začátku na něj čekalo velké překvapení. Byl totiž od začátku letošního roku jubilejním deseti tisícím návštěvníkem. Od zástupců pivovaru získal karton piv a dárky související s pivem Radegast. Pivovar letos útočí na návštěvnický rekord z minulé sezóny, který činí 13 557 lidí. Letos navštívili pivovar lidé nejen z Česka, ale také z 10 dalších zemí.

Foto

Petr Burian, který vlastní v Třinci restauraci, byl velmi překvapený: „Na exkurzi jsme se vypravili s mými kamarády a ani ve snu by mě nenapadlo, že zrovna já budu jubilejní návštěvník. Mám radost a o pivo se určitě podělím s ostatními.

V Nošovicích doufají, že v letošním roce stanoví nový rekord v návštěvnosti. Na začátku turistické sezóny otevřeli inovovanou exkurzní trasu, která umožňuje mimo jiné nahlédnout nově do ležáckého sklepa a na každém zastavení zajímavou formou návštěvníka seznamuje s jednotlivými pivovarskými činnostmi. Pivovar Radegast je také od letošního léta součástí tzv. Techno trasy, která sdružuje nejzajímavější technické zajímavosti v Moravskoslezském kraji. Díky tomuto projektu dorazila do Nošovic také populární akce Fajne léto. Osvědčila se i dlouhodobá spolupráce s Valašským královstvím, kde se vše letos nese ve znamení boha Radegasta.

Zájem o exkurze do pivovaru přichází stále častěji také ze zahraničí, což potvrzuje vedoucí Návštěvnického centra v Radegastu Martina Sikorová: „V letošním roce se zvýšil zájem zejména z Polska. Hodně lidí k nám jezdí také ze Slovenska a Rakouska. Přijíždějí jak individuálně, tak organizovaně v rámci zájezdů přes cestovní kanceláře. Celkem jsme přivítali hosty z 10 zemí světa.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI