Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

říjen 2018

Archiv novinek z blogu ambientního světa již od roku 2004.


Archiv říjen 2018




Opava bude mít své trolejbusové pivo

[středa, 31. říjen 2018]


Vážení majitelé minipivovarů, vážení sládkové, vážené kamarádky a kamarádi,

Jako zakladatel a spolumajitel Pivovaru Belveder v Železné Rudě Vás co nejsrdečněji zvu na 11. ročník soutěže malých pivovarů s názvem Pohádkové pivo 2019. Jedná se o třetí největší setkání mini a malých pivovarů v rámci ČR a hlavně jde o přátelské a kamarádské posezení, bez rivality a závisti. Naopak vše v duchu zcela opačném.

Veškeré informace jsou na obrázku a já jen doplním, že pokud bude zájem, můžeme si v sobotu dopoledne prohlédnout výstavu šumavských skřítků a naše malého pivního muzea.

Pokud bude někdo z Vás tak laskav a přiveze s sebou i pár etiket či tácků, popř. i vzorek pivního skla, stane se tak přírůstkem do mého mini muzea a už od něj na Vánoce od Ježíška nic nebudu chtít :)

Pokud by byly nějaké nejasnosti, můžete napsat na můj mail či i zavolat na nové číslo mého mobilu 608 029 440.

Moc rád bych se s Vámi tradičními kamarády a kamarádkami setkal, stejně tak i s Vámi, kteří jste u nás na Šumavě ještě nebyli.

S nejkrásnějším pozdravem na světě "Dej Bůh štěstí", který doplňuji a šťastnou cestu na 11. ročník Pohádkového piva do Železné Rudy a zpět JUDr. František Strnad - nejstarší, Hotel a pivovar Belveder v Železné Rudě

Pozvánka do Železné Rudy na Pohádkové pivo 2019



V Kocourovi ukázaly pivovary své aly

[pondělí, 29. říjen 2018]





Prazdroj má nové bednáře

[pátek, 26. říjen 2018]


[Znojmo] 08:49 [permalink] [reaguj]



[Asahi] 08:39 [permalink] [reaguj]




Českobudějovickému Samsonu se daří zvyšovat výstav nad očekávání dobře. Za prvních osm měsíců letošního roku jsme meziročně uvařili o 7,5 % piva víc než loni od ledna do srpna. Daří se nám uspokojovat rostoucí poptávku po našem ležáku v tuzemsku i v zahraničí. Zákazníci si stále víc nalézají cestu ke kvalitě, náš ležák Samson 12° nedávno získal prestižní mezinárodní ocenění World Beer Awards v Londýně. Naše prémiové pivo bylo vyhlášeno nejlepším českým ležákem v České republice,“ říká generální ředitel Pivovaru Samson Daniel Dřevikovský.

Zdroj: Tiskové vyjádření





[Asahi] 10:48 [permalink] [reaguj]






[Asahi] 06:15 [permalink] [reaguj]



Prazdroj navařil Pivní speciály roku

[pondělí, 22. říjen 2018]

[Asahi] 09:06 [permalink] [reaguj]







Svijany mají další ocenění

[pátek, 19. říjen 2018]

[Svijany] 08:21 [permalink] [reaguj]








Chyst8 se vznik nového evropského svazu nezávislých pivovarů - Independent Brewers of Europe (IBE). Úvodní setkání se konalo 27. září v Bruselu a za náš svaz (ČMSMP) se ho zúčastnil víceprezident svazu Martin Hájek.

Cílem IBE, jehož společný plán byl na setkání v Bruselu schválen, je společně podporovat a prosazovat zájmy svých členů ve vztahu k evropským institucím a médiim. Protože v Evropě často není slyšet hlas nezávislého výrobce, klade si IBE za cíl šířit svá sdělení politicky i komerčně. Cílem organizace je stát se zástupcem oboru a ústředním kontaktním místem pro evropské instituce, aby se zabývaly otázkami jako je regulace, zdanění, přístup na trh atd.

Nezávislé pivovary vyrábí místní kvalitní pivo, které konzumenti poptávají. Zároveň zaměstnávají místní obyvatele čímž zlepšují sociální podmínky v místních komunitách a podporují zodpovědnou konzumaci svých piv.

9 evropských organizací reprezentuje rychle rostoucí počet nezávislých pivovarů v Evropě a jejich stoupající podíl na trhu.

IBE také vyzývá podobné subjekty z jiných zemí, aby se k nim připojili.

Současní členové jsou: Francie, Itálie, Dánsko, Irsko, Švédsko, Spojené království, Španělsko, Nizozemsko a Česká republika: Independent Brewers of Ireland; SIBA, The Society of Independent Brewers, (SIBA) UK; Syndicat National des Brasseurs Indépendants, (SNBI) France; Unionbirrai, Italy; Scanian Beverage Producers, Sweden; Det Fri Øl, Denmark; Craft Brewers Netherlands; Czech and Moravian Microbreweries Association, Czech Republic; La Asociacion Española de Cerveceras Artesanas Independientes (AECAI)

Zdroj: Českomoravský svaz minipivovarů o.s.








Strana 1 z 3 » »»
1 2 3

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI