Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

červen 2015

Archiv novinek z blogu ambientního světa již od roku 2004.


Archiv červen 2015



[Praha] 06:59 [permalink] [reaguj]




Pivovary Lobkowicz zahájily začátkem června vdomácích regionechsvých pivovarů masivní celosezónní outdoorovou kampaň. Více než tisíc reklamních ploch po celé České republice zaplní půllitry s pivem pěti hlavních regionálních značektéto skupiny - Černá Hora, Ježek, Rychtář, Klášter a Platan. Pivovary Lobkowicz tak navazují na trend spotřebitelského chování, který sleduje návrat ke kvalitním regionálním pivům.

Milovníci piva stále více žádají rozmanitost, ale zároveň jsou mnohem více znalí, co se týče posuzování jeho kvality. Je tak zřejmé, že i český pivař velmi negativně vnímá tlak velkých nadnárodních pivovarnických korporací na maximální efektivnost, unifikaci a globální standardizaci výrobních postupů a to především u dříve tradičních českých značek. „Spotřebitelské zvyklosti v oblasti piva se rychle mění a naše skupina v tomto směru nabízí unikátní řešení. Pivovary Lobkowicz mají díky svým regionálním pivovarům možnost dodávat ve svých domácích oblastech piva čerstvá, kvalitní a vyráběná tradičními technologiemi. Proto je aktuální podpora těchto značek zaměřena právě na domácí regiony piv Černá Hora, Ježek, Rychtář, Klášter a Platan,“ říká Ing. Pavel Herman, výkonný ředitel a místopředseda představenstva Pivovarů Lobkowicz.

Domácímu charakteru značek odpovídá i komunikační formát kampaně, který klade důraz na základní tradiční hodnoty charakteristické právě pro dané domácí prostředí. Přes zřetelný společný celonárodní prvek kampaně má každý pivovar svůj vlastní charakteristický slogan, který od sebejednotlivé značky jednoznačně odlišuje. Kampaň zahrnuje kromě venkovních reklamních ploch také propagaci v místě prodeje a inzerci v tisku.



Jak nás doběhl Gambrinus

[úterý, 2. červen 2015]

Patron: tak trochu nepovedená reklama?

[úterý, 2. červen 2015]






Pivovar Velké Popovice uvařil poprvé ve své bohaté pivovarské historii kvasnicové pivo. Velkopopovický Kozel Kvasničák vychází z tradičního ležáku, do kterého přidali velkopopovičtí sládci těsně před stáčením další dávku čerstvých pivovarských kvasinek. Kvasnicovým pivem s obsahem alkoholu 4,7 % vychází sládci velkopopovického pivovaru vstříc stále většímu zájmu pivařů o nová piva.

Symbolicky v jedné ze značkových restaurací Velkopopovického Kozla, v Kozlovně v Lidické ulici v Praze, představili zástupci pivovaru nové pivo z dílny velkopopovických sládků s názvem Kozel Kvasničák.

Důvody, proč se velkopopovičtí rozhodli uvést na trh toto pivo, vysvětlil obchodní ředitel pro oblast gastronomie Tomáš Mráz:

Současná česká pivní kultura je charakteristická vysokou poptávkou po stále nových chutích piva a také většími nároky pivařů na kvalitní zážitek v hospodách. Tyto nároky jsou kladeny samozřejmě i na tradiční české značky jako je Velkopopovický Kozel.“ Tomáš Mráz dále ocenil práci velkopopovických sládků, kteří po půlročním testování, uvařili pivo nové, ale zároveň tradiční, české, na kterém je vidět jejich řemeslná zručnost a zkušenosti.

Dřevěný sud narazil a pivo představil obchodní sládek Velkopopovického Pivovaru Vojta Homolka: „Jedná se o skutečné kvasnicové pivo, tedy nefiltrovaný ležák, právě dozrálý v našich sklepích, do kterého se přidávají čerstvé vitální pivovarské kvasinky těsně před stáčením. Pivo je charakteristické svým aroma po čerstvých kvasinkách a vyváženou lahodnou chutí, která je podtržena příjemnou hořkostí žateckého chmele.

Kozla Kvasničáka budou moci pivaři ochutnat pouze v hospodách.

Kvasnicové pivo obsahuje živé pivovarské kvasinky, a proto vyžaduje mimořádnou péči výčepních. Doporučená skladovací teplota pro Kozla Kvasničáka je 5-8 °C. Nezbytná je pravidelná sanitace výčepního zařízení s denním proplachem vodou. Kromě toho je nutno nechat stát sud před naražením narážecí armaturou dolů a obrátit jej teprve před samotným naražením, aby se pivovarské kvasinky v sudu promíchaly a vytvořily stejnoměrný zákal.

Souběžně se startem distribuce Velkopopovického Kozla Kvasničáka startuje i kampaň, která pod heslem „Odměň se svěží chutí pivovarských kvasinek!“ nové pivo komunikačně podpoří jak přímo v hospodách, tak na billboardech a na internetu. Její součástí je i webová stránka www.kozelkvasnicak.cz, na které spotřebitelé najdou mapu míst, kde budou moci nové pivo ochutnat. Bude možné se zde také registrovat a získat poukázku do vybraných hospod na pivo zdarma. Registrované uživatele Kozel upozorní, až Kvasničák dorazí do jejich regionu.




I novinka si své pijáky najde

[pondělí, 1. červen 2015]




Královédvorská piva Tambor na čepu v Jirčanské hospůdce Kratochvíle vhodně doplňují chválenou gastronomii. Ta si stejně jako Královédvorské pivo Tambor zakládá jen na používání kvalitní surovin. Kromě provozu restaurace nabízí také cateringové služby. Čepuje se: Výčepní světlý ležák 10, světlý ležák 11, polotmavý ležák 11 J. Jakoubek, nefiltrovaný světlý ležák 11.


Choltické pivní slavnosti

[pondělí, 1. červen 2015]


Ejlu se daří. Bernard navyšuje kapacitu

[pondělí, 1. červen 2015]

«« « Strana 4 z 4
1 2 3 4

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI