Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

únor 2015

Archiv novinek z blogu ambientního světa již od roku 2004.


Archiv únor 2015





Rockoupání bez domácího piva

[středa, 18. únor 2015]








Pravidelná zpráva z Únětic

[pondělí, 16. únor 2015]












Kosti z mláta

[čtvrtek, 12. únor 2015]









Pivovař

[středa, 11. únor 2015]












V Bítově chystají nový minipivovar

[pondělí, 9. únor 2015]


Zatímco venku leží sníh a od pátku do neděle se koná v Novém Městě na Moravě Světový pohár v biatlonu, sládek jihlavského pivovaru Richard Procházka 2 měsíce před Velikonocemi navařil oblíbený Velikonoční Krasličák, který od dnešního dne zraje v ležáckých sklepích. Společně s biatlonisty má jediný cíl – být nejlepší!

Přesně za 2 měsíce tu máme Velikonoční pondělí a Pivovary Lobkowicz již pošesté v řadě dodají do stovek hospod oblíbené zelené a červené pivo Velikonoční Krasličák. Toto pivo každým rokem získává na oblibě. „Lidé mají šanci ochutnat buď každé pivo zvlášť, nebo jako dvoubarevný zeleno-červený Krasličák. Zelený Krasličák je 14% zelené speciální pivo, které vyniká výraznou plností podpořenou mírně nasládlou chutí a zakončenou jemnou hořkostí. Červený Krasličák je 10% středně prokvašené světlé výčepní pivo s výraznou hořkostí a chmelovou vůní,“říká Richard Procházka, sládek Pivovaru Jihlava.

Dvoubarevného efektu lze dosáhnout díky řádnému vychlazení obou piv a především jejich správným načepováním. „Kromě toho je také důležité, aby se vrchní červené pivo čepovalo pozvolně a z malé výšky. To zajistí správné oddělení barev,“ popisuje správné čepování Richard Procházka a dodává: „Lidem toto pivo zachutnalo, proto každým rokem navyšujeme jeho výrobu. Letos se ho chystáme vyrobit zhruba 5000 sudů. O stáčení do lahví však neuvažujeme.

O oblíbenosti Krasličáku hovoří i nárůst počtu hospod, ve kterých se čepuje. V letošním roce je jich už hodně přes tisíc. Zapojí se mimo jiné i všechny hospody z programu Cesta pivních znalců. Díky webové stránce www.cestapivnichznalcu.cz si všichni zájemci o toto speciální pivo snadno najdou trasu do nejbližšího pohostinství, kde se dá tento velikonoční speciálochutnat.




Vsetínský pivovar

[čtvrtek, 5. únor 2015]

«« « Strana 2 z 3 » »»
1 2 3

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI