Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

červen 2014

Archiv novinek z blogu ambientního světa již od roku 2004.


Archiv červen 2014



Hledám práci v pivovaru nebo v minipivovaru. Mám vystudovanou Střední potravinářskou průmyslovou školu v Podskalské, obor Kvasná technologie. 7 let praxe v oboru na 5 minipivovarech jako vrchní sládek. Zkušenost s řízením provozu, stavbou minipivoaru a následném zaškolení laického personálu pro výrobu piva. 2 roky působení v Rusku na minipivovaru s ročním výstavem 1000hl. Momentálně bydlím v Praze a tak preferuji místo působení v hlavním městě, středních Čechách, východních Čechách.

Kontakt:

mastercresh@seznam.cz


Heineken hodlá dobýt Afriku

[pátek, 20. červen 2014]










Jednou z velkých atrakcí pro motoristickou veřejnost nejen ve Dvoře Králové nad Labem jsou mezinárodní závody historických motocyklů a sidecarů Královédvorský okruh – Cena Františka Šťastného. Letos se jede již 18. ročník v termínu 21. a 22. června na městské trati ulicemi Dvora Králové nad Labem. Už tradičně se tu milovníci rychlých kol a vůně benzínu setkají také s Královédvorským pivovarem Tambor a jeho výrobky.

Nejlepší ze závodníků v několika kategoriích si odvezou domů dárkové balíčky piva Tambor. Návštěvníci pak mají možnost se po oba dva dny (sobota- trénink, neděle – závody) osvěžit pivem Tambor. Pro letošní rok se pivovar spojil s firmou Fiedor ze Dvora Králové nad Labem. Díky tomu tak jak ve stáncích závodního depa, tak na protějším „diváckém“ břehu nebudete mít problém nechat načepovat královédvorské pivo. Navíc to přináší i to, že vedle lahodného moku dostanete na jednom místě i velké množství různého druhu občerstvení. U stánků najdou návštěvníci i možnost posezení a klidné konzumace.

Firma Fiedor má mnohaleté zkušenosti s cateringem. Zajišťuje veškeré druhy akcí jako rauty, svatby, výroční akce a prezentace firem včetně tv-projekce, oslavy narozenin, a podobně. Je dobré, že na Královédvorském okruhu bude k dostání také královédvorské pivo.

Už v pátek se od 18 hodin koná v depu Královédvorského okruhu koncert skupiny Mordor Gang.








Festival pod věží: třicet druhů piv

[úterý, 17. červen 2014]

Dobrušská jedenáctka pivem roku 2014

[úterý, 17. červen 2014]

Dne 13.6.2014 byla otevřena restaurace Zlatý kaštan - první pivovarská restaurace v Chomutově. Na společném projektu se podílí Gastro - Catering Roman Šujan a První občanský pivovar v Chomutově Karásek a Stülpner. V restauraci se budou točit piva z pivovaru Karásek a Stülpner. Pro začátek bude na čepu světlá 11, polotmavá 12 a pšeničná 11, vše v nefiltrované verzi.

Restaurace chomutovského pivovaru Karásek a Stülpner

Městský karvinský pivovar

[úterý, 17. červen 2014]



Startuje pivovarské kulturní léto

[úterý, 17. červen 2014]








Nemalou radost mají v nejmenším pivovaru na jihu Čech! Tmavý speciál Jakub 14° Minipivovaru Vyšší Brod skončil na prvním místě soutěže Pivo České republiky 2014 v kategorii Tmavé speciální z minipivovaru. Úspěchem se může pochlubit i světlý ležák Jakub 12°, který v kategorii Světlý ležák z minipivovaru skončil na krásném třetím místě. Aby toho nebylo málo, světlý Jakub zabodoval i v osmém ročníku soutěže Chutná hezky. Jihočesky. V kategorii Pivo s výstavem do 10 tis. hl/rok obsadil druhé místo. Výrobek tak může užívat označení Chutná hezky. Jihočesky.

Vyšebrodské pivo si každým rokem získává stále větší renomé, a to i za hranicemi jihočeského regionu. Aktuální ocenění jsou pro majitele pivovaru úžasnou satisfakcí a potvrzením toho, že pivo Jakub své kvality má. „Samozřejmě si ocenění velmi vážíme!“ zmínil provozovatel a sládek Minipivovaru Vyšší Brod Jiří Fojtl, který se do vaření piva pustil před šesti lety.

Degustační soutěž Pivo České republiky se uskutečnila 4. až 6. června na Výstavišti České Budějovice. Do soutěže se přihlásilo 53 pivovarů z České republiky, Slovenska i Ruska. Degustátoři ohodnotili celkově 322 vzorků piv.

Vyhlášení výsledků proběhlo na stejném místě o den později. Kromě certifikátů si vítězové odvezli keramické korbele. Ocenění v soutěži Pivo České republiky je důležité i pro další propagaci vítěžných pivovarů, protože mezi pivními znalci má už dlouhé roky velmi slušný zvuk. Ostatně letos se konal již 18. ročník této soutěže!

Prestižní je ale i ocenění Chutná hezky. Jihočesky! Vyšebrodský minipivovar tak má jednoznačný důvod k oslavám a hlavně dokonalý impuls do další činnosti!











Pivovar Vysoký Chlumec získal zlato

[pátek, 13. červen 2014]







«« « Strana 2 z 4 » »»
1 2 3 4

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI