Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

červenec 2013

Archiv novinek z blogu ambientního světa již od roku 2004.


Archiv červenec 2013


Obrovský pivní půllitr stojící na okraji Mikulova láká už druhým rokem na jedinečnou gastronomickou i kulturní událost. Již III. ročník neobvyklého festivalu dokazuje, že pivní fajnšmekři se najdou také v srdci jižní Moravy.

Stejně jako loni je tato kovová maketa pivního půllitru umístěna na frekventovaném hlavním tahu ve směru Brno – Vídeň. Že je tento krýgl největší na Moravě, dokazuje skutečnost, že se do jeho útrob vejde přesně 18 857 piv. Na letošním ročníku festivalu se jistě podaří protočit mnohem více piva - stejně jako tomu bylo minulé ročníky, kdy na festival zavítaly tisíce lidí.

Letošní třetí ročník festivalu se uskuteční ve dnech 9. a 10. srpna v amfiteátru města Mikulov. Již tradičně budou moci návštěvníci ochutnat z nabídky více než 70 druhů piv a pivních speciálů, a to jak od velkých známých pivovarů i rodinných minipivovarů. Záštitu nad letošním ročníkem převzalo Ministerstvo zemědělství ČR, hejtman jihomoravského kraje Michal Hašek, město Mikulov, Český svaz pivovarů a sladoven a Českomoravský svaz minipivovarů.

Fanoušci rockové muziky se mohou těšit na kapely Rybičky 48, Walda Gang, Imodium, houslové duo Femme2Fatale, Mother´s Angels, Lidopop, Brouci a další. Moderátorem sobotního programu bude Ruda z Ostravy, který si pro návštěvníky připravil zajímavé pivní soutěže a pokusí se překonat rekord v pití piva na čas. Ti ještě odvážnější budou mít možnost stát se součástí hair show a soutěžit o nejvyšší pivní číro. Vrcholem sobotního programu bude oblíbená soutěž Miss mokré tričko a nevšední vystoupení tanečnic pole dance ze skupiny Citadela Mefisto Brno.


Už tuto sobotu 27. července proběhne v Jeseníkách unikátní klání svého druhu. Na Dolní Moravě se sjedou svalovci z okolí, aby ukázali, co v nich je. Budou potřebovat koňskou dávku síly, aby ve dvojici vynesli 50 l sud piva až na chatu Slaměnka.

Trasa vede v podstatě po černé sjezdovce a její délka je více než kilometr. Závod odstartuje v 17 hodin od Aprés Ski Hříbek, kde záda startujících zatíží sudy plné ryzího piva z hor. Do cíle je bude pohánět vidina lákavé výhry; nejrychlejší dvojice získá sud piva, tedy 100 půllitrů oblíbené Holby. Druhá v pořadí pak 30 litrový soudek a třetí nejrychlejší si odnesou pivo Holba v plechovkách.

Připravená je celá řada zábavných soutěžních disciplín jako třeba hod pivním sudem do dálky, vzpírání sudů, pivní štafeta nebo turnaj v pivní pongu. A pokud nejste zrovna svalovci, můžete se zapojit třeba do pití piva na čas nebo přijít povzbudit své favority. Večer pak můžete na chatě Slaměnka u piva posedět nebo si zatancovat country s kapelou Countrio.



Horecké pivo? A prečo nie…

[pondělí, 22. červenec 2013]




Pivní mág z Třebonic

[pondělí, 22. červenec 2013]

Zásmucké pivní slavnosti s Pepou Vojtkem

[pondělí, 22. červenec 2013]

Španěl zemřel po soutěži v pití piva

[pondělí, 22. červenec 2013]

[foto:http://czech.ruvr.ru/2013_07_19/Spanel-zemrel-po-soutezi-v-piti-piva/]


Pivní slavnosti nezklamaly

[pondělí, 22. červenec 2013]







Pivovary na okraji Mnichova a v jeho okolí

[čtvrtek, 18. červenec 2013]



Chuť svijanského piva 450 se měnit nebude

[čtvrtek, 18. červenec 2013]

[Svijany] 08:03 [permalink] [reaguj]


Prodám nerezovou varnu 250 litrů

[středa, 17. červenec 2013]

Prodám nerezovou varnu o objemu vyrážené mladiny 250 litrů. Jedná se o velmi kvalitní nerezovou varnu s různými možnostmi ohřevu. Více info na 736623290.


Prodám domácí pivovar Beer Machine

[středa, 17. červenec 2013]

Dobrý den,

prodám jednou použitý Beer Machine - sestavu pro domácí přípravu piva.

Více informací na

http://www.beermachine.com

Původní cena byla 2.890,- Kč, nyní prodávám za 1990,- Kč Dopravné cca 100,- Kč hradí kupující. Nebo osobní předání dle dohody.

Utěkal Libor

604 640 078

libor.utekal@seznam.cz


Nové pivo v Lounech se brzy začne vařit

[středa, 17. červenec 2013]



České pivo nad zlato

[středa, 17. červenec 2013]

Pivovar Nymburk v prvním pololetí letošního roku výrazně zvýšil výstav, a to i přes nepřízeň počasí na začátku jara. V porovnání se stejným obdobím v loňském roce je nárůst téměř 13 procentní na 71 tisíc hektolitrů uvařeného piva. Produkce postřižinského piva se zvýšila jak pro domácí trh, tak i pro exportní destinace, nově rozšířené o Ukrajinu a Litvu.

Vyšší prodeje si v pivovaru vyžádaly i pár úprav. „Na varně jsme vyměnili rmutovací káď, opravili střechu na sociální budově a zavádíme měření a regulaci hvozdu sladovny, což umožní snížit náklady na spotřebu energií,“ říká Pavel Benák, ředitel Pivovaru Nymburk. Kvůli kapacitě pivovar musel nakoupit také nové sudy a přepravky.

Největší procentní nárůst prodeje má za první pololetí kvalitní nealkoholické pivo Postřižinský Střízlík, zatímco dle spotřebitelů je nejoblíbenější kouskem Postřižinský Světlý 11% ležák.

Produkci Pivovar Nymburk zvýšil rovnoměrně vždy o čtyři tisíce hektolitrů pro místní trh i pro exportní destinace. Výstav za první polovinu roku 2012 byl 63.000 hektolitrů piva, z toho 59.000 hektolitrů bylo určeno pro českou spotřebu a zbylé 4.000 hektolitrů byly exportovány. Letos v Česku ze 71.000 hektolitrů piva zůstalo 63.000, a 8.000 bylo vyvezeno za hranice.

Vzhledem k přívětivým pololetním výsledkům letos očekáváme i slušné celoroční výsledky,“ hodnotí situaci Pavel Benák. Číslo z celoročního prodeje postřižinského piva 2013 by tedy mělo překonat loňských 138 tisíc hektolitrů.

Pivovar se mimo jiné angažuje i na poli zábavy. Během prvních šesti měsíců roku 2013 proběhly již tři pivovarské akce – v květnu Cyklootvírák a Postřižinský Expres, v červnu Den postřižinského piva. Nově se nymburský pivovar připojil k organizaci benefičního koncertu na podporu obcí zasažených červnovými povodněmi. Akce se bude konat v pivovarské zahradě ve čtvrtek 27. července.

Podrobnější informace o Pivovaru Nymburk naleznete na www.postriziny.cz.

201120122013

Výstav za první pol.65 tis. hl63 tis. hl71 tis. hl

Výstav za celý rok155 tis. hl138 tis. hl


Na slavnostech vypili na 1450 litrů piva

[pondělí, 15. červenec 2013]




Bez Svijan by léto nebylo létem

[pondělí, 15. červenec 2013]

[Svijany] 09:41 [permalink] [reaguj]








Rekonstrukce pivovaru vrcholí

[čtvrtek, 11. červenec 2013]


Ekonomický zločin dotací. Koho všeho?

[čtvrtek, 11. červenec 2013]

[Svijany] 08:48 [permalink] [reaguj]




Pivní zmrzliny zavádí Nota Bene

[čtvrtek, 11. červenec 2013]


XXI. Nepomucké pivní slavnosti

[středa, 10. červenec 2013]

Již tuto sobotu, 13. července 2013, bude nepomucké náměstí opět patřit tradičním svátkům dobrého piva. Dorazí přes tři desítky pivovarských stánků. Nebude chybět ani bohatá nabídka jídla a pestrý kulturní program. Vstup je již tradičně zdarma.

Již jednadvacátý rok se budou v Nepomuku na jižním Plzeňsku konat pivní slavnosti. Během své historie prošla akce několika etapami, pořádaly ji různé subjekty. Koncept, který již šestým rokem uvádí v život místní sdružení Nepal, chce vytvořit v Nepomuku skutečný pivní veletrh, multižánrový městský hudební festival a zároveň příjemnou příležitost pro sousedská setkání. Akce se proto soustředí především na střední a malé pivovary, které se snaží uchovávat kvality pivovarského řemesla.

Těší nás, že mezi pivovarníky je o naše slavnosti stále větší zájem. Letos by mělo do Nepomuka dorazit více než třicet pivovarských stánků, což vypadá na historický rekord,“ komentuje účast jeden z organizátorů Pavel Kroupa.

Poprvé se tak v západních Čechách představí například Kutílkův minipivovar ze Žlebských Chvalovicíc. Nepomuckou novinkou bude i pivo z Únětic, Slaného, Kynšperku či zbrusu nového minipivovaru v Radnicích. Dorazí opět i sládci ze Šťáhlav, Dobřan či Hastrmana Velký Rybník. Přijedou i zástupci zahraničních pivovarů - bavorského Aldersbacheru či italského Birrificio del Ducato.

Slavnosti nabídnou také pestrý sortiment dobrot ladících nejen k pivu: například vuřty na černém pivu, grilované klobásy, uzené ryby a sýry, zeleninové spirály, balkánské i středověké speciality nebo hamburgery ze šumavského bio hovězího v domácí housce.

Organizátoři myslí i na návštěvníky s dětmi. Na slavnostech budou stánky s domácími cukrovinkami, zmrzlinou i nafukovací hrad.

Je připraven samozřejmě i bohatý a kvalitní hudební program jdoucí napříč styly. „Dopoledne patří dechovce. Nejen staromilce potěší staropražské písničky v podání staropražské kapely Šmrnc, country zahraje oblíbená Šárky Rezková s Paul McCountry Bandem a hity od nesmrtelného Freddieho Mercuryho výtečný Pilsner Queen Tribute Band. Nabídneme i veselé pop-ska v podání pražských DiscoBalls a řádný nářez na konec připraví plzeňští Positive Mind. A na úplný závěr nebude chybět ohňostroj,“ popisuje hudební nabídku další z pořadatelů Stanislav Vaník.

Novinkou a zajímavým zpestřením bude letos módní přehlídka autorské oděvní tvorby z nejrůznějších recyklovaných materiálů v podání místní Heleny Hozmanové a jejích přátel. A samozřejmě nesmí chybět populární anketa o nejlepší pivo slavností.

Slavnosti začnou v jedenáct dopoledne, hudební program poběží od pravého poledne až do půlnoci.

Příjemnou zprávou, která má nepochybně i pozitivní efekt na návštěvnost, je, že vstup na slavnosti, bude, stejně jako v předchozích letech, zcela zdarma.

Výčet zúčastněných pivovarů, kulturní program vč. odkazů na stránky vystupujících umělců a další informace (např. ohlasy na předchozí ročníky) jsou k nalezení na webu: pivo.nepomuk.cz





«« « Strana 2 z 3 » »»
1 2 3

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI