Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

říjen 2012

Archiv novinek z blogu ambientního světa již od roku 2004.


Archiv říjen 2012


Zájezdy za pivem, vínem, jídlem

[čtvrtek, 4. říjen 2012]

Každý bude jistě souhlasit s názorem, že dovolená se má užít. Doba zběsilého poznávání památek s řízkem v ruce je pryč a lidé si právem oblíbili zážitkový cestovní ruch, kam patří i gastronomický cestovní ruch společně s pivní a vinařskou turitikou.

Naše cestovní agentura PIVO a VÍNO. CZ reaguje na růst obliby speciálních produktů gastronomického cestovního ruchu, jehož účastníci poznávají navštívenou destinaci z gastronomické stránky, jsou motivováni požitkem z konzumace, kultury stolování, degustace a seznamování se s vybranými pokrmy a nápoji.

Užijte si pivní a vinné lázně. Lázně kromě koupele, léčivých zábalů a masáží zahrnují i pití piva. Hlavní složkou pivní lázně je voda obohacená o živé kultury pivovarských kvasnic a směsi drcených bylin. Hladinu lázně pokrývá pivní pěna a celkový dojem dokresluje charakteristická vůně čerstvě uvařeného piva. Pivní lázně též působí pozitivně na imunitní systém.Nechte se namasírovat rostlinným pivním masážním olejem s chmelovým extraktem. Ubytujte se ve vinném sklípku se soukromou degustací moravských vín nebo si projeďte na kole nejkrásnější evropské vinné cyklostezky.

Vychutnejte gastronomické speciality našich sousedů, prožijte labužnickou Paříž, maďarský klobásový festival, Vídeň mezi kavárnami, vinnými šenky s vídeňským řízkem a vídeňskou kávou. Vydejte se na exkurzi do rakouské čokoládovny Lindt, navštivte požitkářskou Itálii. Na severní Moravě Vás čeká moře ryb nejen na talíři. V Kyjově oslavte konec roku Silvestrovsko – gastronomickým pobytem.

Kompletní nabídku najdete na www.pivoavino.cz

Zájezdy za pivem, vínem, jídlem

Lochotínské pivní slavnosti

[čtvrtek, 4. říjen 2012]

Pivní slavnosti se staly velmi oblíbenými akcemi. Dokazuje to ostatně i jejich narůstající počet. Kromě již tradičních akcí se v říjnu uskuteční také první ročník Lochotínských pivních slavností.

Lochotínské pivní slavnosti se konají ve dnech 19. a 20. října 2012 v Centrálním parku Lochotín. Návštěvníci se mohou těšit na piva od celkem patnácti pivovarů. Zastoupeni budou domácí i zahraniční výrobci pěnivého moku.

Bohatý program

Kromě ochutnávky piva bude připraven také bohatý kulturní program, soutěže a hry pro děti. Milovníci dobrého jídla si určitě nenechají možnost ochutnat nějakou pochutinu ze zabijačkových hodů. Hudební program akce se skládá z vesměs známých a oblíbených kapel. Zahrají Semtex, Starý psi, Hruškowicz, Jack Daniel a další.

Začátek akce je naplánován na páteční 17. hodinu, v sobotu pak program odstartuje v pravé poledne. Vstup na Lochotínské pivní slavnosti je zcela zdarma. Tak doufejme, že se vydaří počasí a akce bude stát za to!

Plakat

Zdroj: PilsnerPubs Live!

[pi] 09:20 [permalink] [comments: 7]



Prazdroj má stejnou chuť. 115 let

[čtvrtek, 4. říjen 2012]




Václav Berka, pivovarnický sládek

[středa, 3. říjen 2012]


Plzeňské pivo se vyrábí už 170 let

[středa, 3. říjen 2012]


Po několika letech se do Vysokého Chlumce vrátily pivovarské slavnosti místního pivovaru. Za znovuobnovením této tradice stál mj. i Středočeský kraj, který slavnost finančně podpořil.

Slavilo se v sobotu 29. září 2012 na louce vedle pivovaru, vstup byl zdarma a z nedalekých Sedlčan byla pro návštěvníky zajištěna kyvadlová autobusová doprava. Na návštěvníky čekalo bohaté občerstvení a především široká nabídka piv z vysokochlumeckého pivovaru. Celkem bylo možné ochutnat 11 různých druhů piv – od výčepního piva přes ležáky až po speciály, piva světlá i tmavá a dokonce i takové speciality jako je pivo kvasnicové, borůvkové nebo pšeničné. Premiéru zde měl Pšeničný 13% speciál knížete Václava, který sládek zdejšího pivovaru Pavel Kortus připravil speciálně na oslavu svátku patrona české země a všech pivovarníků. Velká spokojenost s širokou nabídkou piva a především jejich kvalitou byla pro místní pivovarníky tou největší odměnou.

Neméně zajímavý byl i doprovodný program, vystoupila domácí kapela Klasik, následovaná Walda Gangem a vše uzavíral známý a oblíbený Keks. Bylo pamatováno i na děti, které se kromě různých atrakcí mohli zapojit i do soutěže v co nejrychlejší vypitím malinovky. Dospělí pak zápolili v soutěžích pivních. I když se počasí nevydařilo a téměř celé slavnosti propršely, u návštěvníků měly velký ohlas a přilákaly jich do Vysokého Chlumce nakonec na osm set. Zazněla už taková slova jako „Příští rok musíte slavnosti udělat znovu“, a tak doufejme, že se ze slavností ve Vysokém Chlumci stane zase každoroční tradice.








Půllitr piva je o korunu dražší

[středa, 3. říjen 2012]
















Pivem proti osteoporóze

[pondělí, 1. říjen 2012]



«« « Strana 3 z 3
1 2 3

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI