Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Řešení č.6: Minipivovar stavebnicové konstrukce

Služby stránek, vyhledávání, mapa stránek, kontakt, informace o systému.


Řešení č.6: Minipivovar stavebnicové konstrukce

Každý, kdo se jednou pustil do přípravy a realizace minipivovaru, narazil na množství nezbytných přípravných, stavebních a dokončovacích prací, které značně prodražují celý zamýšlený záměr. Ještě před započetím výstavby minipivovaru je nutné zpracovat technologický a stavební projekt. Následuje náročná stavební příprava objektu, vlastní instalace pivovaru pak zahrnuje množství zásahů do konstrukce objektu - instalace složitého potrubního systému, vedení množství kabelů, zabetonování kotvicích prvků do podlah a další. Minipivovar se následně svou zástavbou do budovy stává prakticky její stavební součástí, což s sebou nese značné množství legislativních komplikací. Je nutné stavební povolení a statické posudky z důvodu zásahu do stavby a změny jejího účelu.

V minipivovaru
V minipivovaru

Dále může nastat problém v případě, kdy si chce na pořízení pivovaru vzít úvěr podnikatel, který není vlastníkem daného objektu, v němž bude pivovar provozován. Dotační programy nebo banky jen málokdy poskytují finanční prostředky na výrobní technologie, které se stávají neoddělitelnou součástí nemovitosti jiného vlastníka. Riskuje i samotný podnikatel a dále pak vlastník objektu. V případě, kdy by došlo k potřebě prodeje technologie nebo objektu, anebo k exekučnímu řízení, dostává se automaticky do problémů druhý zúčastněný, neboť nelze jednoduše technologii pivovaru bez jejího znehodnocení z budovy vyjmout a přemístit do jiného objektu bez dalších nutných investic.

Zdálo by se, že neexistuje elegantní řešení, jak výše popsané problémy a rizika eliminovat. Nicméně netradiční české řešení minipivovaru ve formě stavebnice prakticky všechny zmíněné nepříjemnosti jednoduše překonává.

Prvky pivovárku
Prvky pivovárku

Minipivovary Breworx Modulo jsou koncipovány jako stavebnice, kterou si zákazník sám sestaví podle návodu během několika hodin. K sestavení minipivovaru Modulo není potřebný tým odborníků, projekční dokumentace, stavební povolení (snad jen s výjimkou, kdy by se zásadně změnil účel objektu a například dosavadní restaurace by nově jen vyráběla pivo se zrušením restauračního provozu) ani zásadní neměnné zásahy do objektu.

Minipivovar Breworx Modulo se skládá z několika modulů (typicky modulu varny, modulu vodního hospodářství, několika kvasných modulů, sanitačního modulu), které jsou vzájemně propojené speciálními sanitovatelnými hadicemi. Ustavení modulů vyžaduje jen jednoduchou práci s paletovým vozíkem, menší moduly jsou opatřené kolečky. Každý z modulů je samostatným elektrickým spotřebičem, který lze uvést do provozu jeho prostým zapojením do zásuvky.

Příklad sestavy minipivovaru Breworx Modulo
Příklad sestavy minipivovaru Breworx Modulo

Celý stavebnicový minipivovar je možné nainstalovat do běžných prostorů, které jsou omývatelné, mají vykachličkované podlahy o dostatečné nosnosti a stěny. Podlahy musí být mírně vyspádované do odtokových kanálků. Pouze samotná varna vyžaduje navíc pružné nebo pevné připojení na kanalizaci a odtah brýdových par (který lze v případě potřeby nahradit kondenzátorem par) - zde se určitá omezená příprava na straně provozovatele vyžaduje, není-li pro toto objekt již uzpůsoben (například prostor vyklizené restaurační kuchyně).

Výtečnou výhodou minipivovaru Modulo je možnost jeho snadného rozšiřování o další moduly. Zákazník nemusí hned na začátku přemýšlet o budoucím řešení pivovaru, neboť není nutné dimenzovat pro budoucí rozšíření výkon chlazení nebo systém regulace tanků jako u běžného pivovaru. Přidáním dalších modulů se automaticky navýší i celkový chladicí výkon a počet regulátorů.

Jak může pivovar vypadat po rozšíření
Jak může pivovar vypadat po rozšíření

Více informací o popsaném produktu naleznete zde...



[Aleš Jakimov] [Zobrazeno 299x] [8. květen 2016]
[] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]

Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI