Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Czech Beer War


verze pro tisk

Czech Beer War

Czech Beer War

Dnes si představíme nový český film Česká pivní válka, jehož tématem není nic jiného než české pivo, resp. boj o něj. Co o něm říká Gábina Vágner, PR filmu?

Jako protiklad nákladných amerických bijáků přichází na konci října do kin film, který je ryze český, dokumentární a hlavně je celý o tom, co Češi opravdu milují. Tedy o pivu.

Do 70 minut filmu Česká pivní válka se tvůrci v čele s režisérem Janem Látalem pokusili dostat příběhy tří „bojovníků“, kteří se každý po svém snaží vyhrát bitvu o zlatavý mok. „Mým záměrem bylo filmem Čechům trochu zvednout sebevědomí. Vaření piva k nám prostě neodmyslitelně patří, v ležáku jsme možná nejlepší na světě, a navzdory nadnárodním společnostem v sobě tenhle um znovu objevujeme,“ komentuje téma, které ve filmu zabírá podstatnou část, sám režisér.

Svět kolem nás se stále mění. A s ním se mění i naše pivo. Co se skrývá za tradičními pivními značkami v éře globalizace? Co se stane, pokud se tekuté národní dědictví promění v „Eurobier“? Mnozí lidé věří, že pivo a jeho charakter ovlivňuje život národa více, než si myslíme. A stále více jich věří, že český pivní průmysl už není český. Nejen kvůli tomu, kdo ho z velké části vlastní, ale i kvůli tomu, co vlastně vyrábí. Je to opravdu tak? A pokud je, co můžeme dělat?

Bývalý plzeňský sládek Josef založil firmu, která šíří tradiční pivovarskou technologii nejen po Čechách, ale i po světě. A nezastaví se ani před ostře střeženou hranicí Běloruska, za níž vládne tuhá diktatura…

Josef
Josef

Ostravský muzikant a světoběžník Martin píše podvratné písně a muzikály a rozhodl se také sepsat své myšlenky v klíčové knize Hledání ztraceného piva. Kvůli ní neváhá jít do souboje s Plzeňským Prazdrojem a jeho hlavním obchodním sládkem, ba ani vypravit se do „jámy lvové“ - ke kořenům koncernu SABMiller a snad i všeho globálního „pivního zla“ v Jihoafrické republice.

Martin
Martin

To moravský farmář Laďa bojuje na domácí frontě. Vyzbrojen pouze svým řeznickým kotlem a míchacím pádlem chce uvařit vlastní poctivé pivo, takové, které by chutnalo jeho tátovi a dědovi.

Laďa
Laďa

Možná se ti tři dočkají velké kocoviny. Anebo zase jednou díky své odvaze změní českou zemi i celý svět. „Jsme opravdu svědky jakéhosi pivního národního obrození. Minipivovary u nás rostou jako houby po dešti, pivo se vaří v garážích v prádelních hrncích a postavy, které ve filmu sledujeme, každá po svém bojuje za svůj malý pivní poklad. Paradoxem je, že právě ona bojeschopnost je pivem oslabena nejvíce, takže se z bitvy leckdy nakonec stává fraška,“ dodal režisér Jan Látal.

Film vznikl ve spolupráci Evolution films, České televize, FAMU a za podpory Státního fondu kinematografie. V českých kinech bude mít premiéru 30. října 2014 a distributorem je A-Company Czech.

A pro Vás jsou přichystány 2x 2 lístky na pražskou premiéru tohoto jistě zajímavého snímku. Co proto musíte udělat? Napište mi celá jména (tedy jméno a příjmení) tří hlavních protagonistů. Své odpovědi zasílejte interní poštou nebo mailem (info(zav)pivni.info) nejpozději do neděle 19.10. nebo do oznámení vítězů. První dvě správné odpovědi získávají 2 lístky na slavnostní premiéru, která proběhne 29. října v Bio Oko na Letné.



[Pivní.info] [Zobrazeno 7049x] [11. říjen 2014]
[Pivní soutěže] [comments: 1] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

pi

neděle, 12. říjen 2014
19:23

pi

Dobojováno! Správně odpověděli a 2 lístky na slavnostní premiéru získávají Ivo Komárek a Tomáš Maier. Gratulujeme


napsal(a): pi [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI