Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Podorlicko: Hradec Králové a Běleč

Pivní cesty


verze pro tisk

Podorlicko: Hradec Králové a Běleč

Podorlicko: Hradec Králové a Běleč [p205][p1654][p203]

Letos jsme se podívali opět do podhůří Orlických hor. Kde jsme minule skončili, tam jsme se letos vrátili a pokračovali na sever. Tedy Žamberk jsme nenavštívili. V neděli je na pořadu dne Hradec Králové. Naše první kroky vedou na Pivovarské náměstí, které je smutným svědkem úpadku místního pivovaru. Z dříve průmyslového pivovaru je sídlo Královéhradeckého kraje, zamáčkl jsem slzu a vzpomenul, že jsem stačil ještě ochutnat asi 3 lahvová piva zde vařená. Dnes (v neděli) tady chcíp´ pes.

Bývalý pivovar v Hradci
Bývalý pivovar v Hradci

Po pivovárku pana Rambouska asi již není vidu ani slechu, ale dnes je možné svlažit hrdlo ve dvou či třech (jak funguje Kubík ?) pivovárcích. První na řadě jsou Pivovarské domy, aneb pivo Klenot. Vývěska hlásá "Restaurace otevřena" nicméně další cedulka "V neděli zavřeno" říká vše :( Vedle je sice nějaký podnik s Klenotem na čepu, ale to není ono. No nic, nedaleko by měl být pivovárek 713. Přiznám se, že jsem se předem moc nepřipravoval a měl domnění, že se jedná o restaurační minipivovar. Bohužel, pivovárek je umístěn v rodinném domě a výdejní místo je otevřeno v úterý a pátek (15-18 hod.). Kde se čepuje, jsem nezjišťoval.

Albertova 713
Albertova 713

S teplotou nemá letošní léto problém, žízeň se stupňuje a je čas na oběd. Po cestě z Hradce Králové se tedy stavujeme v Bělči nad Orlicí, kde sídlí Pivovar a hostinec U Hušků. Konečně pivo, dobré pivo. Sice malinko teplejší, ale dnes je opravdu tropické počasí. Na čepu tři místní piva. Bělečští: Car 12, Včelka 12 s medem a tmavá Carevna 13. K tomu výborné výpečky se zelím. Trošku je škoda, že zde trestají příchozí za pití malých piv (jen o 5 Kč levnější než půllitr).

U Hušků
U Hušků

V pondělí se vydáváme do Rychnova nad Kněžnou, kde jsem naplánoval projít První podorlickou pivní stezku, která začíná u Městského Podorlického pivovaru. Bohužel se hned ráno dozvídáme, že Pivovarský šenk je pro změnu zavřený v pondělí. Bude to týden zavřených pivovarů?




[Richard Chodora] [Zobrazeno 3587x] [6. srpen 2018]
[Pivní cesty] [comments: 4] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

über Bier

pátek, 10. květen 2019
15:28

Zdravím ze 713,piva spíše průměrná, zvenku podnik stále neoznačen, takže kdo nemá zapnutou navigaci a prochází Albertovou ulicí, vůbec si toho nevšimne. Po dnešním srovnání se Safari ve Dvoře Králové je tohle nic moc, ale to se může časem změnit k lepšímu. Za zmínku tu ještě stojí nálepka Gambrinusu na jednom kohoutu a k tomu mají dopsáno Netočíme. Gambrinus netočíme :)


napsal(a): über Bier [Odpovědět]

yerka

neděle, 26. srpen 2018
20:29

yerka

Jen doplním informaci k pivovaru 713, který jsem navštívil v úterý 21. 8. 18, v 15,00. V domě je zřízeno velmi pěkné posezení jako v restauraci /stoly, židle, bar/ s pípou, kde je na čepu několik zdejších piv, takže je lze ochutnat jako řádný host.


napsal(a): yerka [Odpovědět]

b-c-h

sobota, 11. srpen 2018
19:26

Menší plán B: 713 lze ochutnat v kavárně Atričok (tř. Karla IV.).kde mají na čepu stabilně Rejčku (navštíveno osobně). V prosinci 2016, v sobotu při pivovarské burze v Hradci (organizováno jedním z členů hradeckých sběratelů) byl navštíven i samotný minipivovar 713. Další Plán B ohledně Klenota je daleko schůdnější-při návštěvě minipivovaru mi provozní sdělil, že pivo dodávají do dalších 20, 30 zařízení (nepamatuji si číslo, zda 20 či 30), ale i tak mi to připadalo docela dost). Případně dobrá nápověda je jako vždy na mj....beerborec.


napsal(a): b-c-h [Odpovědět]

Dwarf

úterý, 7. srpen 2018
20:28

Dwarf

smolař... ale podcenils holt přípravu ;)


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

Adsense

19. březen 2024
05:21


posted by: Inzerce


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI