Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

V Řevnicích: Kytín, Hostomice a Fenik

Reportáže z minipivovárků


verze pro tisk

V Řevnicích: Kytín, Hostomice a Fenik

V Řevnicích: Kytín, Hostomice a Fenik [p1754][p1189][p2750]

Ve čtvrtek se počasí umoudřilo a my tak můžeme opět nasednout na kola a vyrazit směr Mníšek pod Brdy, odkud už je to jen kousíček do Kytína , kam se rád po letech (šesti) opět podívám. Dnes nebylo tak plno jako minule, což nám ale zas tak nevadí. Na čepu je čtvero stálých piv plus tři speciály. Začínám Kytínskou 10°, která se zdá být výborná, svěží, ideální pro cyklopivaře. Dvanáctka už mi tak dobrá nepřijde - že by syndrom prvního piva?

Kytínská 10
Kytínská 10

Polotmavou jedenáctku vynechávám a zkouším Kytínské duo, což má být Ale 12. Není to špatné pivo, je to někde mezi českým ejlem (tedy pivem, které někdo uvaří tak, aby se co nejvíc zalíbil pijákům ležáků) a opravdovým ejlem, který ctí styl. Na čepu jsou ještě 12° Pšenice, 13° Vídeňský ležák a 13° Doutňák, které nechávám ladem.

Varna
Varna

Před těmi šesti lety jsem se nechal unést a do éteru vyřknul názor, že jde o obnovený pivovar, i když to byla novostavba. A dnes musím za výběr designu budovy kytínské pochválit, protože na náves sedne jako prdel na hrnec. Nehledě na závan starých pivovarských časů v hlavě pivařově.

Budova
Budova

Další foto z Kytína


Po návratu do Řevnic nás čeká domluvené nahlédnutí do srdce místního pivovaru a v pátek už jen cesta domů. Ale i když se pasuju na řidiče, pivovarskou tématiku neopustím. Cestou do Řevnic jsem ve dvou pivovarech zanechal vejce (sudy) a doufám, že dnes už budou vylíhlé (naplněné).

Varna
Varna

První zastávkou jsou Hostomice a tady už to obnovený pivovar je (přečtěte si o něm v devět let starém článku od Jany ). Když už u pana majitele a sládka Kříže sud vyzvedávám, mrknu na varnu, která se nachází hned za vraty objektu. A pak už nezbývá nic jiného, než si doma vychutnat čepovaného Fabiána, který je, dle očekávání, výborný.


Další foto z Hostomic


Další zastávkou jsou Ohrazenice, kde od loňska vaří pivovar Fenik (více se dovíte v článku od Jany. Jedná se o zbrusu nový pivovárek umístěný v rodinném sídle. V čase naší návštěvy (před měsícem) bylo pivovarské posezení těsně před dokončením, takže předpokládám, že dnes již teče Fenik proudem...

Varna
Varna

Dvanáctka Dřevorubec mi chutnala o něco méně než Fabián (což se ale týká mnoha piv). Barvu měl na můj vkus trošku tmavší s chutí do karamelova. Celkově pro mě těžší na pití.


Další foto z Ohrazenic


Poslední zastávkou je skoro již tradičně Podlesí, kde si ochutnávku piva musím odpustit...



[Richard Chodora] [Zobrazeno 686x] [4. září 2023]
[Minipivovary] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI