Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Ruprenz z Uhřínovic

Reportáže z minipivovárků


verze pro tisk

Ruprenz z Uhřínovic

Ruprenz z Uhřínovic [p1209]

Pivovar Ruprenz byl založen v roce 2013 v obci Uhřínovice, která se nachází v samém srdci Vysočiny, nedaleko města Brtnice. Samotnému založení předcházelo několik let domácího vaření, ladění receptur a pořizování potřebných technologií. Po celém světě se pivovar proslavil raritním pivním samovýčepem, který je v současné době provozován jako turistická atrakce.

Z ulice
Z ulice

Co Vás vedlo k založení pivovaru?

Pivo a pivní turismus je můj koníček. S přáteli pořádáme degustace, navštěvujeme pivovary a zajímáme se o veškeré pivní dění. A k tomu samozřejmě patří i domácí vaření piva. Postupně se vylepšovala technologie, zvětšovala kapacita a nakonec v roce 2013 přerostl homebrewing v oficiální pivovar. Takže normální evoluce.

Varna
Varna

Popište technologii pivovaru

Technologie odpovídá tomu, jak minipivovar postupně vznikal. Nejedná se o nic profesionálního, vše je pořizováno na zakázku, zakupováno od jiných pivovarníků či repasováno ze starších zařízení. Vše je umístěno v přístavbě rodinného domu - varna 5 hl, 3 kvasné nádoby a 10 tanků.

Spilka
Spilka

Kdo u Vás vaří pivo? Jaké má zkušenosti?

Veškerou práci v minipivovaru odvádím osobně, a to na základě více než patnáctileté praxe. Je to práce od rána do večera, sedm dní v týdnu... Ale výsledek stojí za to - kdo by si nepřál mít doma pivovar :)

Ruprenz
Ruprenz

Jaká piva vaříte?

Vlajkovou lodí je světlý 11° ležák Ruprenz, osvěžit se můžete výčepní 10°, zaujme i polotmavý 12° ležák Jantar. V nabídce pivovaru jsou také svrchně kvašená piva – South Pacific Ale, Hoppy Kangaroo IPA, Black&white Ale a příležitostné speciály – Black Friday 13°, American Lager 12° či Vánoční polotmavý speciál 14°.

Sortiment
Sortiment

Aktuální sortiment piv je k dostání přímo v pivovaru. Ležáky i pivní speciály jsou na čepu i v PET lahvích především v jihlavské pivnici Beertime a dalších spřátelených provozovnách v Jihlavě a širokém okolí.

Na akci
Na akci

Vzhledem k provozování pivovaru v malé obci a jeho umístění v přístavbě rodinného domu se samozřejmě jedná o vyloženě srdeční záležitost. Pivnice se v prostoru pivovaru nevyskytuje, ale v případě návštěvy nadšeného pivního turisty si můžeme o pivě popovídat u našeho pivomatu, který je pro tyto účely udržován v provozu.

Pivomat
Pivomat

Dej Bůh štěstí!


Pozn.: Článek je ze série článků o minipivovarech, z kterých zatím nemáme na Pivním.infu žádný článek a ani není šance, že je v dohledné době navštívíme. Proto jsme oslovili majitele/provozovatele/sládky...



[Martin Povýšil] [Zobrazeno 1376x] [19. duben 2021]
[Minipivovary] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI