Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

V Příšově

Reportáže z minipivovárků


verze pro tisk

V Příšově

V Příšově [p1490]

Více jak dva a půl roku uplynulo od doby, kdy jsem Vás informoval o historicky prvním minipivovaru na severním Plzeňsku. Od té doby jsem jeho pivo občas ochutnal na nějaké pivní akci, kde mi někdy chutnalo a někdy zase moc ne. Bylo třeba se vydat na místo činu a zkontrolovat Příšovské pivo přímo v domovské restauraci. Dnem D se stává 30. prosinec, kdy místo kelímkového Gh na plzeňském zimáku volím pohokejové posezení v Příšově.

Poutač
Poutač

Příšov se nachází kousek od silničního tahu Plzeň - Karlovy Vary. Spoléhám se na dopravní značení, ale bohužel směrovku od Plzně zřejmě někdo odcizil :( Z druhé strany nechybí a tak po mírné zajížďce odbočujeme a parkujeme před Restaurací a minipivovarem Příšov. Dolní lokál je zavřený, provoz dnes probíhá v podkrovní restauraci, což nám nevadí. Varnu míjíme cestou a ostatní technologie stejně nebývá přístupná (ostatně jsem ji viděl minule).

Varna
Varna

Příšov není velká obec a tak není divu, že je v restauraci poměrně dost volno. Nevadí, alespoň v klidu dáme něco k snědku a hlavně ochutnám pár sklenic Příšovského. Na čepu je světlá jedenáctka (21/27 Kč) - pivo příjemné jemné chuti, na nefiltrované dost čiré, na můj vkus by mu slušel nějaký ten příděl kvasnic, v reálu ale výborně pitelné pivo. Bohužel je pivo servírováno do skla Pilsner Urquell, který je též na čepu, ale kdo by to tu pil, že.

Jedenáctka
Jedenáctka

Druhou v pořadí koštuju tmavou dvanáctku (27/37 Kč). Moc od ní neočekávám, protože to vypadá, že se moc nečepuje, jsem připraven i na trubkový vzorek, ale pivo je nad očekávání čerstvé, suché, kávově pražené chuti. Malinko připomíná stout. Až na tu třetinku PU :( Opravdu to dost kazí dojem...

Černá dvanáctka
Černá dvanáctka

Do plzeňského skla je načepována i světlá dvanáctka (25/35 Kč). Ta je oproti jedenáctce o dost hořčí a plnějšího těla. Všechna Příšovská piva tak jsou velmi dobrá, pitelná a bez chyb.

Na stolech jsou poutače na nápoj Dobré nachmelené, což má být víno sycené a ochucené sladem a chmelem. No zkusím to na závěr. Přistává mi na stole, vypadá to jako pivo, chutná to jako pivo a je to pivo a navíc ve správném skle s tím pravým logem :)

Dobré nachmelené
Dobré nachmelené

Další pivo mi bylo přineseno omylem, ale když už jsem to ochutnal. Vzápětí doráží i Dobré nachmelené. Vypadá to jako víno, chutná to jako víno a je to víno. Nasycení je znát snad jen mírnou pěnou, chmel a slad moc nerozpoznávám. Pro mě zbytečné, ale určitě si své konzumenty najde.

K jídlu výborná panenka na různé způsoby. Restauraci a minipivovar Příšov tak lze doporučit, jen to sklo... Až pojedete kolem, určitě se zastavte.



[Richard Chodora] [Zobrazeno 2896x] [3. leden 2018]
[Minipivovary] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI