Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Květnice z Tišnova

Reportáže z minipivovárků


verze pro tisk

Květnice z Tišnova

Květnice z Tišnova [p1676]

Jsme malý rodinný minipivovar z Předklášteří, provozovnu máme v nedalekém Tišnově přímo u letního kina (budova bývalé sauny). Nacházíme se v pravém křídle budovy, v levé části pak sídlí (jiný subjekt) pivnice Na terase, kde bude možné si dát i naše pivo. Další možnost je pak restaurace Sklep taktéž v Tišnově.

Tady se skrývá pivovar
Tady se skrývá pivovar

Budeme se orientovat především na spodně kvašená piva typu český/plzeňský ležák. Standardně chceme mít v nabídce světlý, průběžně dle poptávky a kapacity i polotmavý, ležák. Příležitostně plánujeme speciály, začneme v září polotmavou třináctkou.

Naše pivo
Naše pivo

Technologii máme od menšího českého výrobce. Jedná se o dvounádobovou varnu o kapacitě várky 10 hl. Spilky máme otevřené, s duplexním chlazením. Tanky taktéž duplexní o kapacitě 10 a 20hl. Součástí provozu je i chlazený box s jednoplášťovým přetlačným tankem a dostatkem prostoru pro uskladnění sudů a PET lahví před vlastní distribucí.

Dvounádobová varna
Dvounádobová varna

Pro vaření používáme kvalitní suroviny (český světlý slad a doplňkově pak karamelové a speciální slady Weyermann). Chmely žatecké. Dodržujeme tradiční postup (dekokce na dva rmuty, u speciálu pak třírmutově), otevřené spilky, klasické ležácké tanky.

Duplexní tanky
Duplexní tanky

Těšíme se na setkání s příznivci piva a kultury, která je s ním spojená. První naše piva budete moci ochutnat od 30. června 2016, kdy na Vás bude prozatím čekat světlý a polotmavý Květnický ležák (11°).

Dej bůh štěstí!

Pro PIVNÍ|INFO sepsal Miloslav Polák, Pivovar Květnice




[Pivní.info] [Zobrazeno 4846x] [20. červen 2016]
[Minipivovary] [comments: 2] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Girese

neděle, 26. červen 2016
22:56

Pivo vynikající. Měl jsem ho nyní na pivním festu v městském divadle, předtím v lednu a jedním slovem paráda. Pánové fandím Vám a jen tak dále!


napsal(a): Girese (girese(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Dwarf

pondělí, 20. červen 2016
21:12

Dwarf

je to sotva 6 let, co jsem se odstěhoval z Kuřimi, a konečně důvod vydat se na výlet :-)


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI