Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar Klášter


Pivní.info

Vloni dosáhli v Pivovaru Klášter výstavu piva těsně pod hranicí 100 tisíc hektolitrů. Podle všeho by letos mohli atakovat horní hranici technologických možností výroby - tedy 140 tisíc hektolitrů piva. Potvrdil to obchodní ředitel společnosti Ecoholding, která pivovar provozuje, Josef Špryňar. Vedení pivovaru už v závěru loňského roku podepsalo významný kontrakt s čínskou distribuční firmou, která operuje v lokalitě s deseti miliony obyvatel. "Stále dojednáváme další podrobnosti, není to jednoduché, je potřeba na čínském trhu zaregistrovat patřičnou známku, jsou tu hygienické otázky. Předpokládám však, že někde v polovině roku by mohlo dojít k dodávkám piva," podotkl Špryňar. Kromě Číny se horečně jedná o uvedení na trhy v Itálii a ve Švédsku. Na domácím trhu se klášterské pivo prodralo do významných restaurací na Mladoboleslavsku, ale také v Praze, v lyžařských střediscích v Krkonoších i do řetězce supermarketů Norma. (Boleslavský deník)


Téměř dvě hodiny vydrželi dva nejvýše postavení muži Mladé Boleslavi a německého Dieburgu, Svatopluk Kvaizar a Werner Thomas, naslouchat o historii a současnosti pivovaru a poměrně detailně nahlédnout do výrobních tajů vzniku oblíbeného klášterského piva. Německý starosta přijal pozvání na návštěvu partnerského města Mladé Boleslavi a při několikadenní návštěvě nesměla chybět prohlídka klášterského pivovaru. Vedení mladoboleslavské radnice totiž moc dobře ví, že právě klášterský pivovar je dominantní firmou v regionu. "S klášterským pivem jsem se setkal při našich listopadových slavnostech a jsem rád, že jsem se mohl podívat dovnitř do "kuchyně". Měl jsem kamaráda sládka, takže mi není proces výroby piva neznámý, ale tady je to doslova úžasné. Ty ležácké sklepy osmnáct metrů pod zemí budí velkou úctu. A jak jsem zaslechl vše o historii těchto tajuplných prostor, tak si jen říkám, že bych alespoň na chvíli chtěl vidět, jak to tady dříve, za dob cisterciáků vypadalo," uvedl nadšený Thomas Werner. (Boleslavský deník)


Klášterské pivobraní: pivo, ženy, zpěv

[pondělí, 11. červenec 2005]

Čtyři tisíce lidí doslova ochromily sobotní život život nejen na samotném nádvoří Pivovaru Klášter, ale i v celé obci a okolí. Konalo se tam dvanácté pivobraní. A pivo chutnalo i ženám, které se nenechaly zahanbit. Kromě veškerého pivního sortimentu z pivovaru pořadatelé připravili návštěvníkům hudebně nabitý program, který gradoval vystoupením Aleše Brichty. Po nádvoří se nedalo ani projít i ve chvílích, kdy zpíval Luboš Odháněl s kapelou Nastarýkolena, po půlnoci přítomné rozpálila rocková skupina Seven. Hitem se stala na pivobraní kniha Sex a chlast, kterou přijel podepisovat spoluator Jiří Krampol. "Jsem absolutně spokojen a děkuji návštěvníkům a všem pořadatelům, kteří odvedli obrovský kus práce. Smekám přede všemi. Tohle pivobraní bylo mimořádně úspěšné, je vidět, že vyrábíme kvalitní pivo. Jinak by lidé nepřišli," uvedl ředitel pivovaru Josef Špryňar. (Boleslavský deník)


Stovky lidí prošly pivovarem

[sobota, 11. červen 2005]

Den otevřených dveří se v Pivovaru Klášter uskutečnil 7. května. I přes nepřízeň počasí byl zájem velký, přišlo kolem čtyř stovek zájemců o prohlídku. Během exkurze mohli návštěvníci ochutnat pivo přímo z ležáckých tanků, které jsou umístěny v 18 metrů hlubokých sklepích. Na nádvoří pivovaru na návštěvníky Čekal kromě občerstvení i kulturní program v podobě kapely Seven, která zpříjemňovala odpolední chvíle. (Boleslavský deník)


Na Putně přišel Klášter vhod

[sobota, 11. červen 2005]

První květnový den se sešly stovky lidí pod Michalovickou Putnou u Mladé Boleslavi. Vynikající řízné klášterské pivo nemohlo ani letos při pouti chybět. Hasilo tak žízeň vyprahlých návštěvníků, kteří bojovali s teplotami v tomto ročním období nebývalé vysokými. Příjemné odpoledne okořenila hudbou skupina Nastarýkolena. Přítomní svým zpěvem spontánně podporovali zpěváka skupiny Luboše Odháněla a hrdlo pak mohutně svlažovali vynikajícím klášterským mokem. (Boleslavský deník)


Hudba a pivo byla dobrou kombinací

[sobota, 11. červen 2005]

Pod záštitou Pivovaru Klášter se konala příjemný večer v restauraci Na Hřišti v Mnichově Hradišti. Poslední dubnový den se prostory zaplnily doslova k prasknutí. Hudební skupina Nastarýkolena hrála příjemnou muziku, při které se jedlo, veselilo a samozřejmě pilo pivo se značkou Klášter. (Boleslavský deník)


Generální ředitel Pivovaru Klášter Josef Špryňar přišel vést oblíbený pivovar před necelými dvěma lety. Od té doby se mnohé změnilo. Jeho marketingové a manažerské nápady jsou však velice zajímavé a přinášejí pozitivní výsledky. V poslední době lze třeba jmenovat dokončení náročných jednání o dodávkách klášterského piva do několika asijských zemí, ale především zajímavé kontrakty v Německu, a pak také i v jiných zemích. Rozjednané jsou další lukrativní zakázky, o kterých se zatím nahlas nehovoří. Do sféry Špryňarových aktivit lze bezesporu zařadit nový výrobek - nízkostupňové pivo Fitness Bier určené jako vhodný doplněk při cvičení fitness. Tváří tohoto piva se stal oblíbený herec Jiří Krampol. Pivovar se svým chutným pivem proráží i do pražských hospůdek a restaurací. Záměrem pivovaru však je udržet a doslova hýčkat i příznivce klášterského piva takzvaně kolem komína, tedy v nejbližším okolí pivovaru. A tady přišel další, doslova geniální nápad ředitele. Do party zkušených obchodních zástupců se mu podařilo zařadit známého místního zpěváka Luboše Odháněla. Právě jeho postava může přinést zajímavé kontakty, vždyť Odhánělova kapela Nastarýkolena, která vydala už čtyři cédéčka, plní sály na Semilsku, Jičínsku, Mladoboleslavsku, začíná prorážet i do dalších regionů. Kapela je častým hostem na vlnách rádia Jizera i dalších rozhlasových stanic. Obchodní zástupci tráví mnoho času péčí o stálé klienty i jednáním o nových odběratelích. Přesně to je i náplní práce Luboše Odháněla. Včetně vysvětlování, proč by měli ve své provozovně nabízet právě pivo z Kláštera. "Konkurence v této branži je obrovská. Já jsem ale v pohodě. Tohle pivo je dobré, kvalitní a chutná mi. Já nenabízím něco, čemu bych nevěřil. Je ale pravda, že není lehké prorazit. Na druhou stranu to, že jsem určitým způsobem známý, může někde otevřít vrátka trochu rychleji," dodal Luboš Odháněl. O neutuchajících marketingových nápadech generálního ředitele Špryňara hovoří i poslední aktivita pivovaru, která se pojí s dlouhodobým seriálem ve sjezdovém lyžování Česká pojišťovna Cup. "Jsou to závody v paralelním sjezdovém lyžování a my jsme tam jako sponzor, který pochopitelně dodává pivo," vysvětlil ředitel. (Boleslavský deník)


Setkání s obchodními partnery a zástupci spolupracujících organizací se v Pivovaru Klášter stalo v poslední době tradicí. Poslední takové posezení se uskutečnilo před pár dny v nevšední jeskynní restauraci pod samotnou budovou pivovaru. Zhruba dvě stovky přítomných se rozhodně nenudily. Přispěla k tomu svým dílem mladoboleslavská country kapela K.T.P., která vystupuje na většině akcí, které mají něco společného s klášterským pivovarem. Servírovala se pečená kýta a k tomu si samozřejmě každý mohl natočit pivo podle chuti - a úplně sám. Svou troškou do mlýna přispěl k atmosféře tradičně generální ředitel Pivovaru Klášter Josef Špryňar. Ten celý večer moderoval a v závěru si neodpustil úsměvné překvapení. Německý obchodník Alex Neumann, dostal od ředitele zástěru a velkou vařečku. "Pan Neumann je výborným kuchařem a u kuchyňského stolu umí úplné divy," podotkl Josef Špryňar a jeho slova později Čechoněmec Neumann potvrdil. Zubař MUDr. Vladimír Dvořák zase od ředitele dostal jako výraz poděkování za péči o chrup prvního muže pivovaru kladivo a sekáč.

Vedení pivovaru ocenilo velké množství obchodních partnerů a zástupců spolupracujících firem. Dostalo se ale i na ty, kteří stojí za výrobou piva a které přítomný ředitel představil osobně. Zajímavostí jistě je, že novým obchodním zástupcem pivovaru je známý zpěvák ze skupiny Nastarýkolena Luboš Odháněl. "Velice toto setkání oceňuji. Není zvykem, že by si firmy vážily svých zákazníků tak, jako je tomu v případě klášterského pivovaru. Kromě toho, že mi tohle pivo chutná, tak je velice oblíbené i u návštěvníků mé restaurace. A navíc tohle setkání se koná v opravdu příjemných prostorách, které musí každého nadchnout," uvedl Svatopluk Dvořák, provozovatel restaurace Sokolovna v Bělé pod Bezdězem.

"Taková setkání nepovažuji za nic výjimečného. My si opravdu našich zákazníků vážíme. Když se k nim budeme chovat slušně, budou se oni chovat přesně tak zase ke svým zákazníkům. A o to nám přece všem jde. Aby byli všichni s klášterským pivem spokojeni," dodal ředitel pivovaru Josef Špryňar. Příjemné setkání v pivnici pod klášterským pivovarem mělo i bohatou zahraniční účast. Kromě již zmiňovaného Alexe Neumanna přijal pozvání obchodní rada čínského velvyslanectví Liu Min Guo, první tajemník velvyslanectví Srbska a Černé Hory Miodrag Koljevic, indický obchodník Georgij Koschi, kanadský obchodník George Topol a Abu Seghia z Lýbie. (Mojenoviny)


Začnou vyvážet pivo do Asie

[pátek, 11. březen 2005]

Pivovar v Klášteře Hradišti nad Jizerou začne vyvážet pivo do Asie, zároveň zvýší množství vyrobeného piva. Tento mok se tak na jaře dostane do Číny, Libanonu, Sýrie a Indie. Pivovar vyrábí sedm druhů piva a začíná uvádět novinku v podobě nízkoalkoholického piva. (MF Dnes)


Klášterská dvanáctka zabodovala

[čtvrtek, 11. listopad 2004]

Dvanáctistupňové pivo z Pivovaru Klášter bylo v minulých dnech odborníky ze Strany přátel piva vyhodnoceno jako nejlepší pivo roku. Ocenění převezmou zástupci pivovaru 18. listopadu v Brně. (Boleslavský deník)


Expanze Pivovaru Klášter pokračuje. Na jedné straně chce vedení udržet oblibu piva v regionu, na druhé straně se snaží své pivo prodat daleko za hranicemi. Kromě Německa třeba i v Americe. "Na německém trhu se dolaďují další nové kontrakty," uvedl obchodní ředitel Pivovaru Klášter Vladimír Jindřich. Těsně před podpisem smlouvy je kontrakt s Ruskem. Zájem je o dvanáctistupňové pivo v třetinkových lahvích. "O konkrétních objemech nebudu hovořit, ale v převedení na finance to jsou miliony," podotkl Jindřich. Jak ke kontaktu s ruským obchodníkem došlo? "V rámci našich ochutnávek a prezentací zveme potencionální zákazníky a hosty. Zástupce ruské firmy přišel na jednu takovou akci jako host jednoho hosta. A vyvinul se z toho obchod, který vypadá velice slibně," dodal Jindřich. (Boleslavský deník)


Klášterské pivo si vychutnávejte ve své oblíbené hospůdce. A pokud přeci vyrazíte za humna svého bydliště, jeďte tam, kde oblíbené klášterské pivo dostanete natočené v očekávané kvalitě. Pro orientaci pivařů uvádíme některé červnové akce, kde pracovníci Pivovaru Klášter budou točit své pivo. Tou nejdůležitéjší akcí je pochopitelně 11. pivobraní v sobotu 26. června přímo v areálu Pivovaru Klášter.


Pivní slavnost začíná v sobotu 26. června ve 12 hodin a potrvá až do následujícího nedělního rána. Účastníci tradičního Pivobraní se mohou těšit na přírodní nepasterované pivo ve všech variantách vyráběných v místním pivovaře. To znamená, že ve stáncích se bude točit výčepní pivo světlé i tmavé, světlé ležáky jedenáctistupňové i dvanáctistupňové, světlé speciální čtrnáctistupňové pivo i kvasnicové nefiltrované pivo. V doprovodném hudebním programu se na pódiu vystřídají Mirek Hoffmann a skupina Zelenáči, dámská kapela Viktorky, regionální skupiny KTP a Seven. Samozřejmě nebudou chybět soutěže a prodeje pivních suvenýrů. Novinkou bude stánek specializovaný na prodej replik historických kuriozit s pivní tématikou. K nejžádanější sběratelské zajímavosti jistě bude patřit zdařilá napodobenina historické kovové cedule s logem klášterského pivovaru, jejíž originál z roku 1904 pracovníci pivovaru objevili na jedné z klášterských králikáren. Dnes je již v mnichovohradišťském muzeu. V rámci letošních pivních slavností se připravuje křest nového oficiálního loga Pivovaru Klášter, které má symbolizovat novou éru klášterského piva. V době od 12 do 20 hodin je pro zájemce o klášterské pivní slavnosti zajištěná kyvadlová autobusová doprava z Mnichova Hradiště od vlakového nádraží, od místní sokolovny a z náměstí. Vstupné do areálu Pivovaru Klášter na 11. ročník pivobraní stojí padesát korun.

4.-5. 6. Svijanský Újezd - mezinárodní setkání majitelů vozů Fiat

5. 6. Vostrov Hněvousice - koncert Báňaná, Gaia Mesiah,

Garage&Tony Ducháček

5.-6. 6. letiště Boskovice - mezinárodní motocyklové závody

12. 6. Bělá pod Bezdězem - jarmark s rádiem Jizera

12. 6. Vostrov Hněvousice - koncert 100ř, Gulo čar, Eggnoise

18.-19. 6. Svijanský Újezd - sraz motorkářů

18. 6. Valečov - koncert Waldemara Matušky a KTO

19. 6. Mnichovo Hradiště - oslavy výročí 725 let od založení města

19. 6. Vostrov Hněvousice - koncert Pražský výběr

20. 6. Dolní Bousov - mistrovství ČR v autokrosu

24.-27. 6. letiště Hoškovice - setkání VW Brouk klubu

26. 6. Klášter Hradiště nad Jizerou - Pivní slavnosti Pivovaru Klášter

26. 6. Nymburk - jarmark s rádiem Jizera

26. 6. Mladá Boleslav - středověký jarmark

26. 6. Vostrov Hněvousice - vostrovní karneval

Klášterské pivo se točí po celých Čechách v kamenných hospodách i ve stáncích při jednorázových akcích. V červnu to bude například při plaveckých kvalifikačních závodech pro letošní OH v pražském Podolí (4.-6. 6.), při oslavách 500 let města Noviny pod Ralskem (5. 6.), při prezentaci Arboeka v Obříství u Neratovic (17. 6.), při dvoudenním jarmarku v Liberci (19.-20. 6.), nebo při jarmarku v Železném Brodě (27.6.) a pouti v Semilech (27. 6.). Klášterský pivovar se stal výhradním partnerem pořadatele hudebních koncertů Brother Records v amfiteátru Ranč Vletice na Příbramsku. V letošním létě tady vystupují Eagles&Horses, Žal-man a spol. s hostem Robertem Křesťanem a Čechomor s hostující Lenkou Dusilovou (26. 6.), Ready Kirken, 100ř, Oskar Petr&Fabrica atomica a Koller band (17.7.) a Olympic (27.8.). (Boleslavský deník)


Pivovar Klášter v uplynulém desetiletí investoval hodně přes sto miliónů korun do modernizace své pivovárečné a stáčecí technologie, což je velmi složitá záležitost v historických prostorech, kde sídlí. Nyní představenstvo akciové společnosti Pivovar Klášter pracuje na detailech obchodního projektu, který by měl oslovit pivaře v Praze.V letech 1996 až 2000 vlastníci Pivovaru Klášter proinvestovali více než sto miliónů korun při modernizaci varny, chlazení ležáckých tanků, rozšíření kvasných sklepů, obnově stáčecí linky a zavedení systému vlastní dopravy pro expedici piva především k odběratelům v nejbližším okolí pivovaru. Na Mladoboleslavsku se totiž vypije více než polovina z ročního výstavu 90 tisíc hektolitrů klášterského piva.V dalších letech část investičních prostředků pivovar vložil do nové etiketovací linky a více než 2,5 milionu Kč do další modernizace technologie. Kvasné kádě v historických sklepeních mají nyní speciální švýcarský nátěr obrit s hygienickými vlastnostmi lepšími než nerezový ocelový materiál. A od května 2002 se klášterské pivo už nepasterizuje, neboť součástí technologického procesu je nejmodernější biologická filtrace MMS německé výroby. "Toto účinné zahraniční filtrovací zařízení dokáže hotové pivo dokonale sterilizovat při zachování jeho přirozených vlastností a chutí. Trvanlivost piva při této nové technologii je dokonce delší než při použití tradiční pasterizace," zdůrazňuje sládek Josef Svoboda.V nejbližší době by chystané investice měly směřovat do rozšíření a zatraktivnění nabídky klášterského piva. Obchodním záměrem vedení Pivovaru Klášter je podstatně výrazněji se prosadit v Praze a to nejen ve zdejších zavedených restauracích, ale také vybudováním nové reprezentativní Klášterské pivnice v české metropoli. (Boleslavský deník)


Pivovar Klášter chystá společně se švédskou firmou projekt na podporu pivní turistiky. Ještě v únoru by mělo do Kláštera Hradiště nad Jizerou přijet čtyřicet autobusových zájezdů ze Švédska. Majitelé pivovaru míní, že hosté pivo nejen ochutnají, ale že si ho nechají poslat i domů. Zájemci absolvují prohlídku pivovaru, ochutnávku piva ve sklepě, pohoštění v unikátní skalní restauraci, a především si budou moci objednat libovolné množství klášterského piva v rámci takzvaného distančního prodeje.

Zprostředkovatelská firma jim podle jejich objednávek pivo připraví k expedici a zajistí dodávku až do švédských domovů. Pivovar Klášter loni vyvážel pivo především na trhy v USA, Německu, Finsku a Švédsku. Celkem měl loni pivovar výstav asi 75000 hektolitrů, tedy o 5000 hektolitrů méně proti roku 2002.

Podle generálního ředitele Josefa Špyňara se nové vedení pivovaru zatím zaměřilo především na zlepšení kvality piva, která byla v předchozích letech kolísavá. "Kvalitu se nám podařilo upevnit tak, že dnes nemáme žádné oprávněné reklamace," řekl Josef Špryňar.

Od první poloviny loňského roku má pivovar nového majoritního akcionáře. Ten letos dokončí opravy kotelny a rozvodů dusíku, kyslíku a kysličníku uhelnatého za několik desítek milionů korun. (iDnes)


Klášter pronikl na americký trh

[neděle, 11. leden 2004]

V Klášteře nad Jizerou chystali průnik na americký trh přes pět let. Pomáhali přitom lidé, kteří odešli z mladoboleslavského regionu do USA. Příprava se vyplatila. Malý pivovar s ročním výstavem kolem 80 000 hl se zařadil po bok největších tuzemských pivovarů, jako je Plzeňský Prazdroj nebo Budvar, které se uchytily na vzdáleném trhu. Problém byl se schvalovacím řízením, které se provádí v každém státě USA zvlášť. Pivo z Kláštera se prodává v sedmi státech USA. Pivovar vyváží na severoamerický kontinent lahvové pivo, které stáčí do lahví o objemu 0,335 litru. Balení po šesti lahvích stojí v USA šest až sedm dolarů. Pivo má roční záruku. Expeduje se v kontejnerech po 130 hl. Za moře se vozí lodí, cesta trvá 12 dní, při větších vlnách až dva týdny. Donedávna expedoval pivovar dva kontejnery měsíčně. Nyní se zvýšila objednávka na tři kontejnery. Pivovar pro americké zákazníky nemění chuť piva, jde o stejný mok, jaký nabízí na českém trhu. Pouze pivo stáčí v ochranné zóně, aby se vyloučil negativní vliv kyslíku na trvanlivost. České pivo má podle představitelů pivovaru v USA dobrý zvuk. Je to značka kvality sama o sobě. Ve Spojených státech se pivo nepije v hospodách našeho stylu, ale v barech. Pivo se prodává hlavně v plechovkách. Pivovar Klášter chce podle svého generálního ředitele Josefa Špryňara zvýšit během několika let výstav na 100 tisíc hl piva. Současný počet zhruba 100 zaměstnanců by se neměl měnit. (Profit)


Klášterské pivo má staletou tradici

[sobota, 11. říjen 2003]

Pivo je lidem známé více jak deset tisíc let, z Pivovaru Klášter od roku 1570. Za tu dobu si získalo všeobecnou oblibu a jeho výroba se propracovala k dnešní dokonalosti. Přesto stále platí, že sládek neudělá dvě totožné várky, jak připomíná v Encyklopedii piva mezinárodně uznávaný pivní publicista Michael Jackson z Anglie. "Sládek pracuje s nejjemnějšími projevy života," napsal profesor Anthony Rose v časopise Scientific American a měl tím na mysli kvasinky, jejichž studováním při výrobě piva a vína si vydobyl světový věhlas francouzský vědec Louise Pasteur a dal tak základ vědeckému přístupu k vaření piva. I ve shodné pivovárečné technologii se projeví charakteristické prvky jednotlivých pivovarů podle kvality používané vody i všech ostatních surovin. Základní surovinou pro výrobu piva je slad, což jsou částečně naklíčená obilní zrna. Slad se nejprve horkou vodou spaří, následně zcukří a po zcezení a přidání chmele vznikne dílo, které se vaří. Uvařená mladina se zchladí a zakvasí. Dozrálé pivo se filtruje a stáčí do sudů nebo lahví. Pivovar Klášter používá vodu z vlastního zdroje, slad dováží ze Mšena a chmel z Žatce (Boleslavský deník)


Pivovar Klášter chce být více vidět

[pátek, 11. červenec 2003]

Tenisový turnaj hokejových osobností navštívil nový generální ředitel Pivovaru Klášter Josef Špryňar. Zkontroloval, jaký je zájem mezi turnajovými účastníky a diváky o mobilní výčepní stolici s nabídkou jedenáctistupňového piva Klášter. "V žádném případě se nejedná na této akci o ojedinělou aktivitu. Je to projev nové marketingové aktivity v domácím regionu a klášterské pivo se bude objevovat na celé škále dalších sportovních, kulturních, společenských i charitativních akcích. Rozjíždíme také spolupráci s Českou abilyolympijskou asociací, která v republice zastřešuje tělesně postižené sportovce," řekl ředitel Pivovaru Klášter Josef Špryňar. (Boleslavský deník)


Novým ředitelem Pivovaru Klášter je od poloviny června 2003 Josef Špryňar. Ve funkci vystřídal Josefa Svobodu poté, co do pivovaru vstoupila společnost Eco Holding. Ta podle nového generálního ředitele odkoupila pohledávky a stala se majoritním vlastníkem pivovaru. Změna vlastníka neznamená změnu v orientování pivovaru. Loňský výstav 80 000 hl chtějí letos navýšit."Ve střednědobém horizontu se chceme dostat na výstav 100 000 hl. Kapacita varny je přitom 150 000 hl," uvedl Špryňar. V roce 2000 byl například výstav pivovaru 112 000 hl. Pivovar v tuto chvíli nechystá zásadní změny ve spektru výrobků. "Pro trh je to vyhovující," podotkl ředitel. Výrobky z Pivovaru Klášter by měly být nepřehlédnutelné v okolním regionu. Odběratele mají i nadále v USA a v Německu. "Nyní rozvíjíme spolupráci s Finskem a Polskem,"řekl Špryňar. Právě do těchto dvou zemí chtějí Klášterští už letos exportovat. V pivovaru pracuje 100 zaměstnanců. Vedení nechystá propouštění, ale ani přibírání."I při zvýšeném výstavu by k personálním změnám zatím nemělo dojít," podotkl ředitel. Výsledky pivovaru ředitel Špryňar neupřesnil. Přiznal, že společnost se dostala do ekonomické ztráty, více však neřekl. Vlastnictví pivovaru bylo dlouhodobým zájmem společnosti Eco Holding. Ta se věnuje obchodní společnosti se zaměřením na potraviny. (Boleslavský deník)


«« « Strana 3 z 3
1 2 3

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI