Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Zlej plán pro krizový Časy?

Co se píše o pivovarech a pivu


Zlej plán pro krizový Časy?

[pondělí, 29. březen 2010]

Zlej plán pro krizový Časy?

Kdo loni zažil, ten mi to snad uvěří! Těch jistojistě minimálně třicet mini během deseti dní a vůkol není nikoho, kdo by pochyboval, že jich nebude i více! Loni v koncích skvělé akce statistici přes původní proklamování pořadatelů pouhých třiceti, napočítali přesně čtyřicet pivovárků! Rozněžněně rdím se píšíc tyto řádky, vždyť znovu panem Hanzem a jeho číšnickou družinou a kuchyňskou chasou uvalena byla na mne důvěra býti věrozvěstem následujících báječných pivních zvěstí:

Protikrizová vyhláška Zlejch Časů č. 1/2010

Otřepajíc se z vyčerpání a vyčepování akce loňské, plníc svá nejlepší předsevzetí ohledně pokračování tradice, navzdory dosud nekončící krisi, která poškozuje nejen pivovary, ale také hostinstvo jako celek a ve snaze, aby obchod čepovaným pivem na zdravý základ postaven byl, přikročila hospůdka Zlý Časy, Čestmírova 5, Praha 4, k následujícím protikrizovým opatřením:

Zavazujeme se tímto, že během sedmnácti dnů vymezených daty 14.5. -30. 5. 2010 u nás bude na čepu z dvacetisedmi píp nepřetržitě v otvírací dobu od 11.00 do 23.30 (na zahrádce do 22.00, o víkendu 12.00 – 23.30) piva dohromady z 40 mini, mikro a pikopivovarů, a to nikoliv pouze jednoho druhu od pivovaru každého.

Poučeni zkušeností loňského roku a berouce si k srdci postřehy ctěného konzumentstva učiníme vše ku spokojenosti milovníků moku pěnivého, zlatistvého, rubínového či jiskřivě černavého této vášně veškerého českého mužstva, lásky básníků i hrobařů, pánů i kmánů, mládeže i kmetů a to jak ve smyslu přístupu ku ctěnému pijanstvu tak k nápoji samotnému.

Již těšíme se, kterak rozlétnou se železní ořové naši po vlastech překrásných loviti bečky a bečičky, by naplnilo se těšení naše nejvlastnější – na hojnost návštěv Vás, drazí platící, a to nikoliv toliko kvůli dukátkův, alebrž kvůli radosti ze spolunažívání hospodských radovánek prostřednictvím těch nejlepších piv, jimiž otčina jest úrodně rozrozkošněna a hořkosladce naplněna. Vždyť my přede všemi jsme těmi, kdož bolestně želíme všeho, co loni nebylo dokonalé a kdož ve světě dvojjakém vezdejším musíme, s Vaší pomocí laskavou, znovu se porvati o přiblížení se společnému ideálu tak, aby tradice nebyla slovem prázdným, vyprázdněným a smyslu prostým…

Tedy tak jako v roce loňském, i ročník letošní umocněn bude jedinečnými půllitry s logem Časů Zlejch, a to za záložní protihodnotu 50 – ti korun, kterážto buďtež považována za eventuelní cenu prodejní. A prosíme ctěnou veřejnost pivařskou o laskavou shovívavost tomuto opatření, neboť loňská akce dokonána byla již prakticky za absence půllitrův těchto, ježto líbící se byly brány vychutnávajícím návštěvnictvem s sebou domů na paměť zážitků těchto v míře přehojné a my jistě litujeme toho, že doba není natolik přívětivá, abychom pohárů mohli jen rozdávati…

I době moderní úlitbu učiníme a zavazujeme se v mezích možna zapisovati poctivě na virtuální papír www.zlycasy.eu, čeho je že právě na čepech mnohých ochutnati možno.

Pomněme společně jaké je to, když chladivý mok rozkošně svírajíc jazyka boky hořkostí, patro úst hladíc sladovostí, útroby veškeré pak nítíc plností či krčeje naše zavlahujíc řízností, když tedy chladivý mok jemně klouže ve vnitřek člověčí. Jaké je to, když tiše spočívajíc v útrobách nápoj tento mysl uklidňuje, city rozněžňuje a emoce tříbí. Jaké je to, když zurčíc opouští schránu naši tělesnou a nutí nás po rukou umytí vykročiti znovu a znovu ku stolicím výčepním. Jaké je to s přáteli vyjíti si na pivo pravé, dobou nebité. Jaké je to hleděti v tektinu tu, čichati k pěně nadýchané a na jazyku znalecky váleti doušky i douchy, lačně polykati a volati: „Ještě, číšníče!!!“

S provoláním: Vstříc přírodním zážitkům a skutečnému pivu!

Vaše Zlý časy

P.S. Přiďtež, prosím, všichni, nechť jsou zásoby tyto obrovské v určený čas vypity a nebyly tak zbytečně v rozporu s duchem environmentálním vylity v sprostý kanál!

( Before drinking, thing abouth environment! )

( After drinking, thing abouth evironment! )

Zlej plán pro krizový Časy?

[Rosťa] 16:45 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Tomáš Kroupa

pátek, 9. duben 2010
13:53

Tomáš Kroupa

A co takhle smlouvu s ďáblem krví? :)


Trautenberk

pátek, 9. duben 2010
13:18

Hanz, už si podepsal Krakonoše? Né? Dlužíš mi vysvětlení! A nestát, nekoukat, dělat!


napsal(a): Trautenberk [Odpovědět]

Adsense

20. duben 2024
05:27


posted by: Inzerce

phrabina

sobota, 3. duben 2010
13:06

phrabina

Já bych touto cestou požádal Hanze o uvedení podrobností ohledně skutečnosti, že velice překvapivě podepsal Pražské energetice. Myslím, že nám všem tak trochu dluží vysvětlení.


napsal(a): phrabina [Odpovědět]

Zlý Časy

čtvrtek, 8. duben 2010
13:28

Zlý Časy

to phrabina: Také jsem podepsal Pražské plynárenské.Čus Hanz.
---------------------------------
Zpráva byla upravena 08.04.2010 ve 13:28:47


napsal(a): Zlý Časy [Odpovědět]

Rosťa

čtvrtek, 8. duben 2010
13:51

Rosťa

to Zlý Časy: Také se ti omlouvám, že ačkoliv jsi díky mě podepsal nejmenovanému telekomunikačnímu operátorovi, tento ti nezasílal faktury znepokojujícně dlouho.... Dodatečně pak ještě děkuji za Tvůj podpis v mém pivním pasu a doufám, že nikomu nedlužím vysvětlení... Neuvažoval jsi o knize štamgastů a spokojených hostů? Znepokojuje mne, že jsem se dlouho nikam nepodepsal....


napsal(a): Rosťa [Odpovědět]

Roman Holoubek

čtvrtek, 8. duben 2010
15:15

Roman Holoubek

to Rosťa: Rosťo, mám tady k podpisu připravenou smlouvu k povinnému odběru našeho piva. Tož střádej barde a budou-li Ti Tvé články penízky vynášet, prodám, prodám.


Rosťa

čtvrtek, 8. duben 2010
15:45

Rosťa

to Roman Holoubek: Chystám se na zkušební odběr na místě, to víš, jaro je tady a pivní turistika je těžko léčitelná diagnóza s recidivními atakami. Dám vědět, jak test dopadl a doufám, že mezi tím s Poličkou také nezúčtuješ v BONech :)


napsal(a): Rosťa [Odpovědět]

Felčar

čtvrtek, 1. duben 2010
21:50

Felčar

Myslím, že není vhodné to hnát zase až tak ad absurdum. Nejsem ani vlastníken ani akcionářem, ani nejsem nijak jinak majetkově spřízněn s tímto podnikem, ale jako spotřebitele, který občas navštěvuje onu jmenovanou provozovnu, mě přirozeně zajímá, jaké bude kvantitativní zastopení piva od oné pivovarnické společnosti, respektive ostatních značek. Vás to snad nezajímá? Skutečně si nemyslím, že by tu Zlý Časy (případně Zlý časy) byly proto, aby pivní fajnšmekry zásobovaly pivními laskominami.
A ještě něco, rozhodně bych obdobným hospodám přál více než dominantní postavení, žel realita není tak růžová.
A k té ekonomice - každý podnikatelský subjekt žije v nějakém ekonomickém a tedy konkurenčním prostředí, a proto se obvykle chová ekonomicky; já tu nikoho nesoudím.
Je ale fakt, že jsem se takto ptal již předevčírem a krátce zde můj dotaz visel, ale chtěl jsem ještě chvíli počkat, tak jsem dotaz raději dočasně stáhnul.


napsal(a): Felčar [Odpovědět]

Jarin

pátek, 2. duben 2010
07:38

Jarin

to Felčar: Tak až ji příště navštívíš, tak se se osobně můžeš zeptat. osobní přístup je vždy lepší než korespondence přes e-mail nebo internetový chat


napsal(a): Jarin [Odpovědět]

hroch

pátek, 2. duben 2010
09:26

hroch

to Felčar:
Jen malé vysvětlení ohledně "smluv" s pivovary z pohledu hospodského.
Je pravda že v pivovarské prodejně si může každý zakoupit sud a poté vrátit obal beze smlouvy. Ale mnoho pivovarů vyžaduje od hostinského, který má požadavky neobvyklejší např.chce kvasnicové pivo sepsání odběratelské smlouvy. Normální odběratelská smlouva hospodského k ničemu nezavazuje, a prakticky mu taky nic nedává, kromě odběratelského čísla. Já osobně mám takovou smlouvu se čtyřmi pivovary aniž bych porušoval smlouvy jiné a k čemukoliv se zavázal. Samostatnou kapitolou jsou smlouvy s nasmlouvaným odběrem a dotací "např. na zvelebení restaurace" od největších hráčů na trhu, o těch tady není řeč. KBG sice dlouhodobě razí politiku spolupráce všech svých pivovarů a distribuční sitě, ale zatím distribuují všude jen Lobkovice a když máš dotaz na jiné pivo, ptají se jen na odběratelské číslo apak pro to možná něco udělají. V Klášteře mě odkázali při dotazu na kvasnicové, jen pro odběratele a v pivovaru. V prodejnách ti ho nedodají a v pivovaru ti bez odběratelského čísla nic neprodají. Takové svijany ve svém skladu v Liberci distribuují Primátora lahvové speciály a sudové jen weizenbier, a ani odběratelské číslo mě nepomůže k sehnání sudového Primátora. (pouze poprvé a naposled dodali šectnáctku)


napsal(a): hroch [Odpovědět]

Felčar

čtvrtek, 1. duben 2010
11:14

Felčar

Já bych touto cestou požádal Hanze o uvedení podrobností ohledně skutečnosti, že před zhruba 14 dny velice překvapivě podepsal KBrewery. Psal jsem mu ohledně toho soukromě před devíti dny a stále žádná odpověď. Myslím, že nám všem tak trochu dluží vysvětlení.


napsal(a): Felčar [Odpovědět]

Malakin

čtvrtek, 1. duben 2010
14:32

Malakin

to Felčar: Teprve před 14 dny? Já myslel, že se upsal už loni...


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

Energetik

čtvrtek, 1. duben 2010
14:53

Energetik

to Felčar: Vy jste spoluvlastník, akcionář, nebo kdo, že vám majitel hospody musí dlužit nějaké vysvětlení??? ::lol KB bylo, je a bude na pár pípách už dlouho, tak o co jde....?
---------------------------------
Zpráva byla upravena 01.04.2010 ve 14:54:17


napsal(a): Energetik [Odpovědět]

Taborita

čtvrtek, 1. duben 2010
15:01

Taborita

to Felčar: Já nevidím jediný důvod, proč by mi měl Hanz něco vysvětlovat, natož pak dlužit...někdy mi to tady fakt přijde jak u malejch na pískovišti...;)


napsal(a): Taborita [Odpovědět]

Rosťa

čtvrtek, 1. duben 2010
15:06

Rosťa

to Felčar: Třeba chce jen další pípy a další piva a jestli je to před 14 dny, tak to spíš bude LiF :)


napsal(a): Rosťa [Odpovědět]

Dan

čtvrtek, 1. duben 2010
15:53

Dan

to Felčar:
To je jako myšleno vážně, že by měl Hanz něco vysvětlovat? To je snad jeho věc, komu se upisuje, či co. Je to jeho podnikání a jeho hospoda.
A nebo je to celé myšleno jinak? Vždyť je dnes Apríl...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Malakin

čtvrtek, 1. duben 2010
18:28

Malakin

to Dan: Apríl to rozhodně není. Felčar už tento dotaz vznesl v úterý, jenže pak si to rozmyslel a text změnil jenom na poděkování Rosťovi za hezký příspěvek. Ale já bych se za to na něho nezlobil. Zřejmě ho jenom nemile překvapilo, že ZČ tu nejsou jenom proto, aby pivní fajnšmekry zásobovaly pivními laskominami, ale taky proto, aby svého dominantního postavení občas využily a něco málo z toho také měly na svůj růst a případně i růst tohoto růstu. :-)


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

Rosťa

čtvrtek, 1. duben 2010
18:57

Rosťa

to Malakin: svého dominantního postavení? Myslim, ze něčí erekci neni nutné glosovat...


napsal(a): Rosťa [Odpovědět]

Dan

čtvrtek, 1. duben 2010
19:06

Dan

to Malakin:
Ale na tom přeci není nic špatného. Je to prostá ekonomika a pokud to pomůže ZČ v růstu, jen dobře. A je jedno, jestli půjde o další prostory, nebo další kohouty. Nemám strach z toho, že by Hanz začal točit jen piva od KBG, nebo Lifu, protože to by byl sám proti svému původnímu záměru a přivodil by si tím odliv zákazníků. Tato hospůdka je právě originální svým zaměřením na ochutnávání a kvůli tomu tam 99% lidí přichází. Bylo by proti vší logice na tom cokoliv měnit.


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Kejna

úterý, 30. březen 2010
10:14

Kejna

no obávám se, že tak jako loni se mi to asi nepodaří, ale i tak se vynasnažím dostavovovati se v maximálně možné míře .. na kole :-)


napsal(a): Kejna [Odpovědět]

Rosťa

úterý, 30. březen 2010
15:53

Rosťa

to Kejna: Tak dlouho jezdí Kejna kolem na pivo, až se okolo utrhne!


napsal(a): Rosťa [Odpovědět]

Kejna

středa, 31. březen 2010
12:41

Kejna

to Rosťa: tak dlouho jezdí Jenda na jedno, až se utrhne na vosum


napsal(a): Kejna [Odpovědět]

Energetik

úterý, 30. březen 2010
10:10

Energetik

Rosťa: Jak ty to děláš... Při čtení tvých příspěvků, článků a bloků vždy dostanu takovou tu příjemnou žízeň, zakousnout se do dobrého pivka! :) Nejinak tomu je i teď, díky za pěknou pozvánku!!!

A co se samotné akce týká. Myslím, že v našich podmínkách bude mít něco takového kdy obdoby, loňský ročník (ač jsem tam mohl zaskočit jen dvakrát) byl naprosto vynikající, na festiválku je prostě pohodová hlavně ta domácí rodinná atmosféra, příjemné ceny a příjemné prostředí. Nezbývá než popřát, ať se podaří dovalit a vyvalit sudy bez nervů a i počasí by mohlo přát!


napsal(a): Energetik [Odpovědět]

Rosťa

úterý, 30. březen 2010
10:27

Rosťa

to Energetik: Recept je jednoduchý, psát takový článek musíš v okamžiku, kdy máš sám na pivko hroznou chuť a dbát na atmosféru. V tvém případě např. nesmíš psát takový článek po včerejším zápase Sparta-Vítkovice, že... Festiválku taky přeju vše nej včetně toho, aby jej navštěvovalo pijanstvo a nikoliv pyjanstvo a doufám, že se uvidíme, neb pořád nemám tu slíbenou etiketu v lepší kvalitě :)


napsal(a): Rosťa [Odpovědět]

Energetik

úterý, 30. březen 2010
10:37

Energetik

to Rosťa: Nosím ji u sebe, snad se nam brzy postesti na sebe narazit... Jinak k tve poznamce, nastesti tolik hokejovej nejsem, a vlastne to celkove tak neprozivam, jen musime obcas s Cukynem podrazdit pana majitele, aby neusnul na vavrinech. I kdyz ted radsi drzime hubu a krok, nema to chudak se Slavinkou lehky a prece jen jsme jenom lidi :-D


napsal(a): Energetik [Odpovědět]

Taborita

úterý, 30. březen 2010
12:48

Taborita

to Rosťa: " Recept je jednoduchý, psát takový článek musíš v okamžiku, kdy máš sám na pivko hroznou chuť a dbát na atmosféru...." To by musely z pana Energetika padat články snad každých pět minut, protože třeba já si nepamatuji, kdy on na pivo neměl hroznou chuť...:-)


napsal(a): Taborita [Odpovědět]

Energetik

úterý, 30. březen 2010
13:14

Energetik

to Taborita: Těžká angína v minulém týdnu zapříčinila to, že jsem opravdu na pivo chuť neměl. A to celých 7 dní. Byly chvíle, kdy jsem si říkal, že už tady dlouho nebudu..........

::lol


napsal(a): Energetik [Odpovědět]

Felčar

úterý, 30. březen 2010
00:08

Felčar

Rostíku, krásně napsaný.
---------------------------------
Zpráva byla upravena 30.03.2010 ve 01:30:57


napsal(a): Felčar [Odpovědět]

Rosťa

úterý, 30. březen 2010
07:53

Rosťa

to Felčar: Děkuji, pane doktore! Ale já to v noci čet! Počítám, že ho hrozně mučili! :)


napsal(a): Rosťa [Odpovědět]

Felčar

úterý, 30. březen 2010
09:10

Felčar

to Rosťa:Schovávám si to na jindy...


napsal(a): Felčar [Odpovědět]

Dan

pondělí, 29. březen 2010
22:33

Dan

Tak této vyhlášce se rád podřídím :)


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Koudy

pondělí, 29. březen 2010
17:52

Koudy

Uz se těším :)


napsal(a): Koudy [Odpovědět]

Taborita

pondělí, 29. březen 2010
17:29

Taborita

Skvělý plán! Loni to bylo naprosto úžasný a o to více se těším na letošní repete :-)


napsal(a): Taborita [Odpovědět]

Weetek

pondělí, 29. březen 2010
17:21

Weetek

Ach ouvej! Tak jako loňskej Zlej plán se takřka na den kryl s mou pracovní cestou na Kypr, je tomu letos úplně na chlup stejně. Namísto Kypru sice Etiopie, ale výsledek tentýž: musím si nechat zajít chuť a všem těm, co se této bohulibé a superlativní akce zúčastní, jen popřát příjemné popití :-(


napsal(a): Weetek [Odpovědět]

Dwarf

pondělí, 29. březen 2010
18:16

Dwarf

to Weetek: všude dobře, tak co v Etiopii? to mě tak napadlo, ačkoli mě to vlastně nezajímá :-)


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

Rosťa

pondělí, 29. březen 2010
16:50

Rosťa

Holky a kluci! Co se psaní velkého písmene ve slově Časy Zlé mi má jazyková poradkyně napsala:
No, právě na to jsem se teď dívala a je to jako všechno kolem češtiny zamotaný a nejednoznačný

(tenhle jazyk opravdu velmi věrně odráží národní mentalitu):


Ve víceslovných názvech se píše velké písmeno většinou pouze u prvního slova: Orlické hory, Severní ledový oceán, Blízký východ, Spojené státy americké, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, České vysoké učení technické, Komerční banka, Listina základních práv a svobod, Prodaná nevěsta. Pro psaní velkých písmen u dalších (všech nebo jen některých) slov víceslovných názvů musí být nějaký důvod (o tom viz u jednotlivých typů vlastních jmen), např. Julské Alpy, Severní Amerika, Nové Město, Kostelec u Křížků, Divadlo Komedie.



Tolik PČP.



Černá a bílá zároveň.

Vyber si, co se ti líbí víc.

Mně osobně by tam pro to velký Č chyběl nějaký důvod, ale nebyla jsem tam, tak nevím, jak je ten prostor koncipovaný.

Tipuju, že v tom bude špetka recese, styl a´la Cimrman… ale třeba se pletu.



Dej tam, co uznáš za vhodný, oboje je o.k.


napsal(a): Rosťa [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI