Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

23. Nepomuk


23. Nepomuk

23. Nepomuk

Počasí letos mělo směle konkurovat loňskému Slunnému Nepomuku. Nicméně se sv. Jan zřejmě přimluvil a místo parného vedra bylo horko pod mrakem a občas foukl i větřík. Spadly asi tři nebo pět kapek deště, takže ideál. Letos se zdálo, že stánků s pivem je opět o něco méně, nicméně na výběr bylo i tak piva nepřeberně. Já jsem koštnul jen opravdu málo od pivovarů, které jsem vesměs neměl ještě čest ochutnat - U Tří králů Prostějov, Heřman Vladislav, pražská Kolčavka a Kounice. Všechna piva velmi dobrá, Kolčavka 11 hodně světlá, což mi ale vůbec nevadí.

Heřmani
Heřmani

Dále svoji premiéru v Nepomuku měl bolevecký Blahovar, Slepý krtek z Ujkovic (kde opět neměli ležák :(), Příšov či Bezděkov.

Já jsem tu opět služebně a mohu říct, že je to rok od roku náročnější :) Letos jsem chtěl představit prakticky celý tamboří sortiment, ale prokoučoval jsem jednu věc. Myslel jsem si, že v panujícím horkém počasí nebude problém na začátek nasadit vedle 11° desítku. Bohužel na slavnostech piva lidé moc výčepní piva nechtějí a tak se jí nevytočil ani 15,5l soudek, takže už nedošlo jak na J.Jakoubka tak na R.A.Dvorského, což si myslím je docela škoda.

Kolčavka
Kolčavka

Loni hozenou rukavici pána z Trautenberka letos pozvedla děvčata a chlapci ze Švédska - ABBA. Jen mne trochu zarazilo, že umí perfektně česky a také, že v jejich letech vypadají dost mladě a vydrží tančit celou produkci bez zadýchání. Inu sociální stát severského typu :)

Jaká že piva jste ještě letos mohli na nepomuckém náměstí ochutnat? Namátkou Purkmistra, Letiny, Belveder, Konrad, Svijany, Lyer, Richard, Klenot, Krčín, Modrá hvězda, Chýně, Antoš, U Stočesů, Kout, Holba, Gambrinus, Zhůřák, Čižice, Poutník, Chodovar, Krakonoš, Polička nebo Strakonice z embéčka, které si nelámalo hlavu a nechalo pěkně škvařit sudy s nepasterovaným pivem na přímém slunci :( Z říše pak byl k ochutnání Krombacher.

Sudům je teplíčko
Sudům je teplíčko

O hladové žaludky se staralo několik stánků s nepřebernými pochutinami, leč osobně jsem si nemohl moc vybrat, ale to je spíše můj problém.

I letos návštěvníci formou ankety hlasovali pro nejlepší pivo slavností. Na prvním místě se umístil Tlustý netopýr 17% IPA od Antoše ze Slaného, druhý byl Klenot 12% z Radnic a třetí pak Modrá Hvězda 12% z Dobřan. Čestné uznání získal Akciový pivovar Letiny za 12% světlý ležák, Měšťanský pivovar v Poličce za 11% ležák Otakar a Zhůřák Zhůř za Czech Blonde Ale Světluška. Zvláštní cenu pořadatelů pak získal Blahovar Plzeň – Bolevec za jeho Summer Ale.

Tady měli dle návštěvníků nejlepší pivo
Tady měli dle návštěvníků nejlepší pivo

Fotil jsem povětšinou dopoledne či v brzkém popoledni, kdy návštěvnost byla menší. Vězte, že později se nepomucké náměstí zaplnilo a u některých stánků se mohly tvořit fronty.

"Dal bych si pivo, ale jen, zda je řádně vychlazené?" zněla jedna z otázek kolemjdoucích. Samozřejmě, že máme dobré pivo, jak jinak, je moje odpověď. "On zde snad má někdo teplé pivo?" Že by se při dnešních výkonných výčepních zařízení mohlo stát, že by nestíhaly? Tomu se mi moc nechce věřit. Tak čím to může být, že můžete dostat ne právě dostatečně vychlazené pivko?

Na náměstí nepomuckém
Na náměstí nepomuckém

Za rok, 16. července 2016, se na Vás těším na nepomuckém náměstí a věřím, že Vám nabídnu dobré, řádně vychlazené pivo. Že sv. Jan zařídí počasí alespoň tak dobré jako letos. Myslím, že ochutnáme jak staré známé značky, tak i piva z nově vzniklých pivovárků z celé naší vlasti. To vše, pokud běh světových dějin dá...



[Richard Chodora] [Zobrazeno 4928x] [8. srpen 2015]
[Chyba 404 - Nenalezeno] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI