Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Holíčský pivovar


Holíčský pivovar

Holíčský pivovar [p1455]

Dňa 30. júla 2014 sa v prihraničnom slovenskom meste Holíč otvoril nový pivovar, ktorý sa zaradil do novej vlny minipivovarov, rodiacich sa v posledných rokoch hojne v Českej, no konečne teraz aj v Slovenskej republike. Názov Wywar symbolizuje historický odkaz mesta Holíč. Ten vedľa svojej vinárskej tradície dáva šancu menej rozvinutému, ako však ukázala už prvá navarená várka piva, veľmi obĺúbenému odvetviu.

Varna
Varna

Ako prvá prišla na svet svetlá desiatka Jozef II., ktorá zaskočí výraznou, na pivo tak nízkej stupňovitosti, plnou chuťou, a pritom je jemným osviežujúcim spoločníkom na celý večer. Ďalšie navarené pivo dostalo meno Martin podľa najstaršieho syna majiteľov pivovaru. Ide o 12° svetlý ležiak, ktorý je momentálne veľmi obľúbený v pivovarskej pivnici. O stupeň vyššie má polotmavý špeciál Ján 13°, ktorý nesie názov po majiteľovi pivovaru.

Tanky
Tanky

Jeho žena pokračuje v poradí členov rodiny, je podľa nej nazvaný jantárový 14° Ale špeciál Anna. Toto pivo má veľmi špecifickú, výrazne horkú chuť. Určite ho rozoznáte medzi všetkými. Tešiť sa môžete na svetlý špeciál Ale Peter 16°, vysoko stupňový svetlý špeciál Martin II. 20°, vianočný porter Lucka 18° a ďalšie pivné špeciality.

Pivo
Pivo

Všetky spomínaná pivá a ďalšie pripravované pivné špeciality možno ochutnať v našej novej pivnici, jednoduchým sklom oddelenej od samotného pivovaru, takže môžete s každým dúškom sledovať miesta, kde sa zrodil, zreje a tešie do Vášho pohára. Samozrejme sme nezabudli ani na hladné chvíľky, ktoré tu zaženiete napríklad domácou pizzou viacerých druhov, pripravenú vyhláseným majstrom pizzarom v peci na dreve.

Pivná sála
Pivná sála

Ďalším príjemným miestom, taktiež v areály rodiny Kadlecových, kde môžete pivo Wywar pravidelné stretávať, je už zavedená Reštaurácia Jozef II., ktorá je len pár metrov od pivovaru. Okrem našej pivárne a reštaurácie Vám radi dodáme naše pivo do Vašej krčmy, na Vašu akciu alebo priamo domov.

Tešíme sebe na Vás. Dobrú chuť a daj Boh šťastie.

Autor: Richard Vetyška, sládek

Foto: Webová prezentace Holíčského pivovaru Wywar



[Pivní.info] [Zobrazeno 6573x] [9. únor 2015]
[Chyba 404 - Nenalezeno] [comments: 1] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Lubos

čtvrtek, 12. únor 2015
02:36

Lubos

Byl jsem tam asi před třema měsíci, pivovar a restaurace stály určitě dost peněz . Ale že by jim už nezbylo na stáčečku lahví s protitlakem? Chtěl jsem si totiž koupit pár lahví, ale když jsem viděl, že je stáčí jen tak přímo z pípy u výčepu, tak mě to přešlo. Je to ale jediné, co se mě tam nelíbilo, určitě tam pojedu na pivo znovu.


napsal(a): Lubos [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI