Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Příjemné chutě z Prešpurku 2: Zámocký pivovar


Příjemné chutě z Prešpurku 2: Zámocký pivovar

Příjemné chutě z Prešpurku 2: Zámocký pivovar [p1017]

Minule jsem navštívil...

Dalším bodem má být Zámocký pivovar v Zámocké ulici pod Bratislavským hradem. Varna je opět ve výkladu a protože se hned u vstupních dveří srážím se sládkem Ivanem Kočišem, který mě pozval na kukačku, trávím s ním chvíli u vybírání mláta a celkem příjemně vedeme řeči o vesmíru. Protože si mimo jiné velmi vychvaloval, jak se mu povedla desítka, tak si ji po tomto intermezzu a vstupu do lokálu obratem dávám a nestačím se divit, je chuťově tak plná, že nemohu uvěřit té nízké stupňovitosti, jednička s hvězdičkou (za 1.80 EUR).

Pan starý
Pan starý

Následný Ale za 2 EUR je taky OK, chutný, dobrý, ale v tomhle segmentu jistě existují větší bomby. Vzhledem k tomu, že je tento podnik úzce spojen s jedním bratislavským radiem, jak to chápu jistou obdobou našeho Radia 1 devadesátých let, když tam šlo zaslechnout i opravdický pankáče, odpovídá tomu i interiér a v druhém patře je i malé podium pro koncerty. Na seznamu akcí objevím i pár zajímavostí, na které jsem chodívával, Zóna A, Slobodná Európa ... a tak.

Zámocká desítka
Zámocká desítka

Když pak na baru dopíjím ejlíka a kecám s číšníkem, sklouzneme i k primátorským volbám, jejichž kampaň v Bratislavě právě vrcholí. Já se podivuji nad Kňažkorecyklací a poslouchám jeho stesky a vyprávění o jednotlivých kandidátech. Jako útěchu sděluji, že my v Praze máme (tehdy ještě) hošana z Olomouce, co si plete Strašnice se Střešovicemi.

Interiér
Interiér

No ještě stihnem probrat rvačku a zápas belasích s rudými a loučíme se, ještě za mnou zavolá „Keby ste si tam tých našich eštébákov chceli vziať všetkých“ a já tomu prima klukovi zamávám a znovu poděkuji za příjemný pokec, chutné pivo a v neposlední řadě epochální kulinářský zážitek - až později se dozvídám, že místní kuchyně je v Bratislavě proslulá.

Varna
Varna

Pokračování příště...



[Jan Kejnovský] [Zobrazeno 5813x] [12. leden 2015]
[Chyba 404 - Nenalezeno] [comments: 2] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

K.i.f

středa, 14. leden 2015
10:29

Tohle místo mám velice rád. Pivo je opravdu vynikající (kromě 10 a 12 bych vyzdvihl jejich polotmavé speciály), jídlo v pohodě, atmosféra také. Mám jen dvě připomínky a to na nepovedenou várku desítky, která svým zápachem připomínala Chemopren a to několik týdnů po sobě (někdo o tom psal i na internetu), a také na kvalitu obsluhy. Mužská část je ok, ale některé slečny se zrovna nepřetrhnou. Do horního patra nehchodím právě kvůli jedné, která tam pravidelně obsluhovala. Po půl hodině brouzdání na Facebooku a pokukování k našemu stolu, kdy asi doufala, že to vzdáme a neobslouženi radši odejdeme, se nás teprve zeptala, co si dáme.


napsal(a): K.i.f [Odpovědět]

kisutam

úterý, 13. leden 2015
20:21

kisutam

Desítku tam mají opravdu luxusní,byl jsem tam několikrát.Jen taková zajímavost-varna je vyrobená ve fy.MBS Prostějov,původně určená do Ruska,tam se nějak zpozdila výstavba.Od rozhodnutí majitelů po otevření včetně namontované technologie uplynuly pouhé dva měsíce.


napsal(a): kisutam [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI