Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Mačák z Hodolan


Mačák z Hodolan

Mačák z Hodolan [p1358]

Jedná se o malý pivovárek, který je součástí Restaurace U Mačáků . Je to již třetí malý pivovar, který se nachází v Olomouci. Prvním byl Svatováclavský založený v roce 2006. Provoz v něm byl v roce 2008 přerušen a pivovar přestěhován z ulice Riegrova 22 na ulici Mariánská 4 a zde opět otevřen v roce 2010. V témže roce 2006, o něco později, byl otevřen druhý Hostinský minipivovar Moritz na ulici Nešverova 2. Vraťme se však k Pivovaru U Mačáků, který byl donedávna pouze restaurací.

Restaurace a pivovar
Restaurace a pivovar

Objekt se nachází v městské části Olomouce – Hodolany, nedaleko autobusového nádraží. Na konci devadesátých let minulého století let zde náš klub Sběratelů pivních suvenýrů dokonce jedenkrát měsíčně pořádal klubové schůzky. Ještě před založením pivovaru se „Mačák“ stal součástí sítě Švejk Restaurant. Na podzim roku 2013 zde byl otevřen pivovar a začal vařit dva druhy piv a to Hodolanský máz 10° polotmavý a Mačákův nefiltrovaný ležák 12°. No nezůstává jen u těchto dvou druhů, vaří se zde i piva speciální.

Varna
Varna

Pro sběratele jsou k mání dvě samolepky, které se používají na PET láhve, tácek a sklo. Letos v létě (rok 2014) dokonce nedaleko mého bydliště otevřeli v létě svou Pivovarskou hospůdku na ulici Schweitzerova 95, kde můžete ochutnat jejich piva v příjemném nekuřáckém prostředí a v létě na venkovní zahrádce.

...a v popředí tanky
...a v popředí tanky

Náš Klub sběratelů pivních etiket a suvenýrů se tak opět vrátil a jednou měsíčně v neděli zde pořádáme klubovou schůzku a dopřáváme si pivečka z tohoto pivovárku. Již delší dobu se hovoří o tom, že by se pivovar měl přestěhovat do větších prostorů nedaleko centra Olomouce, ale to ukáže čas.

Autor: Miroslav Kavka



[Pivní.info] [Zobrazeno 7389x] [31. říjen 2014]
[Chyba 404 - Nenalezeno] [comments: 8] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

zazi

pondělí, 11. květen 2015
12:08

Byl jsem u Mačáka někdy únor 2015 a pivo bylo výborné, celkově mě přišlo, že se sládek i majitel snaží o dobrou pověst, možná by neškodilo na vady upozornit na místě a reklamovat, způsob že někdo někde něco napíše, čili " málem jsem se poblil", "jsem rád, že jsem přežil" patří možná k osobě pisatele, ale pokud jde o fakta, tak pište závady nebo připomínky nějak inteligentně a popisně, tyhle laciné výkřiky zavání psaním na objednávku. Jsem z Prahy a v Olomouci jsem měl jednání. Je zvláštní, že většinou píší kritiku.


napsal(a): zazi [Odpovědět]

našinec

středa, 3. prosinec 2014
14:48

Vážení, tak nevím. Pivovar jsem navštívil 1. prosince a dal jsem si dvanáctku a Vídeňský ležák, pivo bylo ve slušné kondici, žádné vady, jak bylo uvedeno, jsem nezaznamenal. Tož tak.


napsal(a): našinec [Odpovědět]

Adsense

28. březen 2024
20:13


posted by: Inzerce

Joska

neděle, 2. listopad 2014
17:43

Po včerejší návštěvě s kolegou si tady již nikdy pivo nedáme.
Jsem rád, že jsem přežil.Ještě, že tam mají záchod.


napsal(a): Joska (kmink.jos(a)seznam.cz) [Odpovědět]

LH

sobota, 1. listopad 2014
13:45

Restaurační pivovar Chomout není v Chomoutovicích ale v Chomoutově, část Olomouce.


napsal(a): LH [Odpovědět]

hroch

pátek, 31. říjen 2014
16:43

hroch

Jenom doplním. Já jsem olomoucké minipivovary (kromě Svatokopeckého) navštívil před třemi týdny. U Mačáka zrovna nabízeli uplnou novinku tmavou šestnáctku nazývanou Stout. Byla to velmi dobrá tmavá šectnáctka bez barvícího sladu, ale stout to nebyl.K té třetí fotce, v interiéru restaurace jsou jen tyto dva duplex tanky, další tanky jsou ve sklepě. A pátým olomouckým minipivovarem je nový Chomout v Chomoutově s varnou 24hl. opraveno
---------------------------------
Zpráva byla upravena 02.11.2014 ve 09:41:06


napsal(a): hroch [Odpovědět]

Roman Holoubek

pátek, 31. říjen 2014
17:29

Roman Holoubek

hroch: A já doplním Tebe. :)
Od Mačáka jsem doposud měl 10 i 12 světlé. A v obou pivech byl velmi vysoký diacetyl, to pivo by se dalo místo másla mazat na chleba a ještě by zbyla vanilka na vánoce.


hroch

neděle, 2. listopad 2014
21:59

hroch

Roman Holoubek: Mě to u "pramene" zase tolik nevadilo. žádná extra sláva, ale dalo se to vypít. Je fakt že při pití Svatováclavského po necelé půlhodině chůze pak člověk zjistí více vad Mačáka. Ale ta tmavá (polotmavá) šectnáctka byla velmi dobrá.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

Roman Holoubek

pátek, 31. říjen 2014
12:32

Roman Holoubek

Jen poznámka na okraj. Mačák je čtvrtým pivovarem. Třetím je Svatokopecký pivovar. Oficiální zahájení 3.1.2012.



PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI