Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

V Olomouci vaří Chomout


V Olomouci vaří Chomout

V Olomouci vaří Chomout [p1418]

Jako jeden z prozatím posledních pivovárků na Olomoucku začal vařit svoje pivečko pivovar Chomout v olomoucké čtvrti Chomoutov. Informace o tomto pivovárku nám poskytla paní Barbara Omelková.

Pohled z ulice
Pohled z ulice

Moderní styl pivovaru v kontrastu s neotřelým designem hostince je zasazený do příjemné atmosféry bývalého selského stavení. U nás najdete na čepu vždy čtyři až šest druhů nefiltrovaných nepasterovaných piv různých pivních stylů. V hostinci vaříme denní menu i kulinářské speciality sladěné s aktuální nabídkou piv. Prostorná zahrádka a nekuřácký interiér vytváří vhodné prostředí pro cyklisty a rodiny s dětmi. Po domluvě je možná komentovaná prohlídka pivovaru.

V hostinci
V hostinci

V září 2014 získal náš pivovar na prohlídce regionálních pivovarů Chmelové dožinky 1. místo za pivo vzorné jakosti. A jaké, že vlastně pivo Vám tady načepujou? 10 - Tři druhy sladu a dva druhy českých chmelů vytvářejí kombinaci svěžíh , ale hutného těla a hořkosti. Ležák - Světlá barva, pivo plného těla doplněné vyšší hořkostí. Vyrobeno ze tří druhů sladů a žateckého poloraného červeňáku. Švarc - Tmavý speciál s hustou krémovou pěnou, ve vůni pražený slad, v chuti hořká čokoláda a stopy lékořice.

Varna
Varna

Pšenka (sezónní jaro/léto) - Světlé pšeničné pivo, banán ve vůni a hřebíček v chuti s chmelovým dozvukem. Pivo je přirozeně zakalené živými kvasnicemi. AAA - Jantarová barva, citrusová vůně a plné tělo doplněné příjemně vyrovnanou hořkostí. Chmeleno načtyřikrát s použitím amerických chmelů včetně chmelení v ležáckém tanku.

Pivo se plní do KEG sudů o objemu 20, 30 a 50l, do 5 l párty soudků (které Vám opětovně naplní - výměnou za prázdný soudek) a do PET lahví.

Ležácký sklep
Ležácký sklep

Informace o pivovaru

Chomout s.r.o.

Pivovar a hostinec Chomout

Dalimilova 18/92

783 35 Olomouc

telefon do pivovaru: 604353469 (velkoobchod a maloobchod KEG, plnění a prodej párty soudků, sběratelské předměty, exkurze)

telefon do hostince: 608778348 (rezervace míst, denní nabídka menu)

Ředitelé pivovaru: Jiří Omelka a Jaroslav Švarc (50/50)

Hlavní sládek: Dušan Táborský

Slogan: ...vaříme pivo

http://www.pivochomout.cz/

e-mail: varime@pivochomout.cz

GPS: N 49° 38,50090' , E17° 13,87213'

založeno 15.7.2014, otevřeno 18.8.2014

plánovaný výstav: 75000 l



[Pivní.info] [Zobrazeno 6642x] [22. říjen 2014]
[Chyba 404 - Nenalezeno] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI