Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Na dalekém severu


Na dalekém severu

Na dalekém severu [p387][p191][p1193]

Prodloužený velikonoční víkend ve varnsdorfském výběžku byl hodnotný i z pivního hlediska. Ochutnali jsme ve Varnsdorfu, Krásné Lípě, Vratislavicích a Budyšíně. Na těch pár dní toho bylo až až.

První tři dny jsme strávili na osvědčeném Tolštejně (psal jsem o něm kdysi dávno před dvěma roky zde). Tady se naštěstí nic nezměnilo, takže po výpadech do kratšího či vzdálenějšího okolí jsme si večer mohli dopřát krásný výhled na lehce se mihotající světla Varnsdorfu při popíjení varnsdorfského ležáku (35 Kč/0,5 l).

Tolštejn
Tolštejn

Doptal jsem se, jak se Kocour na turistické atrakci typu Tolštejna vzal. Je to vlastně velmi jednoduché. Syn provozovatelky totiž pracuje v pivovaru Kocour. Maminku přesvědčil a velkopivovar odešel z tolštejnského výčepu. Časem se to ukázalo jako dobrá volba – vždyť i na vedlejším kopci s rozhlednou (Jedlová) se po Kocourovi začali turisté ptát a tak tam vedle Staropramenu přibyl na čep ležák Kocour. KONEČNĚ! Konečně se zdá, že se současný nárůst obliby (móda?) místních potravinářských produktů začíná týkat i piva. Zvídavějšímu spotřebiteli přestává stačit, že je pivo jen české, kouká po něčem regionálním. My pivaři už to tak máme dávno, ale ostatní k tomu asi museli přijít přes místní (v dnešním jazyce „farmářské“) produkty typu zeleniny, pečiva a masa…

Ale zpátky k pivu, kvůli kterému to tady nejspíš čtete. Z Tolštejna se přesunu rovnou k pivnímu vrcholu celé akce, a sice do Krásné Lípy. Pěkné sudetské městečko a v něm nový (ročník 2013) minipivovar. Na náměstí, v lokále dle mého názoru velmi pěkně provedeném. Na čepu nádherně picí světlá jedenáctka (30 Kč/0,5 l). Nejen mně připadala skvělá. Chyby jsme neshledali a jedenáctka se pila sama. Jarní 14° ale (38 Kč/0,5 l) taky potěšil.

Křinický pivovar
Křinický pivovar

Kromě toho nám ochotně ukázali výrobní prostory (mám štěstí na kamarády, co se nerozpakují poprosit o prohlídku pivovarského zázemí) a při miniexkurzi s námi pohovořili o pivovárku. Dověděli jsme se, že mají 500l varnu, 8 tanků po 1 m3 a vyhlídku na rozšíření kapacity. Slady berou z Kounic od Klusáčka a z Bambergu od Weyermanna. Kvasnice z Konrada a technologii dodal Josef Krýsl. Jako nutný předpoklad úspěchu vidí suroviny, kvasnice a sanitaci. Hlavního sládka dělá a autorem receptur je Oldřich Koza. To bych při jejich dodržení považoval za jistou záruku kvality.

Zákoutí pivovarského výčepu
Zákoutí pivovarského výčepu

Je milé vidět, že v Křinickém pivovaru pivo berou opravdu vážně. To je patrné nejen z jeho kvality, ale i ze snahy jít dál a šířit pivní osvětu. Nejen vařením různých speciálů – podle kalendáře speciálů už by měl být námi ochutnaný ejl vystřídán rauchbierem a vídeňským ležákem (tento konkrétní pivní styl byl objednán místními hasiči!) – ale i pořádáním přednášek na pivní témata. Aktuálně mají být u příležitosti čepování rauchbieru Horní Franky. Příjemné zážitky z Krásné Lípy nám nezkazil ani rozpačitý dojem z pokrmů, ani děsivě zmatená obsluha s minimálním postřehem. Poznámka na závěr – v informačním středisku na náměstí mají mimo jiné i pivo a pivní suvenýry. Z Krásné Lípy i z nedalekého Varnsdorfu.

Pivovar Konrad
Pivovar Konrad

Na chutné pivo jsme narazili i ve Vratislavicích . Konrad pro nás byl víceméně sázkou na jistotu, chtěli jsme hlavně vyzkoušet místní pivovarskou hospodu. Máme štěstí, že na čepu narážíme jak na Červeného, tak i na Zeleného krále (velikonoční speciál). Barvičky pěkné, chuťový rozdíl jsme nenašli (což neznamená, že tam nějaký třeba přece jenom nebyl). Nefiltrovaná jedenáctka tradičně velmi chutná, nejvíc nám chutnala obyčejná světlá dvanáctka. Obsluha vnadná a milá.

Barevní Konradi
Barevní Konradi

Koncepce podniku alespoň pro mne záhadná. Nechápu, jaký smysl má obyčejná kuřácká hospoda bez kuchyně – byť s nějakými šesti pivy na čepu – zrovna v místech, kde se nachází vratislavický pivovar. Tedy v odlehlém zastrčeném koutě. Předpokládám, že její provozovatel v tom jasno má. Tím provozovatelem je pivovar Konrad a zaměstnanci hospody jsou tudíž jeho zaměstnanci. Což je pro pivaře dobrá zpráva.

Pivovarská hospoda
Pivovarská hospoda

Náš nejexotičtější pivní výpad směřoval do saského Budyšína (Bautzen), kam jsme za vyloženě směšnou cenu dojeli vlakem. Bautzen je krásné historické město nad řekou Sprévou. Je centrem slovanské lužickosrbské menšiny, což mimo jiné znamená v Německu neobvyklé dvojjazyčné názvy ulic. Nás navíc zlákala tradiční Velikonoční jízda (Osterreite) Lužických Srbů. Mimochodem, k Budyšínu mají chtě nechtě blízko všichni, kdo častěji jezdí vlakem – z tamního někdejšího VEB (Volkseigener Betrieb) Waggonbau Bautzen pochází flotila klasických „koženkových“ rychlíkových vozů Českých drah. Ale kdyby tam nebyly dva pivovary, asi bych tím vším čtenářstvo PI nezatěžoval.

Frenzel-Bräu
Frenzel-Bräu

Jeden pivovárek – Frenzel-Bräu leží nedaleko mostu Friedensbrücke dole u Sprévy. Pivo nám tam nechutnalo. Trpkonakyslý Helles a nic moc pšenice, k tomu nepříjemný výčepní. Neměli dost skla, tak jsme museli objednávku osmi piv omezit na čtyři. Vlastně naštěstí – aspoň jsme zbytečně neutráceli za nedobré pivo (3,05 €/0,5 l). To lze omluvit výjimečnou náročností dne se spoustou lidí (vzhledem k oné Velikonoční jízdě), některé věci jsou ale neomluvitelné. Třeba natočení piva do nevymytého skla. Místo pěkné, ale za pivem se tam vracet nechci.

Pivo z Frenzel-Bräu
Pivo z Frenzel-Bräu

Druhý (a větší) podnik na jiné straně města – Brauhaus Keglerheim na rohu Paulistraße a Thomas-Mann-Straße – nám naopak nabídnul klidné spočinutí u docela dobře pitelného piva. Na saské poměry. Což znamená, že lze mít chuť na ještě jedno. Tento požadavek s přehledem splňoval tamní Pils (Original), o něco chutnější bylo kroužkované (Kräusen). Naopak polotmavé „měděné“ (Kupfer) už bychom vícekrát pít nemuseli. Cena 2,40 za půllitr byla poměrně příznivá. Na závěr bych ohledně Budyšína čtenářstvo rád odkázal na pěknou pivní reportáž psavějšího kolegy, vystupujícího zde pod přezdívkou Rash.

Brauhaus Keglerheim
Brauhaus Keglerheim

Poslední večer a noc jsme strávili v pivovaru Kocour ve Varnsdorfu. Jejich Hotel Vagon, sestávající ze dvou vyřazených lůžkových vozů (v provedení pro cesty do zemí bývalého SSSR; původem nikoli z Budyšína, nýbrž z nedalekého Zhořelce), pivaře láká svou polohou přímo v areálu pivovaru, železniční úchyláky pak prostým faktem, že se jedná o nocleh v kupé lůžkového vozu. Pro mne s kombinovanou poruchou je tudíž toto ubytování naprosto neodolatelné.

Co se samotného noclehu týče, drobnou nevýhodu představuje nakonec samotný vagón. Když nejede, tak se nepohupuje a nerachotí. Neukolébává, rachocení nemaskuje zvuky z okolí a zvuková izolace taky nic moc. Takže mám pro varnsdorfské námět na vylepšení – postavte kolem pivovaru kolejový ovál, před lůžkové vozy zapřáhněte lokomotivu (stačilo by „prasátko “, i když stylovější by byl „kocour “) a s vagóny od nějaké rozumné večerní do nějaké rozumné ranní hodiny jezděte. Pochopitelně se zastávkami, abych mohl přistoupit i kolem půlnoci. Ale vážně – vyspal jsem se pěkně a dostatečně. A co pivo a záležitosti kolem něj?

Hotel Vagon
Hotel Vagon

Pivovarská hospoda ve Varnsdorfu je pěkně provedená, pivní výběr široký a za mírné ceny, jídelní lístek jednoduchý a jídla povedená, personál vesměs velmi milý a ochotný. Nerad bych zapomněl veřejně pochválit slečnu/paní Jurkovičovou, která se mi několik dní před naším pobytem sama telefonicky ozvala, jestli náhodou nemáme zájem i o rezervaci stolu, když už u nich budeme bydlet. Protože by třeba mohlo být plno. Mě samotného to nenapadlo… Takže ještě jednou díky za milý přístup a ne zrovna běžný postřeh!

Pivo nás drobet zklamalo. Ležák (25 Kč/0,5 l) byl slušný a dobře pitelný, uspokojil nás. Byli jsme ale natěšení na jejich osvědčené ejly, jenže třeba takový Samurai IPA (32 Kč/0,5 l) nám toho večera nepřišel ani trochu k chuti. Nechutnaly nám ani silnější záležitosti typu Kubíka či Sauruse (správněji tedy asi Saura). Bez problémů a dokonce i s chutí se dalo vydržet u Sumečka, pivní hvězdy večera. Nedělám z toho žádné závěry, mohl to být výkyv jejich, stejně jako to mohl být výkyv náš.

Nashledanou
Nashledanou

Je radost sledovat, jak varnsdorfský pivovar neustále zkouší něco nového. Připadá mi jako takový závan života do tamních leckdy beznadějně se jevících poměrů. Moc se mi líbí, že přes všechen rozklad vůkol zde projevilo životaschopnost něco tak progresivního. Držím palce a příležitostně pro něj zase rád budu hlasovat peněženkou.



[Jiří ] [Zobrazeno 9170x] [5. květen 2014]
[Chyba 404 - Nenalezeno] [comments: 31] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Roman Holoubek

středa, 4. únor 2015
07:35

Roman Holoubek

Nejsem zvyklý tady vnášet politiku. Ale když se zamyslím, tak to vlastně není o politice, ale svědčí to o charakteru jednoho člověka. Jano, Ty ses tady ohradila proti Jirkovi. A co říkáš na toto?: http://www.novinky.cz/domaci/360655-zemanuv-tym-si-nepral-aby-prezidenta-obsluhovali-handicapovani-uklizet-mohli.html


Jana

středa, 4. únor 2015
12:29

Jana

Roman Holoubek:
Nevím, proč máš potřebu se vyjadřovat k politice na pivním webu, když to už nedělají ani ti, kterým to tady bylo vytýkáno. http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/hrad-obsluhu-handicapovanymi-pro-zemana-jsme-neodmitli/1177128?utm_source=rss&utm_medium=feed
"Tvrzení v článku v dnešním vydání deníku Právo, že Kancelář prezidenta republiky vznesla požadavek, aby při pracovním obědě prezidenta republiky neobsluhovali hendikepovaní, je zcela lživé. Zdůrazňuji, že Kancelář prezidenta republiky žádný takový požadavek nevznesla. Naopak, při přípravě pracovního oběda byl jeho průběh osobně konzultován právě i se zmíněnou hendikepovanou paní. Je zřejmé, že cílem dezinformace deníku Právo je poškodit prezidenta republiky v očích veřejnosti", sdělila Hradní kancelář


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Adsense

19. březen 2024
03:38


posted by: Inzerce

Roman Holoubek

středa, 4. únor 2015
12:40

Roman Holoubek

Jana: Jano, jak jsem v úvodu sdělil. Toto není o politice, ale o lidském chování. A kde je pravda se asi jen tak nedovíme. To, že Zeman urazil svým proslovem hendikapované, to je fakt. To, že Ovčáček umí vždy vysvětlit špatné projevy a chování Zemana víme také. Toť vše, ale jak píšu. Toto není o politice, ale o jedinci. Howgh


Mosquit

středa, 4. únor 2015
13:21

Mosquit

Roman Holoubek:
Vyjádření z FB pivovaru:
Včera do pivovaru zavítal prezident Zeman na pracovní oběd. Strhla se kolem toho pěkná mediální kampaň. Fungování pivovaru, který se ve spolupráci s Agenturou Pondělí snaží o zapojování hendikepovaných do normálního života, jaksi ustoupilo do pozadí díky velké novinářské kachně. Z prezidentské kanceláře měl zaznít požadavek, aby prezidenta neobsluhovali hendikepovaní. Takový požadavek směrem k vedení pivovaru nikdo nekomunikoval! Požadavků naopak moc nezaznělo, ale jeden z nich byl, že musíme zajistit jednoho číšníka na dva hosty. To jsme opravdu se svým malým týmem zajistit nedokázali, a proto byla dohodnuta spolupráce s učňovskou školou v Děčíně. Naši zaměstnanci nedostali ani volno a po odjezdu prezidenta v 15:30 nastoupili normálně do práce, neboť v úterý otevíráme v 16:00. Jan Srb, jednatel a spolumajitel KP.


napsal(a): Mosquit [Odpovědět]

Chody

středa, 4. únor 2015
13:48

Chody

Roman Holoubek: Romane, kamaráde, zase se ukázalo, že mediální mrdky nefungujou jako hlídací psi demokracie, spíše naopak :ble:


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Roman Holoubek

středa, 4. únor 2015
15:21

Roman Holoubek

Chody: Chody, kamaráde, omlouvám se, že jsem tady něco spustil. My se už asi nedozvíme, kde je pravda a kdo co řekl a kdo co říká (a proč) nyní.
Poslední odkaz na toto téma a už příště zase raději o pivu: http://www.reflex.cz/clanek/komentare/62046/nekdo-je-tady-idiot-a-lze-zemanuv-tym-pry-odmitl-obsluhu-handicapovanymi-hrad-to-popira.html
Ještě jednou omluva, tož tak ...

PS: Křinické pivo jsem zatím měl jen jedno a chutnalo mi


Chrudimský

středa, 7. květen 2014
16:51

Zaregistroval sem dnes ráno jeden komentář vůči paní Janě byl sice kritický nikoli však vulgární a teď koukám že už byl smazán. Znamená to tedy že někteří lidé na tomto webu mají zaručenou nedotknutelnost?
Kdyby se někdo ohradil proti Malakinovi nebo Weetkovi tak to tam nejspíš zůstane na věky.


napsal(a): Chrudimský [Odpovědět]

Jardel

pátek, 9. květen 2014
11:48

Jardel

to Chrudimský: pozor...dneska lítají mozkové sondy obzvláště nízko


napsal(a): Jardel [Odpovědět]

Chrudimský

pátek, 9. květen 2014
13:43

to Jardel: jenom dneska?
To by bylo super :-D


napsal(a): Chrudimský [Odpovědět]

Martin C.

středa, 7. květen 2014
11:46

Martin C.

Už tady bylo řečeno dost, ale přesto bych rád řekl toto - byl jsem v Krásné Lípě v Křinickém pivovárku několikrát, prakticky v každou roční dobu, takže si myslím, že jsem si udělal dobrý obrázek jak o pivu, prostředí, tak obsluze. Čepuje a obsluhuje tam paní ve středních letech s jednou rukou zdravou (na druhé má pahýl). Přesto ji to nijak nelimituje, po place se neplouží, ale opravdu se snaží a objednávky řeší bryskně, je milá, vstřícná - takto si představuji obsluhu.
Pravda je, že je tam též pár mladých holek a u nich je to jak kdy. Ale právě ta patrně jediná paní s postižením nedělá podniku ostudu, ba naopak.
Co se týče piva, považuji pivovárek za jeden z nejlepších, u jídla by potřebovali přidat. Jinak jsem byl ale vždy spokojen.


napsal(a): Martin C. [Odpovědět]

jiri.kana

středa, 7. květen 2014
12:19

jiri.kana

to Martin C.:Ano, tahle zmiňovaná paní byla zjevně nejschopnější, zkrátka profesionál. A pivo točila bravurně - vlastně by se to od ní leckde mohli učit.


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Jardel

středa, 7. květen 2014
07:29

Jardel

do Krásné Lípy se chystám "až" v červenci. No alespoň vím více a nebudu mít nemístné poznámky k personálu. Ono se taky jedná o stupeň postižení, ač jejich zapojení do "normálního" života je chvályhodné tak to přeci jen chce jistou míru manažerských schopností. Přeci jen nenechám bezrukého nosit pivo nebo člověka s dislexií počítat útratu. Rozhodně bych nerad automaticky omlouval někoho proto, že je postižen. Lokalita a dopravní dostupnost zde byla koneckonců zmiňována několikrát - přijde mi, že o tu jde v tuto chvíli především. Jak Jirka správně píše tak to chvílemi připomíná spíše taktické plánování na bitevním poli než návštěvu pivovaru. A dotykové pokladny jsou mor...zlatý lístek na stole - systém, že by byl lístek na stole a obsluha to po mém odchodu nabouchala sama do kasy je taky passé už jen kvůli daňáku.


napsal(a): Jardel [Odpovědět]

jiri.kana

úterý, 6. květen 2014
22:34

jiri.kana

Udělal jsem chybu. Místo toho, abych co nejdříve sepsal konkrétní stížnost a adresoval ji provozovateli, uchýlil jsem se k zastrčené zmínce v jinak veskrze nadšeném textu. Zastrčená zmínka ovšem nakonec neomylně vyhřezla ven. A je z toho divná diskuse o postižených.

Když už jsem to nevyřešil přímo tenkrát, nemá smysl to podrobně rozmazávat tady. Prostě (mimo jiné) nebyli během půl hodiny schopní vystavit nám účet, přičemž narváno nebylo. Čili možná to nebylo "na úkor fungování podniku", jak píše paní Jana, ale na náš úkor už docela znatelně ano.

Ale nemyslím si, že by naše (mírně řečeno) rozpaky měly přímou souvislost s nějakým postižením personálu. Allegro.g. to docela dobře vystihnul. Systém personálu totiž nepomáhá už jenom tou dotykovou registrační pokladnou. Takže například z klasického "platíme každý zvlášť" je najednou akce na deset minut a víc. Pak se stane, že po cca 20 minutách průběžných urgencí najednou pozorujete, jak nekonečně dlouho platí vedlejší stůl. Po chvíli je vám jasné, že pokud chcete včas odejít, musíte rezignovat na "každý zvlášť". Jenže je jasné, že nesíháte ani "dohromady". A pak co - nechat si ujet vlak, nebo odejít bez placení?

To starobylé používání takových těch podlouhlých papírových lístků, na které se průběžně zaznamenávala konzumace jednotlivých (skupin) hostů, to mívalo něco do sebe...


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Petr Vácha

středa, 7. květen 2014
14:55

Nejen proto, že jsem seděl u vedlejšího stolu, ale i kvůli mnohaletým a velečetným hospodským návštěvám ji dám, Jirko, drobnou radu pro příště: když nejde účet k Mohamedovi, musí Mohamed k účtu. A tak je nejlepší se zvednout, stoupnout si k výčepu, co nejblíž k pokladně a nekompromisně říct: "Platím 10 piv, 1 zelenou, tlačenku a turka". Snadno zaplatíš, vlak stihneš beze spěchu a celou poněkud trapnou diskusi můžeš vynechat. Pivu zdar!


napsal(a): Petr Vácha [Odpovědět]

kisutam

čtvrtek, 8. květen 2014
20:42

kisutam

to jiri.kana: Věta "Platíme zvlášť" rozhodí vpodstatě jakoukoli obsluhu,a nemusí jít o obsluhu mentáně postiženou-ta to možná paradoxně zvládne líp :) Už se nám kolikrát stalo,že řekli-to nejde.O Polsku a Slovensku se ani nebavím,tam pojem placení zvlášť ani neznají.


napsal(a): kisutam [Odpovědět]

Roman Holoubek

úterý, 6. květen 2014
21:27

Roman Holoubek

Znám Jirku a vím, že je to velmi klidný a tolerantní člověk. Větu o obsluze, dle zážitku, který mi vyprávěl, napsal ještě velmi mírně. Ano, je chvályhodné zapojit postižené spoluobčany do společenského života, ale klíčové funkce (jakými je spotřeba a placení) by měly být svěřeny nementálně postiženým. Jinak klobouk dolů, co je vybudováno a i já se těším na svou osobní návštěvu krásného prostoru a chutného pivka.


yerka

úterý, 6. květen 2014
17:57

yerka

Možná by na kasírování měl být na každé směně vyčleněn člověk bez zdravotního postižení. Jinak já loni při návštěvě tohoto pivovaru v K. Lípě také žádný problém neměl.


napsal(a): yerka [Odpovědět]

Allegro.g.

úterý, 6. květen 2014
15:05

Allegro.g.

Nějak nechápu smysl zdejšího dohadování. Problémem totiž evidentně není tělesně postižená obsluha, ale obsluha laxní, chaotická a povýšenecká, ať už mi zkazí náladu kdekoli. Během naší návštěvy Křinického pivovaru byly na place dvě ženy, ta jedna s jednou rukou zdravou a pahýlem druhé lítala jak motorová myš a teklo z ní. Ta druhá, zdravá, občas provrávorala lokálem. Nám stejně jako všem ostatním donesla všechna piva i jídlo ta "postižená", když jsme ale u ní chtěli platit, řekla nám, že musíme u té druhé. Takže jsme si počkali. Dlouho. Nevím proč se tady obouváte do "postižení" obsluhy, na vině je evidentně systém.


napsal(a): Allegro.g. [Odpovědět]

Jana

pondělí, 5. květen 2014
17:02

Jana

Pivovar v Krásné Lípě je sociálním podnikem a obsluhují tam postižení lidé, což jsem před časem zmiňovala i ve svém článku. Takže trochu tolerance vůči nim, prosím. Jídlo je věc vkusu každého, nám teda vždy chutnalo. Někomu nemusí.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Chody

úterý, 6. květen 2014
10:42

Chody

to Jana: Ti nevim, ale jako zákazníka mě tak nějak nezajímá, kdo a proč mne obsluhuje. Je krásné, že "postižení" mají práci, nicméně nemělo by to být na škodu fungování podniku.


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Jana

úterý, 6. květen 2014
10:57

Jana

to Chody:
Já jsem si teda nevšimla, že by to tam nefungovalo. A to jsem tam byla vícekrát.Možná jsou tito lidé trochu pomalejší, ale rozhodně ne na úkor fungování podniku.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Chody

úterý, 6. květen 2014
11:52

Chody

to Jana: Jirka měl zřejmě jinou zkušenost.


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Fajtik

úterý, 6. květen 2014
10:58

to Chody: Nezlobte se Chody, ale asi jste vůbec nepochopil smysl takovýchto podniků. Ti lidé jsou zde zaměstnáni právě proto, že mají nějaký druh postižení, jež by je znevýhodňovalo v jakémkoli jiném zaměstnání a tudíž by se jim jen stěží nějaké zaměstnání podařilo najít. Zde tu možnost uplatnění se v životě mají. Od zákazníků se pak jaksi očekává jistá míra shovívavosti. Myslím si, že je dobře, že takové podniky jsou a doufám, že i Vy na to přijdete.


napsal(a): Fajtik (fajtik(a)email.cz) [Odpovědět]

Chody

úterý, 6. květen 2014
11:59

Chody

to Fajtik: Já to chápu, nicméně, pokud obsluha bude výrazně horší než jinde, může se stát, že podnik prostě zkrachuje a ti lidé zase o své uplatnění přijdou :(

Nebo má takový podnik nějaký nevyčerpatelný penězovod?


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

jiri.kana

úterý, 6. květen 2014
12:01

jiri.kana

to Fajtik a Jana:Nás nikdo předem neupozornil, že se od nás něco očekává.

Odmítám rozebírat formu a rozsah postižení jednotlivých obsluhujících, přijde mi to vůči nim drobet neslušné. Někdo fungoval skvěle i se zjevným tělesným postižením, ovšem systém drhnul. Snad tedy nejsou v tomhle případě nepřípustné negativní zmínky na adresu obsluhy. To jsou dilemata - když se ozvu, můžu jim ublížit, takže si všechno musím nechat pro sebe?

Takže příště projevím tu požadovanou trochu tolerance a nebudu provádět první pokus o zaplacení AŽ půlhodiny před plánovaným odchodem (přece vím, že mi jede vlak, tak si to mám hlídat, ne?), nýbrž si vystavení účtu dohodnu telefonicky UŽ půl hodny před plánovaným příchodem :)


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Fajtik

úterý, 6. květen 2014
12:55

to jiri.kana: Já vás i chápu, jen si myslím, že trocha nadhledu nikomu neublíží. Pro příště.


napsal(a): Fajtik (fajtik(a)email.cz) [Odpovědět]

hroch

úterý, 6. květen 2014
14:41

hroch

to Fajtik: Dobrý den. Já jsem u vás byl nedávno, interiér vynikajicí, pivo ucházející, obsluha příjemná. Na skutečnost, že jste sociální podnik jsem byl dopředu připraven článkem Jany a zkušenostmi mých souputníků. Takže problém placení jsme začali řešit opravdu včas cca 45 minut před odjezdem vlaku(na nádraží cca 6min). Vy ale naopak musíte pochopit, že vyúčtování a placení ve vašich končinách by mělo být opravdu prováděno bez zbytečných zdržování, protože s četností spojů z Krásné Lípy a přípojů k nim, si žádný návštěvník nemůže nechat ujet svůj jediný vyhlédnutý vlak či bus. To že jednou zákazník čeká na obsluhu deset minut, pak na pivo něco podobného, pak je zase obsloužen okamžitě, pak zase dlouhé čekání, není potom možné odhadnout čas poslední objednávky a dobu žádosti o placení v závislosti na odjezdu vlaku. Bu´d je zákazník ve stresu, že mu ujede vlak, anebo zůstane zklamán, že odešel předčasně z jinak velmi sympatického podniku.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

Fajtik

úterý, 6. květen 2014
14:56

to hroch: V podstatě souhlas, jen musím podotknout, že nejsem s žádným podnikem zde na severu jakkoli spojen. Jsem jen pouhý pivovarský nadšenec a domovarník, který zdejší kraj má prostě patrioticky rád.


napsal(a): Fajtik (fajtik(a)email.cz) [Odpovědět]

Jára

pondělí, 5. květen 2014
16:03

Jara

Když už bych jel do severních Čech tak jedině na Rychtu do Ústí
Je to perla mezi pivovary na celém tom Severu :)


napsal(a): Jára [Odpovědět]

Fajtik

úterý, 6. květen 2014
09:16

to Jára: A já bych klidně řekl, že těch perel tady na severu máme víc. No a Kocour, nebo i ten Falkenštejn si toto ozbnačení rozhodně zaslouží. Nehledě na to, že jsou ještě severněji než Rychta :-)


napsal(a): Fajtik (fajtik(a)email.cz) [Odpovědět]

Jára

úterý, 6. květen 2014
16:19

Jara

to Fajtik: Podniky které jste jmenoval i lokality s nepřispůsovivými občany mi stačilo navštívit jednou a NIKDY VÍCE


napsal(a): Jára [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI