Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar Čechmánek


Pivovar Čechmánek

Pivovar Čechmánek [p1286]

V úterý 15. dubna 2014 se mi poštěstilo navštívit Zlín. Po vyřízení pracovních povinností vyrážím na adresu ul. 2. května 2728 k břehům Fryštáckého potoka kde u dopravní tepny spojující centrum města přes čtvrti Zálešnou a Podvesnou stojí minipivovar Čechmánek. Počasí nebylo nic moc, ale mně takovéto dny nevadí, do restaurace a pivovaru neprší a na cestování paráda.

Pivovar Čechmánek
Pivovar Čechmánek

Nekuřácká restaurace s otevírací dobou každý den od 11 hodin se mi líbila. Sedám si k vyššímu stolu přímo naproti varně, abych měl dobré možnosti fotografování.

Při mé první objednávce padla volba na světlou desítku s názvem Bronzový Lev 10°. Jedná se o klasicky vařené pivo spodně kvašené, s použitím surovin - Moravský slad a Žatecký chmel. Bylo mi naservírováno s optimální teplotou, bylo krásně zakalené a velmi chutné. Jako druhé dávám polotmavou 11° Stříbrný Lev, opět spodně kvašeno s menší hořkostí než u Bronzového Lva, sladově vyvážené a v dobré kondici.

Lví varna
Lví varna

Třetí pivko mě mile překvapilo. Světlý ležák 12° Zlatý Lev je uvařen dle jiné receptury, než jsem ho zde pil loni na podzim, slušně chmelený chuťově výborný ležáček. Dalším pivem v předvelikonočním týdnu, které jsem ochutnal byla 11° Zelený speciál, jež byla vařena přírodním způsobem, bez použití chemie. V chuti jsem poznal kopřivu, opět povedená záležitost. Posledním ochutnaným pivem byl Bylinný speciál 11°, opět ležáček, který byl uvařen s bylinkami ve varně, s docela výraznou chutí.

Celkově jsem byl s pivem velmi spokojen, je vidět jeho podstatné zlepšení od mé poslední návštěvy. K dobré atmosféře přispívá i přítomnost pana majitele, který si velmi ochotně s návštěvníky popovídá nejen o pivu a hokeji.

Nashledanou
Nashledanou

Pan sládek, který je v pivovaru od jeho startu, mně sdělil, že už mají za sebou první várky svrchně kvašeného speciálu IPA, který již bylo možno ochutnat i v jiných městech, např. v Brně. Povídali jsme si také o letních festivalech a případně degustačních soutěžích.

S pivovarským pozdravem Dej Bůh štěstí spokojeně opouštím Zlín a určitě se sem brzy zase podívám.

Autor: bomber1



[Pivní.info] [Zobrazeno 9601x] [25. duben 2014]
[Chyba 404 - Nenalezeno] [comments: 14] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

pivo

neděle, 6. červenec 2014
01:41

pivo

Opravdu nemám ve zvyku a vůbec mi radost nedělá cokoliv, kohokoliv kritizovat, hanět. Avšak to, co dodali (12%)z pivovaru Čechmánek na Malé slavnosti piva do Záhlinic, nejen mě, ale i všechny, kdo se odvážili ochutnat, přesvědčilo, že tento "pivovar" dělá svému cechu jen ostudu. Připomínky jako "kozí moč" a jiné snad k pivu nepatří. Na místě v této souvislosti dokonce vznikala anketa o nejodpornější pivo. Ostuda, ostuda ...


napsal(a): pivo [Odpovědět]

Pavka

neděle, 6. červenec 2014
00:00

kafe jsem tam neměl, takže nevim. Pivo však je však poměrně dosti pod průměrem. Srovnejme ho objektivně s dalšim zlínským pivovarem-zlinským švecem. A to už vubec nemluvím o kroměřížském selském pivovárku. To je supr špica


napsal(a): Pavka (pan.stary(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Adsense

19. březen 2024
06:25


posted by: Inzerce

Janek

pondělí, 30. červen 2014
18:06

Dovoluji si prispet svymi zkusenostmi z navstevy tohoto pivovaru z minuleho utery, bohuzel prevazuji negativa, pivo ( destitka, jedenactka i dvanactka ) prechlazene a presycene, tocene ve stylu rychleho obcerstveni nekde v kempu, nebo na festivalu, penu to neudrzelo ani minutu...
Pricitam to naprosto amaterske obsluze ve vycepu,devcata se evidentne minula povolanim, kuchyn take zadny zazrak. Ale abych jen nekritizoval, lepsi presso s mlikem jsem jeste nepil, takze zaverem namet pro Romana, zda nechce zvazit zmenu podnikatelskych aktivit a zalozit si radeji kavarnu:)


napsal(a): Janek (janku.petr(a)volny.cz) [Odpovědět]

Pivrnecek

úterý, 6. květen 2014
22:35

Ano pivo jen prumer,zrejme provozni slepota.Ale prijemna obsluha a interier . Jinak ,podle jste se Zlinem prestrelil, neni tu videt zaplivane vlakove nadrazi jako vsude jinde,okoli je plné malych firem což se nedá říct o dálších častech republiky a atmosfeře behem Barum rally se jen tak žádny mesto u nás nevyrovná


napsal(a): Pivrnecek [Odpovědět]

Děkan

pondělí, 5. květen 2014
13:21

Děkan

Kolega byl od otevření 3 x, snažil se ochutnat všechno a většinou nedopil ani jedno pivo. Návštěva od návštěvy horší. V tuto chvíli zcela zbytečný pivovar.


napsal(a): Děkan [Odpovědět]

Šimon

pondělí, 5. květen 2014
15:50

to Děkan: a ještě k tomu Zlín je hodně depresivní město kde mám na každém kroku pocit že sem někde v 50.letech
No jo no duch Klementa Gottwalda stále bdí nad tímto paskvilem a nepřeje ničemu novému.


napsal(a): Šimon [Odpovědět]

Allegro.g.

úterý, 6. květen 2014
08:45

Allegro.g.

to Šimon: V jakém Zlíně jste proboha byl? Zlín je nádherné město sevřené horami. A jestli se tam potuluje nějaký duch, tak Baťův. Jestli na vás koncepční funkční zástavba z doby budování Baťových závodů působí dojmem 50tých let, tak nevím. Je sice pravda jak se říká, že ve Zlíně jsou zlí lidé, ale město je to krásné.


napsal(a): Allegro.g. [Odpovědět]

Jan Kohout

pondělí, 5. květen 2014
11:51

19.4.2014,jsme v osmi lidech navštívili Pivovar Čechmánek.Nejsme žádní odborníci,ale všicni,ač každý trochu jiné chuti,jsme byli velmi rozčarováni.Velmi nechutné,vše co bylo na čepu.Jó,v nedalekém Rožnově,či Kohutka ve Vyšných Lhotách,Kozlovice či Na Kopečku ve Svitavách,to je něco jiného.Zlín nikdy více.


napsal(a): Jan Kohout (koho.jan(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Weetek

středa, 30. duben 2014
19:55

Weetek

Měl jsem možnost ochutnat bylinný speciál z PETu a rozpaky byly veliké. Je mi to o to divnější, že Roman Čechmánek dobré pivo dovede ocenit, o tom se vědělo mezi fanoušky hokeje ještě za jeho aktivní kariéry :-) Snad se jedná jen o počáteční obtíže.


napsal(a): Weetek [Odpovědět]

Allegro.g.

pondělí, 28. duben 2014
08:06

Allegro.g.

Zvláštní ... jako bych byl před měsícem v úplně jiném pivovaru Čechmánek nebo v úplně jiném Zlíně. Na čepu byla jen tři piva, dvě takové sladové limonády a speciál byl takovým zajímavým způsobem zkyslý, což ale, jak předpokládám, nebyl záměr. Přítelkyně piva rovnou prohlásila za nepitelná. Celkově tenhle článek vypadá jako takové .. self promotion ...


napsal(a): Allegro.g. [Odpovědět]

bomber1

středa, 30. duben 2014
07:47

Každý sládek sype suroviny jinak, někde mají piva moc chmelené, někde vyniká spíš slad. Každý minipivovar zaslouží podle mě pozornost, a startující minipivovar bych kritizoval až tak po 2 letech, porodními bolestmi si musí projít každý. Jinak já osobně pivům stejné chuti, barvy, vzhledu se vyhýbám obloukem.


napsal(a): bomber1 [Odpovědět]

pana

neděle, 27. duben 2014
01:17

Bronzový Lev,Stříbrný Lev,Zlatý Lev,Zelený speciál,Bylinný speciál.......to se v Brně mají,šalina jezdí dvakrát rychleji.


napsal(a): pana [Odpovědět]

Sekal

sobota, 26. duben 2014
23:58

Sekal

Bylinné pivo jsem od nich měl. Dlouho jsem si nemohl vzpomenout, co mi to připomíná, tak jsem to dal ochutnat manželce, která na to přišla hned - mandarinkový kompot z Číny.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Tlustoch

sobota, 26. duben 2014
14:14

Neco tak odporneho uz jsem dlouho nemel, to je snad jest horsi
nez Gambrihnus (to uz je co rict) - jednou a nikdy nikdy vice !!!!!


napsal(a): Tlustoch [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI