Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Právě jsem se vrátila z Hradu…


Právě jsem se vrátila z Hradu…

Právě jsem se vrátila z Hradu…

Tedy ne z Hradu, ale přesněji řečeno ze Střelecké cesty Královské zahrady Pražského hradu, nacházející se pod letohrádkem Belveder. Ani ne od prezidenta, byť jeden z kandidátů na tuto funkci přítomen byl. Vrátila jsem se v pátek 15. června z „Festivalu minipivovarů na Pražském hradě“, který se konal právě na uvedeném místě (pokračoval pak ještě další den, v sobotu 16.6.).

Akce, o které se už delší dobu v pivních kruzích hovořilo, avšak podrobnosti a její organizace byly známy až v posledních pár týdnech. Poněkud bouřlivá diskuse, která proběhla i zde, dávala tušit, že se bude jednat o akci určitě zajímavou, leč poněkud (zatím) neobvyklou.

Střelecká cesta Královské zahrady
Střelecká cesta Královské zahrady

Počinu uspořádat tuto výjimečnou degustační událost se ujal Českomoravský svaz minipivovarů. Organizátoři slibovali účast 50ti minipivovarů, členů svazu, s celkem 100 druhy nabízených piv. Po zaplacení vstupného (300Kč/den) obdržel každý návštěvník degustační skleničku, katalog s informacemi o jednotlivých pivovarech a mohl začít neomezeně ochutnávat. Tedy neomezeně, co do počtu piv, nikoli však objemu - jedna degustační „dávka“ měla 0,75 dl. To vše se dalo vyčíst ze zpráv oficielních.

Degustační sklo a vzorek
Degustační sklo a vzorek

Leč: šedá je teorie, praxe pak strom zelený. V obdrženém katalogu bylo pivovarů uvedeno 47, pět z nich však na akci nepřijelo, naopak zastoupeny byly další dva, které v katalogu prezentovány nebyly (pražský U Tří růží a Hukvaldy). Takže celkem 44, z nichž ne všechny pivovary byly členy ČMSMP, ale jako hosté. Druhů piv pak bylo něco přes 80. Tolik suchá statistika.

Mezi stánky
Mezi stánky

Vzhledem k tomu, že o víkendu tomuto předcházejícím jsem se zúčastnila „Žižkovského pivobraní “, které mělo v podtitulu též degustační a mělo za účel seznámit Pražany se současnou produkcí minipivovarů a malých českých pivovarů (zastoupeno jich bylo 32), nedá mi, abych obě akce alespoň trochu mezi sebou nesrovnala. Akce na Pražském hradě přitáhla pivní fajnšmekry, „obyčejného“ návštěvníka asi těžko. Žižkov pak byl prezentován jako zábava pro celou rodinu, byť v obou případech byli zastoupeni početní cizojazyční (zejména anglicky hovořící) návštěvníci.

Jak jsem se shodla s dalšími kolegy, kteří byli účastni obou akcí, tak na „Žižkově“ nám v podstatě vadila věc jediná – velký hluk z hudby, že nebylo slyšet vlastního slova, jinak pohodová akce. O něco méně jsme byli spokojeni (jak se nás vícero shodlo) s akcí „Hradní“.

Zástupce Hradu
Zástupce Hradu

Jsem si vědoma, že se jednalo vlastně o novinku, o první, nebo možná nultý ročník, že pořadatelé určitě dělali, co mohli, leč některé organizační záležitosti jim uniknout neměly (Žižkov byl také prvním ročníkem) a pro příště se jich určitě zhostí lépe. Týkalo se to, jak aspektů „mimopivních“, tak bohužel i pivních. Jsou to možná banality, ale:

  • chyběla možnost umýt si ruce po použití WC, určitě nějaké to „korýtko“ v areálu WC by pro příště neškodilo. Sudy s fontánkou, určené na mytí sklenic, pro tento účel vhodné nebyly. Navíc rychle se vyprazdňovaly a občas vázl i jejich přísun.
Fontánka na vymývání sklenic
Fontánka na vymývání sklenic
  • v areálu akce (nikoli mimo něj) chyběla jakákoli možnost sezení, nepočítám-li přilehlý trávník, či kus zídky! Ono několik hodin stát není zrovna příjemný zážitek. Organizátoři měli asi také uzavřenu smlouvu na pěkné počasí se sv. Petrem. Nedovedu si představit, kam by se návštěvníci mohli schovat, kdyby pršelo. Podél zdi k letohrádku by se jednoduché lavice, alespoň zčásti zastřešené, rozhodně vešly.
Nebylo kam si sednout
Nebylo kam si sednout
  • absence stánků s jídlem, zejména chuťovkami k pivu. Ten jeden, který měl hladové návštěvníky (a dáte mi jistě za pravdu, že po pivu hlad je) zasytit, měl jak sortiment (guláš, smažený kuřecí řízek a minichléb se sádlem), tak množství krmě naprosto nedostačující. V pozdějším odpoledni už stánek nesl nápis „vyprodáno“. O cenách v poměru k obsahu raději nehovořím. Opět se vrátím k Žižkovu – o hladové bylo 100% postaráno. Od sýrových a pomazánkových chuťovek, přes grilované ryby a masa, klobásy atd.
Každý pivovar měl stejný prostor
Každý pivovar měl stejný prostor

Předpokládali jsme, že když se jedná o tak prestižní akci a úvodní ročník, že budou přítomni též zástupci jednotlivých pivovarů a bude možno si s nimi pohovořit o tom kterém pivovárku. Bohužel, opak byl pravdou. Zástupců pivovarů tam mnoho nebylo. Čest výjimkám. Pivo čepovali brigádníci, kteří nejen, že vesměs nic o pivovaru nevěděli, ale dokonce - v jednom případě - dívčina prý ani nikdy pivo nečepovala.

Celkový pohled
Celkový pohled

Ke kontroverznímu diskutovanému množství degustační dávky si dovolím říci, že pro ochutnávání speciálů byla tak akorát (neumím si představit degustovat třeba 20° z Břevnova z 0,3 l), v případě ležáků nedostačující. Z tak malého množství se dá sice posoudit vůně, chuť, ale nikoli pitelnost piva.

Ke kladům akce bych řadila účast severomoravských minipivovarů, jejich piva nejsou v Praze až zas tak běžná. Je škoda, že se akce nezúčastnily některé další vzdálenější, nebo méně dostupné minipivovary, alespoň jako hosté, když zřejmě podmínkou účasti bylo členství v ČMSMP.

Diskuse nad pivem
Diskuse nad pivem

Rozhodně, i přes výše zmíněné nedostatky, to bylo příjemně strávené odpoledne s dobrými pivy a pokecem s přáteli na témata nejrůznější. Ochutnat všechno nebylo v mých silách, ani jsem se o to nesnažila. Piva „okolo komína“ jsem vynechala a soustředila se vesměs na ta vzdálenější, či neznámá. Z 33 druhů od 23 pivovarů mně asi nejvíc chutnala piva (bez pořadí): Märzen z Vimperka, American light lager (snad je ten název správně) od Tří růží, Bohemia pale ale ze Slaného (pivovar Antoš ) a pšenice ze Zámeckého pivovaru Pikard.



[Jana Běhounková] [Zobrazeno 10110x] [17. červen 2012]
[Chyba 404 - Nenalezeno] [comments: 30] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Jana

neděle, 24. červen 2012
14:20

Jana

Po návratu z dovolené koukám, jakou bouřlivou diskusi článek rozpoutal.
Pokusím se některé připomínky komentovat (některé nemá cenu snad ani číst), raději souhrně, aby těch příspěvků nebylo moc (kdo to pak má číst a zvláště v tomto vedru, že?). Však si to přeberete.:-)
Děkuji za uznání těm,kterým se článek líbil. A ti ostatní (asi až na pár výjimek) snad pochopili, že mně se na akci líbilo a mé připomínky byly spíše ku zlepšení do budoucna. Ne vždy se všechno povede napoprvé. Pana Šuráně znám jen od vidění a z tisku, pana Kočku neznám vůbec. Nevím, proč bych jim měla "nasazovat psí hlavu" za to, že něco nebylo na 100%.
A pro ty nekonstruktivní kritiky se přidávám s dotazem: už jste něco (spíše většího)zkusili zorganizovat?
Ke vstupnému se vyjadřovat nebudu, to už tady kvalifikovaně popsali jiní - nic není zadarmo. O míře degustačního moku můžeme diskutovat donekonečna, ale myslím, že se s mým názorem v článku dost lidí shoduje.
Ještě k těm problémům "nepivním": umytí rukou po použití WC pokládám za nezbytnost civilizovaného člověka, byť chápu, že pro některé pány jest to věcí přehlédnutelnou. :-)
Sezení na trávě jistě nevadí mladším ročníkům, ale pro poněkud dříve narozené (a že jich tam bylo docela dost) je to věc, kterou mnozí nejsou ochotni, či dokonce schopni(např.zdravotní důvody) akceptovat. Sedět na 50 m vzdálených lavičkách s jedním hltem moku a nachodit "100 jarních kilometrů" pro další napití, to snad pro účel této akce není to pravé ořechové. Příště tedy lavičky, nebo pokyn pro návštěvníky, aby si vzali přenosné stoličky s sebou. Totéž se týká jídla. Jdu-li na takovouto akci, předpokládám, že tam i něco zakousnu k pivu, ne, že tam budu debužírovat. Méně by bylo více, stačily by opravdu (i studené) chuťovky k pivu. Nebo též pokyn -svačinu s sebou.
Jakožto návštěvníkovi je mi jedno, zdali akci organizoval pan A nebo B, či si na to najali agenturu X, či Y. Pokud něco agentura nesplnila, pak je to(mělo by být)ošetřeno smluvně a vyříkat si to mezi sebou.
Co se týče účasti, či neúčasti jednotlivých zástupců pivovarů, není pravda, co zde bylo řečeno- že měli možnost buď přijet, či nepřijet. Vím to od několika sládků(majitelů). Zpočátku jim bylo řečeno, že se z jejich účastí se nepočítá, že mají pouze poslat pivo a o víc se nestarat. posléze se zjistilo, že na brigádníky není dost peněz, tak těsně před akcí byli obvoláváni, aby teda přijeli. Ne všem se to ovšem již hodilo.
K propagačním materiálům - ty opravdu malé pivovárky kdovíjaké materiály nemají! A pokud pivo točí brigádník, pak by se měl povinně seznámit s daným subjektem i jeho produktem, třebas tam nikdy nebyl. To by měla být podmínka jeho platu!
Dotazy na téma Žižkov už tu zodpovězeny byly.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

fest

pondělí, 25. červen 2012
23:16

to Jana: Jano, každé místo má své výhody a nevýhody. Ty zváží organizátor a rozhodne, co dá víc. Jednou z vlastností daného místa je to, že tam nelze mít tekoucí vodu. To není chyba pořadatelů, to je vlastnost toho místa. Pořadatelé došli k názoru, že tyhle vlastnosti jsou vyvážený přednostma místa. A tak proto při hodnocení nejde jen tak říct: tekoucí voda tam chyběla, a brát vše ostatní. Musela chybět, nešla tam zavést. Hodnotitel leda může říct: tahle vlastnost toho místa nebyla dost vyvážená přednostma místa a pořadatelé udělali chybu, že to tam dali. Nebo byla vyvážená zajímavostí místa a hodnotitel tu absenci tekoucí vody prominul.


napsal(a): fest (jahrmarkt(a)netzer.de) [Odpovědět]

Adsense

28. březen 2024
11:02


posted by: Inzerce

Vašek

úterý, 26. červen 2012
09:42

Vašek

to fest: Nemám rád slovo,že něco nejde.Navíc tenhle problém v dnešní době lze vyřešit cisternama s vodou,takže se tu nemusíme bavit o nějakém tahání hadic atd.


napsal(a): Vašek [Odpovědět]

horal

čtvrtek, 21. červen 2012
12:46

Akce to byla skvělá, výborně organizovaná a moc pomohla nejen zúčastněným pivovarům, ale hlavně propagaci různosti piva u nás. Hodně lidí poprvé zažilo akci, na který se nelejou do hlavy litry stejné značky z velké fabriky, ale chodí se a ochutnává, porovnává, debatuje. Žádné pouťové blbosti, smrad z pálících se klobás, kravál blbých kapel. To byla mše za pivo, jeho kvalitu a rozmanitost. A na prestižním místě, jaký si dobrý pivo zaslouží. Jednu výhradu bych ale k pořadatelům měl. Nezařídili pravidelné přecházení mráčků přes sluníčko. V sobotu se některým z toho úpalu už vařil mozek a pak píšou na weby děsný blbosti.
Honzové Kočko a Šuráni, díky moc, ale v tomhle se polepšete.


napsal(a): horal (mylan(a)netweb.com) [Odpovědět]

pan Nohava

pátek, 22. červen 2012
00:59

pan Nohava

to horal: Za tohle rouhání jim příště napadaj kroupy do piva, voni kverulante ::lol ::lol ::lol


napsal(a): pan Nohava [Odpovědět]

Honza Svetpiva.cz

úterý, 19. červen 2012
10:20

Honza Světpiva.cz

Vazeni
dovolim si pridat par informaci:
- akce byla primarne zamerena na propagaci CMSMP. Proto volba daneho mista a forma provozu - vsem stejne vychozi podminky, stejne mnozstvi ochutnavaneho piva
- katalog bude slouzit i na dalsi propagaci svazu - pokud nekteri clenove nedodali pres pisemne a telefonicke urgence informace, je to jejich volba.
- to se tyka i vlastni ucasti, ci v nekterych pripadech neucasti. Nekteri clenove neprijeli vubec, nekteri poslali pivo a spokojili se s vlastni prezentaci formou cepovani brigadnikem
- svaz si zajistoval pivo, ostatni bylo na agenture, ktera pro svaz akci zajistovala
- nektera omezeni jdou na vrub mista, zejmena pak voda. Na myti skla se vozila z horni casti
- protoze jsem tam stravil celou akci za vycepem, mam radost, ze se naslo dost lidi, kterym format akce vyhovoval. Bavit se o pivu, ochutnavat, nezlit se do nemoty, kdyz uz jsem si to zaplatil a ted muzu neomezene chlastat. Bylo tam samozrejme dost znamych tvari, ale spousta lidi, kteri nectou ani pivni servery, ani nechodi do ctvrtych pip...

Toz asi tak(cr RH)


Felčar

úterý, 19. červen 2012
08:43

Felčar

Jano, díky za skvělý článek.
Mně se akce moc líbila, byl jsem v pátek, pár dílčích nedostatků se vyskytlo, ale dojem z akce mám veskrze pozitivní. A těm, kdo kritizují cenu vstupného, bych rád připomněl, že se akce konala na Pražském hradě. Mně naopak cena přišla překvapivě nízká, stejně jako mě mile překvapila absence lidí pod zjevným vlivem alkoholu na konci dne.


napsal(a): Felčar [Odpovědět]

pan Nohava

úterý, 19. červen 2012
00:26

pan Nohava

Byli jsme ve třech v pátek odpoledne a velká spokojenost. Lidí tak akorát, aby nebyly fronty a dalo se sednout na trávník nebo dojít za stánky a nečekat dlouhou frontu na záchod :-). Pravda, voda na ruce by nebyla marná, ale víme prd, zda nedošlo k nějakému lapsu, třeba původně být měla... vedle byl dokonce rybníček, ale asi jen pro silné povahy ::lol Protože jsem starý sklerotik, zapomněl jsem si vzít skládací rybářskou stoličku, ale nakonec to ani nebylo potřeba, počasí bylo tak akorát a trávník relativně suchý a čistý :-). Některá piva chutnala hodně, některá méně, překvapil Kocour, bohužel negativně, jeho IPA mi lahvová chutná mnohem více (potvrzeno znovu před chvílí), než točená na akci... dokonce i Matuškova California byla týden předem v Broumech na festiválku lepší, než tady (shodli jsme se všichni tři a to i nad Kocourem). A tak se, alespoň pro nás, stal jednoznačným vítězem Nomád. Uvidíme, jak se tento ambiciózní koč(k)ovný pivovar bude dál rozvíjet, zatím má našlápnuto ostře :-).

P.S. Nevím, co teda kde viděl pan Malakin, v pátek jsme si žádných zmrskaných jedinců nevšimli (i jsme to s povděkem kvitovali). Možná to v sobotu (i díky delší otevírací době a počasí) bylo jinak. Jediným obtížným hmyzem tam bylo jakési individuum, napůl zřejmě pod vlivem alkoholu a napůl kdovíčeho, které se tam vydávalo za velkého znalce, všechny poučovalo, doráželo na bezradné brigádníky u stánků a obtížně bzučelo... prý snad?? údajně?? z nějakého pivního?? internetového?? periodika?? Jestli on to nebude ten "Už nikdy více NE hk" dole z diskuse... :D
---------------------------------
Zpráva byla upravena 19.06.2012 ve 00:34:52


napsal(a): pan Nohava [Odpovědět]

pan Nohava

úterý, 19. červen 2012
00:43

pan Nohava

to pan Nohava: Jídlem jsme se předzásobili předem, jít na takovou akci hladov rovná se poloviční sebevraždě... je ale pravdou, že jediný malý stánek s občerstvením byl málo, ale těžko říci, zda to byl úmysl, nedopatření nebo zase nějaký lapsus nasmlouvané firmy. Každopádně já tedy nejsem náročný strávník, zejména na podobné akci, tak bych si krásně vybral, i kdyby měli fakt jen guláš :D :D .
Ale chápu, že někomu to může připadat málo. Já tam přišel na pivo, ne na večeři, přesto bych příště uvítal třeba sýrové misky, které byly ke koupi u Matušků v Broumech (mezi námi, tam bylo k jídlu takových dobrot, že jsem tam přibral snad dvě kila) ::lol ::lol
---------------------------------
Zpráva byla upravena 19.06.2012 ve 00:52:41


napsal(a): pan Nohava [Odpovědět]

Ledvis

pondělí, 18. červen 2012
08:23

Ledvis

Za sebe mohu říci, že mně se akce moc líbila. Samozřejmě bych ocenil, kdyby se zvýšila degustační dávka (0,75 dcl u ležáků je opravdu málo) a sortiment jídel, ale na to, že se jednalo o první ročník, bych to hodnotil pozitivně. Na Žižkově jsem čekal tři minuty na vymytí sklenice a dalších deset minut ve frontě na pivo, což zde nebylo. Takže díky za tuto povedenou akci a hodně zdaru v příštím ročníku.


napsal(a): Ledvis [Odpovědět]

hroch

pondělí, 18. červen 2012
08:08

hroch

Díky za článek. Bohužel jsem se nemohl dostavit. Ale význam tohoto počinu chápu stejně, jako pravidelně se vyskytujicí většinový motiv mnoha akcí, kde je spolupořadatelem Honza Kočka- povznést pivo ve vnímaní lidí na ušlechtilý nápoj.
Malé porovnání: byl jsem 1.5. v Praze na Hradě s rodinou a zrovna probíhaly slavnosti růžového vína. Již od Starého města bylo jasné že se něco takového koná- všude veselý lidi s balonky motivem akce, celá svatováclavská vinice ozdobená s pár stánky. Pro zahraniční turisty je cena 300Kč za to ozvláštnit si návštěvu Pražského Hradu procházkou po vinici s ochutnáním tří deci vína přijatelná, oni se ty organizované skupiny ani nemohly déle zdržet. A v porovnáním s tím akce na Střelecké cestě byla mimo hlavní proud turistů a byla tedy pouze pro informovanou veřejnost.
Místo uspořádání akce- Pražský Hrad opravdu posunul akci spojenou s pivem od poutě někam dál, a zase musím říct moc mě mrzí, že sem tam nemohl být.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

Dan

neděle, 17. červen 2012
22:55

Dan

Děkuji Janě za rychlost, s jakou nás, nezúčastněné, seznámila s touto akcí.
Já osobně jsem dlouho váhal, zda jít či ne, ale nakonec mne odradila degustační míra. Jen poznámku k Žižkovskému pivobraní, které zde bylo zmíněno. Tam jsem byl a byl jsem moc spokojen. Organizačně velmi dobře zvládnuto. A ač mám raději klid a ticho, hudební produkce mi až tolik nevadila. Vládla tam celkově dobrá nálada, bylo kde umýt sklo, dostatek pochutin k pivu a pivečka většinou dobře ošetřena a točena. Hlavně jsem ocenil točení do skla, žádné hromady plastových kelímků všude kolem...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

DAN X

neděle, 17. červen 2012
21:19

Přišel jsem tam v pátek po páté hodině. Zaplatil jsem vstup, obdržel jsem deníček kde byla většina nabízených piv dobře popsaných. Ty co jsem ochutnal, jsem si spokojně ohodnotil. Když jsem si chtěl odpočinout a posedět, zašel jsem si s pivem padesát metrů za stánky kde byly až do skončení akce lavičky stále volné. Zřejmě všichni chtěli debatovat a potkávat, se stejně zapálenými lidmi.....U výčepů jsem problém neměl, vždy jsem dostal co jsem chtěl a toho šnita umí snad do sklenice pustit každej. Sakum prdum, co slibovali to dodrželi. O jídle a sezení jsem nikde nečetl.


napsal(a): DAN X [Odpovědět]

Zdenek

neděle, 17. červen 2012
15:56

zdenek

... lol... dvě třetiny článku kritika, ale o akci samotné jsem se nedozvěděl nic. Jak české...

S pozdravem "Názory jsou jako díry do prdele - každý má nějakou"

Hezkou neděli.


napsal(a): Zdenek [Odpovědět]

Rosťa

neděle, 17. červen 2012
15:33

Rosťa

Děkuji za článek, jako bych tam byl sám, madam! ;) Proč myslíte, že byl Žižkov první ročník, prosím? pivni.info/slavnosti/81-bon-na-zizkove.html


napsal(a): Rosťa [Odpovědět]

pan Shimi

neděle, 17. červen 2012
13:32

pan Shimi

V podstatě souhlasim. Sezení chybělo, voda na mytí taky a čepující brigádníci u některých pivovarů mi taky vadili. Byli příjemní- to ano, ale věděli o tom prd! Ze začátku jsem to ještě nevěděl :D Úsměvný bylo, když sem u pivovaru Líšeň řek týpkovi, že to u nich v pivovaru maj fajn, že sem tam v zimě byl. Jeho odpověď byla- opravdu? Já tam nebyl nikdy... Tak a bylo jasno. Ale nebylo to všude, bylo tam i dost odborníků a sládků, takže to bylo tak pade na pade.. Celkově to byla ale fajn akce a čepování vzorků za vstupné bylo velmi vtipně vyřešeno, čímž se ušetřil čas u stánků za placení atd. Organizátorům tleskám! Jestli bude někdy podobná akce, nedostatky s jistě vyřeší. Jo a ty trapáku dole, chtěl bych vidět tebe jak bys to zorganizoval. Něco jinýho je se věcně bavit o nedostatkách a něco jinýho hledat jenom nedostatky a vidět jen černě.
A jinak chtěl bych někdy napsat článek dřív než Jana- aspoň jednou.. To dycky radši smažu i to, co mam rozepsáno. Tak asi budu psát příště o výstavě holubů, páč v pivu se svojí rychlostí nečapám.. :D
---------------------------------
Zpráva byla upravena 17.06.2012 ve 13:38:23


napsal(a): pan Shimi [Odpovědět]

Chody

neděle, 17. červen 2012
15:00

Chody

to pan Shimi: Žižkovské pivobraní je ještě volné :)


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

pan Shimi

neděle, 17. červen 2012
15:14

pan Shimi

to Chody: :) máš recht, ale žižk.pivobraní sem strávil v práci.. na trhách na jiřáku sem byl, ale tam není o čem psát.. :)


napsal(a): pan Shimi [Odpovědět]

Chody

neděle, 17. červen 2012
16:59

Chody

to pan Shimi: Škoda...


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Líšeňský pivovar

úterý, 19. červen 2012
16:45

to pan Shimi: je mi líto, že u nás brigádník nikdy nebyl ( jsem přesvědčena, že na Vás byl milý, usměvavý a natočil Vám co jste chtěl ), ale jak sám víte, tak u nás pivovaru v podstatě všechno leží "na mých bedrech ".Já jsem byla na akci celý pátek a dopoledne v sobotu, pak jsem musela zpátky do Líšně. Pokud jsme se v Praze minuli, snad se potkáme příští rok na 1. ročníku nebo u nás v hospodě. sládková LP


napsal(a): Líšeňský pivovar (lisenskypivovar(a)seznam.cz) [Odpovědět]

swooper

neděle, 17. červen 2012
13:30

swooper

Ne takových chytrákům !!! Tak a pojdme kydat špínu. Pryč s tím hk co sem zavádí manýry kapitalizmu a cizích zemí..... Když tě to odrazovalo, tak tam nechoď a nevyjadřuj se. Když ochutnáš 30 vzorků po deci = 6 piv vychází to pade na jedno, což neni moc, když za tebou přijedou přes půl země + sklenka s motivem. Když holt nepřijede nikdo z pivovaru musí se zaplatit brigádník, ten taky něco stojí. Uspořádej si nejdřív něco sám a pak hudruj, tohle mě fakt rozčiluje.


napsal(a): swooper [Odpovědět]

Už nikdy více NE hk

neděle, 17. červen 2012
12:59

Nějak už od začátku mě ta akce už odrazovala a věřil jsem, že většinu soudných milovníků (konzumentů piva) z minipivovarů taky. Nečetl jsem předchozí diskuzi- že by ta předchozí diskuze přeci jenom byla o vstupném 300,-Kč a že z každého platícího navštěvníka bral do své kapsy 300,-Kč jistý honzakocka ? Ani jsem nezjištoval kolik honzakocka vybral za účast minipivovarů do své kapsy. Je to nechutné a servis za tu cenu vstupného jak koukám i odpovídal: chyběla jakákoli možnost sezení,absence stánků s jídlem, Pivo čepovali brigádníci, kteří nejen, že vesměs nic o pivovaru nevěděli, ale dokonce - v jednom případě - dívčina prý ani nikdy pivo nečepovala...! atd.


napsal(a): Už nikdy více NE hk [Odpovědět]

Hrabě x

neděle, 17. červen 2012
16:25

to Už nikdy více NE hk: Nejsi náhodou ten ubožák, který neunesl, že v Pivní rozmanitosti nemají 11ku Chodovar? A teď všude kydá špínu na Honzu Kočku? Viz diskuze na pivnici.cz


napsal(a): Hrabě x [Odpovědět]

Vašek

neděle, 17. červen 2012
22:22

Vašek

to Hrabě x: Námět pro Chodyho-aby se zamezilo takovýmto anonymům,docela bych se přimlouval za to,aby zde byl povolen vstup do diskuze jenom registrovaným a s viditelnou IP adresou a e-mailem.


napsal(a): Vašek [Odpovědět]

Malakin

pondělí, 18. červen 2012
18:37

Malakin

Zpočátku jsem o návštěvě této akce také uvažoval, nakonec jsem se však zastavil jen něco předat (v pátek) a zase rychle pryč. Důvodů "proti" totiž bylo hned několik:

1) malý objem degustačních vzorků = škoda špinit sklo,

2) přemrštěné vstupné - pro alkoholika možná dobrá cena, ale pro střídmého konzumenta zcela nevyhovující,

3) na akci se organizačně podílel i Honza Kočka, z čehož se dalo usuzovat na nějaký průser, resp. že se na něco zapomene

Ad 1) Již se to tu rozebíralo, netřeba dalšího komentáře

Ad 2) Akce si kladla za cíl mj. i pivní osvětu, pořadatelé přitom jaksi zapomněli, že nejsme v Belgii či Německu, ale v Čechách, kde bude většina ochutnávat stylem "když už jsem za to tolik zaplatil, tak to taky musím propít", což se ve výsledku i potvrdilo - tolik opilých či přiopilých degustátorů na jednom místě jsem dlouho nikde neviděl, k mému překvapení navíc nějaký hlupák před kasu vyvěsil ceduli "VSTUP 300,-" ale už jaksi zapomněl doplnit, že je v této částce zahrnuta i neomezená konzumace piva, takže kdo se předem nepodíval na web a řídil se třebas jen reklamou ve středečním deníku Metro, již v dáli se zděsil a dával čelem vzad, o tom, že musel platit každý, kdo chtěl dovnitř, tedy i těhotné ženy, kterých se konzumace alkoholu netýká, asi škoda mluvit

Ad 3) Jednou se zapomene na diplomy pro vítěze degustační soutěže, podruhé jsou degustační vzorky podávány teplé, protože jaksi není led či nějaká ta lednička, kde by se to chladilo, jindy se zase musí dodatečně dojet pro nějaké to pečivo a sýry, aby měli degustátoři co k neutralizaci chuti, tady zase byla nouze o jídlo, vodu, místa k sezení či přímo zástupce jednotlivých pivovarů. Prostě typický Honza, pro kterého bude každá akce nultým ročníkem, i kdyby se jednalo už o ročník dvacátý

to Rosťa: Název Žižkovské pivobraní zůstal na přání Prahy 3 sice stejný, s původní akcí však jinak nemá nic společného - jiný pořadatel, jiné pojetí, jiné místo konání apod.

to Ledvis: Na Žižkově jsem byl v pátek po 18. hodině a vidím to trochu jinak - na vymytí sklenice fronta žádná, na pivo i 20minutová (Ujkovice), ale u některých stánků jsem šel hned na řadu (Žatec, Bulovka řezaná brazilskou kávou) nebo do 5 minut (Želiv, Strahov a mnohé další).

to Už nikdy více NE hk: Pokud máte nějaké důkazy, že Honza někoho obral, nic vám nebrání v tom, abyste na něho podal stížnost spolupořadatelům či přímo trestní oznámení. Ne že bych Honzovi v otázce peněz nějak moc věřil - jednomu členovi našeho klubu dodnes nevrátil předplatné za zaniklý časopis Pivař, a že už je to hezkých pár let (před 2 týdny jsem se na to kolegy znovu ptal a pořád nic) - ale vaše slova mi připadají jako dost velký úlet.


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

Vašek

úterý, 19. červen 2012
12:56

Vašek

to Malakin: A o jak velkou částku se jedná,kterou pan Kočka Vašemu členovi odmítl vrátit?


napsal(a): Vašek [Odpovědět]

D.Bilkova PiRo

středa, 20. červen 2012
11:38

to Vašek: myslím si, že tento server je o něčem jiném, než někoho pomlouvat a nebo řešit komu co kdo udělal, komu co dluží a podobně...
Nikomu do toho nic není a nezajímá to nikoho kromě lidí, co nemají co dělat.
Samozřejmě, že chápu, že se zde píšou jak pozitivní tak negativní reakce na akce, piva, pivotéky...
My dva jsme si to již spolu vyříkali jak v pivní rozmanitosti, tak před Kotvou na trzích a netřeba ventilovat dále, že se nemáme rádi, ostatní to nezajímá a zbytečně tím zaplňujeme místa, která patří určitě zajímavějším tématům... příjemný den


napsal(a): D.Bilkova PiRo [Odpovědět]

zvěd

středa, 20. červen 2012
13:04

to Malakin: Jen by mne zajímalo, kolik akcí jste vy osobně zorganizoval.


napsal(a): zvěd [Odpovědět]

Vašek

neděle, 24. červen 2012
22:56

Vašek

to zvěd: Malakin a něco zorganizovat?
Pro toho je problém i odpovědět na jednoduchou otázku,kolik že peněz Honzík Kočka dluží.Proboha nechtějte po něm,aby něco organizoval,to by to dopadlo,ten tak možná něco zkritizovat,to jo.


napsal(a): Vašek [Odpovědět]

Vašek

čtvrtek, 21. červen 2012
09:44

Vašek

to D.Bilkova PiRo: Tento server je hlavně takový,jaký je.Někomu se líbí,jinému ne,ale o tom to přeci je,stejné je to i s komentáři-s některými souhlasím,s jinými ne a hlavně si vážím toho,že Pivní Info nepatří takovému chytrákovi,jako je pan Kočka.Také přeji hezký den :)


napsal(a): Vašek [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI