Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Kampaň za Budvar


Kampaň za Budvar

Kampaň za Budvar [p230]

Je až s podivem, že národní podnik Budějovický Budvar dokázal přežít posledních více jak dvacet let pod neustálou hrozbou prodeje s tak úžasnými ekonomickými ukazateli, bez jakýchkoliv výkyvů v kvalitě piva, strategie či stálého vývozu. Veškeré toto období přežil díky nadšení a práci všech svých zaměstnanců, nejvíce pak díky dvojici manažerů Ing. Jiří Tolar – Ing. Jiří Boček, kteří jsou synonymem největších pivovarských ocenění u nás. (Např. síň slávy ČSPS, cena sládek roku, cena za dlouholetý přínos českému pivovarnictví atd.)

Byli to tito dva muži, kteří mají lví podíl na všech úspěších tohoto pivovaru za posledních mnoho let a kteří nedopustili pokles kvality piva, ztrátu prestiže této české značky a kteří nedopustili, aby výroba piva byla postavena na úroveň pásové výroby a nebyla nahrazena technologiemi, které sice snižují náklady na výrobu, ale podstatně zhoršují chuťové vlastnosti piva. Stejně tak jako se neměnila skladba surovin.

Pivovar Budvar, v ohrožení prodejem pokaždé když se objevil nový ministr zemědělství, čeká další složité období. A i přes sebejisté uklidňování některých členů vlády, že úvahy o záměrech pivovar zprivatizovat jsou nesmysl, musí být všichni milovníci piva ve střehu. Kolik již proklamovaných výroků jsme slyšeli a jak to dopadlo? A chce se snad ČR vzdát posledního českého rodinného stříbra, které je tolik trnem v očích různých politiků, protože v něm vidí poslední příležitost jak se dostat k nemalým penězům?

Zdá se, přiměřeně rozruchu, že tentokrát jsou úvahy o „ovládnutí“ pivovaru podstatně propracovanější a nátlakovější, než kdy jindy a hladoví „kmotři“ se snaží dostat k penězům firmy, jejíž výnos, styl podnikání, 100% bezdlužnost i aktivity jsou nejen na české poměry zcela výjimečné. A to díky lidem, kteří zasvětili pivovaru Budvar téměř celý svůj profesní život a tak i dnes ještě v pivovaru Budvar máme skvělé a skutečně prémiové budějovické pivo. A pokud se dnes čeští konzumenti důsledně nepostaví proti nynějším snahám, je to bohužel první krok k tomu, že pivovar Budvar jednoho dne buď pivo vyrábět nebude, nebo dopadne stejně jako některé jiné nadnárodní, licenční a globální značky. Příkladů v České republice (i bezprostředním okolí) máme více než dost.

Protože veškerá současná tvrzení pana Bendla jsou jen ryze účelově překroucená (o čemž svědčí všechny ekonomické ukazatele a výsledky) – jsou tedy spíše jen přípravnou půdou pro ovládnutí pivovaru. O kvalitě piva, ale zejména v tomto případě managementu pivovaru svědčí i fakt, že v době ekonomické krize, kdy velké pivovary a pivovarnické skupiny měly propady ve výstavu až 20%, pivovar dokázal udržet vyrovnanou produkci. Je toto snad výsledek špatné strategie? O každoročním čistém zisku ani nemluvě, vč. výher ve většině známkoprávních sporů, které pivovar musí neustále svádět se svou letitou a zákeřnou konkurencí.

Právě nesmírně cenné ochranné známky pivovaru jsou hlavní rozbuškou současného stavu, kdy je vedení pivovaru nesmyslně kritizováno za jejich nedostatečnou ochranu a podporu a kdy se ozývají z úst našich politiků výroky o nutnosti rychlého vypořádání a smíru se společností ABI a tím rozdělení obchodních teritorií. V tom případě je však situace též velmi vážná, neboť cílem pak nemusí být blízká privatizace pivovaru, ale „jen“ jeho ovládnutí za účelem akceptace požadavků konkurence (zde je na místě otázka, co kdo z tohoto bude mít a z jakého důvodu tak činí) a pivovar by přišel spolu se známkami i o obchodní území, díky čemuž by se zastavil jeho ekonomický rozmach a nemohl by zachovat současné úžasné ekonomické výsledky a nastal by pozvolný ekonomický pád pivovaru, na jehož konci by s podporou veřejnosti (ve světle čísel, která by nastaly) byl pivovar „konečně“ prodán.

Jako praví čeští pivaři a konzumenti rozhodně chceme zabránit tomu, aby se této značky chopil někdo (ABI), kdo celou svou činností pivu spíše škodí, neboť veřejnosti ukazuje a prezentuje, jak se pivo nemá dělat a z čeho se nemá dělat. Děkujeme, takovouto školu jsme již dostali v jiných příkladech.


Pavel Borowiec, Pivo, Bier & Ale

Tomáš Erlich, Sdružení přátel piva

Jan Grmela, Pivní recenze

Richard Chodora, Pivní.info

Jan Kočka, Svět piva

Marek Kodeda, Pivovary.info

Petr Pinkas, Pivní recenze

Petr Procházka, Beerborec.cz

František Štrupl, Sdružení přátel piva


Chcete-li podpořit tento protest, sledujte v následujících dnech naše stránky (či ostatní pivní weby), kdy se dozvíte více, jakým způsobem tuto kampaň můžete podpořit i Vy. Děkujeme.



[Pivní.info] [Zobrazeno 2569x] [5. březen 2012]
[Chyba 404 - Nenalezeno] [comments: 44] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Vojta

sobota, 9. listopad 2013
11:16

Je jasné, že prodej Budvaru znamená konec stálé kvality. Nicméně teď už je asi pozdě - Měšťanský pivovar v Budějovicích (Samson) prodal značku Budweiser Bier, čímž se konečně dostal k vytoužené značce. Navíc tento pivovar značku používá déle, než Budvar, takže už je asi rozhodnuto. Vojta (www.atlaspiv.cz)


napsal(a): Vojta (info(a)atlaspiv.cz) [Odpovědět]

ondra

sobota, 24. březen 2012
19:09

Neprodávat , výborné pivo a jeden z posledních našich podniku.At to zkusí a dám jim do pysku!


napsal(a): ondra (o.geryk(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Adsense

28. březen 2024
10:55


posted by: Inzerce

motorkář Karel

pátek, 16. březen 2012
10:10

Prodat! Už teď je pozdě...


napsal(a): motorkář Karel [Odpovědět]

Jiřka

sobota, 10. březen 2012
20:59

Před chvilkou jsem našla fotku Brazilce, který pod obrázek amer. nebo dnes už já nevím koho Brazilců atd. Budweiseru dal jméno Budvar. Jen omyl. Jestli bude Budvar = pivo AB INbev bráno jako to samé, tak to bude naše děsná ostuda. Kdyby jste si poslechli 30 min. rozhl. pořad o trhu ze čtvrtka, zde záznam, co by znamenala privatizace Budvaru http://prehravac.rozhlas.cz/audio/2576202
tak tady snad někomu dojde, o co tady jde. Když to všechno slyšíte přeci kolem, co se děje, kde či v čem budeme mít jako stát do budoucna pojistku? Jak cheme skončit? Nemůžete myslet 5, 10, 45 let dopředu. Myslete přeci dál? Kde je nějaká jistá finanční pojistka? Nebo ji z ní udělat? Vždyť už skoro nic nemáme. Nejsme přeci tak blbí.


napsal(a): Jiřka (jirca.kolarova(a)quick.cz) [Odpovědět]

Kryštof

čtvrtek, 15. březen 2012
23:03

Pro trochu jiný pohled na kauzu Budvar, docházející k závěru, že jeho prodej by přece jenom neznamenal konec světa, doporučuji do diskuze dva články zde: http://www.pividky.cz/


napsal(a): Kryštof (olejar17(a)seznam.cz) [Odpovědět]

tomas

pátek, 16. březen 2012
07:43

tomáš

to Kryštof: Díky za střízlivej pohled. Pod to bych se narozdíl od lehce hysterický petice podepsal.


napsal(a): tomas [Odpovědět]

Vláďa

pátek, 9. březen 2012
14:45

Vláďa

A co je na tom špatného jak dopadla Plzeň nebo Krušovice? Vývoj nelze zastavit. Alespoň to uspíšilo nástup minipivovarnického hnutí, které je pro pivaře rozhodně větším přínosem než kdyby byl v každé hospodě pouze kdysi dobrý gambáč. Je mi jedno jak ty giganty chutnaj, pít je nemusím. Ostatně vy děláte jako kdyby byl Budvar nějaký zázrak. Jinou cestu stejně nemá.
Mimochodem myšlenka státního bordelu vůbec není špatná. Vyměním za budvar:)


napsal(a): Vláďa [Odpovědět]

Weetek

pátek, 9. březen 2012
15:35

Weetek

to Vláďa: S větami jako "Jinou cestu stejně nemá." je trochu složité polemizovat, jelikož nejde o argumentování, ale dogmatismus. Přesto si dovolím připomenout, že jinou cestu zcela jistě má, jak dokládá několik bavorských pivovarů, vlastněných státem bez jakékoliv újmy desítky, ba stovky let. Soukromé vlastnictví není jediným, ba ani jediným povoleným typem vlastnění u nás ani jinde. Myšlenka státního bordelu je naproti tomu nesmysl, neboť prostituce u nás legální není. Klid, já vím, že to bylo míněno jako vtip, ale spíš to leccos prozrazuje o pisateli ... :-)


napsal(a): Weetek [Odpovědět]

Jen

pátek, 9. březen 2012
16:40

to Weetek: Prispevky zde o pisatelich prozrazuji ledacos. Treba i jejich schopnost vnimani moznosti a kvality exekuce naseho statu v managementu komercnich oranizaci ve srovnani s nasimi zapadnimi sousedy ... jinymi slovy, kdyby Skodovka a Prazdroj byly v rukou naseho milovaneho statu, uz davno by padaly na 'hubu'.


napsal(a): Jen [Odpovědět]

Weetek

pátek, 9. březen 2012
16:45

Weetek

to Jen: Zajímavá logika, uvážíme-li, že Budvar v těchto rukou je, avšak na hubu nepadá. Tady mi něco nesedí...


napsal(a): Weetek [Odpovědět]

Jen

pátek, 9. březen 2012
17:10

to Weetek: Napriklad to, ze milovany Budvar castecne tezi i ze sve innocentni pozice ve srovnani se 'zlymi' cizimi vlky Heinekenu, SAB a Starbevu? Jinak neznam pozadi managementu Budvaru dokonale, ale neco vim o jejich medialnich a marketingovych vydajich ve srovnani s konkurenci ... a efektivita investic je zalostna ... ze by obecna paralela utraceni statnich penez???


napsal(a): Jen [Odpovědět]

Vláďa

pátek, 9. březen 2012
16:48

Vláďa

to Weetek: Jsem v klidu. Ona nutkavá potřeba dokazovat, že myšlenka státního bordelu je nesmysl v situaci, kdy je chápáno, že jde o vtip, také o pisateli leccos prozradí.. :) (O obecné tendenci protivníkovi hned podsouvat, že s ním „není něco v pořádku“ nemluvě).

Ad jiná cesta není: myslel jsem to tak, že i když zůstane ve státním vlastnictví, pokud má být konkurenceschopný, musí s kvalitou dolů, což už se koneckonců děje.


napsal(a): Vláďa [Odpovědět]

mor

sobota, 10. březen 2012
11:41

jen na okraj, prostituce není legální, ale ani nelegální, zákon ji prostě nijak (s výjimkou postihu kuplířství) neregulujeto Weetek:


napsal(a): mor [Odpovědět]

yerka

pátek, 9. březen 2012
20:40

yerka

to Vláďa: No, ono je to spíš člověku líto, protože si pamatuje dobrý Gambrinus, Krušovice a Staropramen. Myslím (nevím, nejsem pamětník, jen se domnívám), že za Rakouska-Uherska si velké pivovary jako Staropramen, Prazdroj, Krušovice atd. držely kvalitu a k tomu ještě každá větší obec měla tehdy svůj pivovar (v podstatě dnešní mini) a také zde bylo nutno na kvalitu dbát.


napsal(a): yerka [Odpovědět]

Ježík

pátek, 9. březen 2012
10:24

Svět se zbláznil. V naší republice existuje 53 soukromých pivovarů a 122 minipivovarů. A jeden pivovar ve vlastnictví všeholidu. A někdo se nám snaží nakukat, že se náš pivní svět zboří, když se ten jeden stane normální soukromou firmou. A neměli bysme znárodnit i ty ostatní? Podnikání přece do našeho světa nepatří, fuj.


napsal(a): Ježík (osten(a)inet.com) [Odpovědět]

AN

pátek, 9. březen 2012
09:04

Přece vůbec nejde o privatizaci, ať klidně proběhne (při zachování finanční hodnoty ochranných známek!). Je mi jedno, jestli každý obyvatel nad 18 let dostane 1 akcii (národní podnik) anebo jestli si všech 100 % koupí Keller, Babiš nebo někdo jiný.
Jde ale o ukončení známkoprávních sporů, tím ztrátu hodnoty Budvaru, vyklizení jeho pozice na světových trzích a to může udělat panu ministrovi jen poslušný ředitel. Jenže pak přejde do akciovky pár miliard učetní hodnoty a ne pořádný balík peněz, když by tam byly i ty známky.
Ochranné známky - ukočení soudních sporů - to je oč tu běží! Jenže hodnota Budvaru bude pak desetinová..., dneska píší deníky, že Anheuser Busch-INBev prodal pražský Staropramen CVC Capital Partner za 2,2 mld.USD a to už je slušná sumička...ale z toho český stát, ani náš rozpočet už nevidí ani kačku...!


napsal(a): AN [Odpovědět]

Vojta

sobota, 9. listopad 2013
11:25

to AN: Jedno to není, protože po koupi zahraničním vlastníkem téměř zaručeně klesne kvalita, jako se to stalo u naprosté většiny pivovarů, které zahraniční vlastníci koupili.


napsal(a): Vojta (info(a)atlaspiv.cz) [Odpovědět]

Dan

neděle, 10. listopad 2013
15:09

Dan

to Vojta: Když jsem Budvar pil naposledy, tak to skoro vypadalo, jako by to už noví vlastníci měli :D
Mně osobně, tohle pivo chybět nebude. Ať to prodají a ještě víc zhorší, tedy pokud to ještě vůbec jde. Alespoň bude víc prostoru pro malé pivovary.


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Slávista

pátek, 9. březen 2012
07:41

Slávista

Jen připomenu, že takové Bavorsko není také zrovna socialistickou zemí, ale pojem "státní pivovar" tam neznámý není.
Za sebe: Také podporuji kampaň za Budvar. Byly doby, kdy jsem z velkopivovarů pil (a s chutí) též Velké Popovice a Smíchov. Teď je vezmu do úst pouze ve stavu nejvyšší nouze. Nerad bych, abych totéž psal za pár let i o Budvaru.


napsal(a): Slávista [Odpovědět]

Jimmy Hayek

čtvrtek, 8. březen 2012
22:30

Zase má někdo pocit, že já jako občan tohoto státu musím být defacto spolumajitel pivovaru. Proboha tak se všichni zájemci a milovníci Budvaru spojte, založte akciovku a usilujte o úspěšnou privatizaci Budvaru do vašich rukou. V takovéto iniciativě vás velmi rád podpořím. Pak si budete moci nadále vařit to pravé chutné pivo, podle vašeho gusta.
Proč ale máte pocit, že zrovna stát má zajišťovat výrobu piva? Proč rovnou nezaložit třeba národní Bordel?


napsal(a): Jimmy Hayek (kontakt(a)jakubhajek.cz) [Odpovědět]

Pavel R.

čtvrtek, 8. březen 2012
22:42

Pavel R.

to Jimmy Hayek: :D Perfektní názor, lépe bych to nevyjádřil.
---------------------------------
Zpráva byla upravena 08.03.2012 ve 22:44:00


napsal(a): Pavel R. [Odpovědět]

Dan

čtvrtek, 8. březen 2012
23:56

Dan

to Jimmy Hayek:
Ale možná je lepší, aby stát zajišťoval vaření piva, než aby se pivovar dostal do rukou zahraničních nadnárodních skupin a dopadl tak jako jeho předchůdci v Plzni nebo Krušovicích...
Proto já osobně také podporuji kampaň za Budvar


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Pazzy

pátek, 16. březen 2012
09:46

to Dan: Já nikdy nezažil "dobrou" Plzeň, Staropramen (btw "leadera" skupiny) nebo Krušovice. Ale naopak díky jejich úpadku vznikl Tambor, Chotěboř a rostou další pivovary. Budvar prodat co nejdřív, se známkami! Pokud má zisk 100 - 200 milionů, tak při ceně 10 miliard by se to státu (pokud by platil dividendy) hodně vyplatilo... BTW co kdyby to koupil třeba Heineken, aby mohl vydírat AB InBev :-D


napsal(a): Pazzy [Odpovědět]

Jana

pátek, 9. březen 2012
08:22

Jana

to Jimmy Hayek:.. Proč rovnou nezaložit třeba národní Bordel?..
Proč zakládat již (úspěšně :ble: :-) fungující?


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Jana M.

středa, 7. březen 2012
23:23

Přidávám se k podpoře této kampaně, protože si svět bez Kroužkovanýho ležáku nedokážu představit!!!
Mimochodem, krásně sepsané!


napsal(a): Jana M. (jandulakm(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Pavel R.

středa, 7. březen 2012
22:02

Pavel R.

Také podporuji tuto kampaň protože jsem Čech a všechny nepravosti, které se tu za posledních několik let děly a dějí, se mne přímo nebo nepřímo dotýkají. Ale, a já se vás všech odborníků, znalců a milovníků piva ptám: Kde byly vaše hlasy a vaše kampaně, když Heineken ( a nejen on ) začal skupovat Slovenské a naše pivovary a postupně je zavíral ??? Debaty se rozproudily až když se jednalo o Vyškov a teď o Budvar. Je velká škoda každého českého pivovaru, který nám cizáci zavřou nebo už zavřeli. Jenže na druhou stranu to má i své světlé stránky... Vznikají stále nové a nové minipivovary a s určitě lepším pivem než z průmyslových pivovarů a mnoho lidí si začalo vařit pivo i doma podle vlastní chutě.
A mimochodem ( vím že to nepatří na stránky PI ), ten samý člověk, který prodal DU Heinekenu, teď v tichosti ukončil výrobu v bývalém KB Likér a přesunul ji na Moravu a nikdo se nad touto skutečností ani nepozastavil. Pokud to nikomu nic neříká, tak Stará Myslivecká se vyráběla právě v KB Likér ( nyní Granette ).


napsal(a): Pavel R. [Odpovědět]

Pavel R.

středa, 7. březen 2012
22:19

Pavel R.

to Pavel R.: Malakin možná namítne, že české minipivovary nevaří zase až tak moc dobrá piva, spíše jen průměr... Tak bych chtěl touto cestou říci, že české minipivovary vznikaly a vznikají hlavně proto, aby vyráběly výhradně česká piva, která by jinak zanikla. Na speciály jsou specialisté belgičani a bavoráci. Speciální piva z minipivovarů jsou jen třešničkou na dortu.


napsal(a): Pavel R. [Odpovědět]

Malakin

čtvrtek, 8. březen 2012
07:14

Malakin

to Pavel R.: Globalizaci, bohužel, nezastavíme, maximálně ji můžeme zpomalit. Záleží ale na lidech a jejich nacionálním cítění. Co se piva českého typu týče, tak minipivovary to opravdu s těmi mnohdy průměrnými až podprůměrnými ležáky, které patří spíš do kanálu či prasatům než na čep, opravdu nezachrání. Naštěstí je ale u nás pořád dost malých a středních pivovárků, kde k výrobě nepouštějí zedníky, instalatéry, elektrikáře či čerstvé absolventy všemožných potravinářských průmyslovek, ale jen odborníky se zkušenostmi, což je na kvalitě jimi produkovaného piva opravdu hodně znát.

P.S. Proč pracuje Pavel Rottenborn v minipivovaru, který byl z větší části vybudován za evropské čili globální peníze? Mám tomu rozumět tak, že chování nadnárodní EU ti nevadí, ale chování nadnárodního Heinekenu ano?


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

Pavel R.

čtvrtek, 8. březen 2012
22:29

Pavel R.

to Malakin: Globalizaci a debilitu některých lidí opravdu nezastavíme. A oproti globalizaci jsme v dnešní době debilitu schopni zpomalit, ale bohužel jen u silnějších jedinců... Tím nechci nikoho napadat...
Ale opět jsi mne Marku nezklamal. Po Tvé větě o zednících, instalatérech, elektrikářích či čerstvých absolventech všemožných potravinářských průmyslovek, Tě budou ve všech minipivovarech vítat s otevřenou náručí... Nevím jak Ty, ale já ještě nenarazil na pivo z mini, které bych musel dát svému nebo cizímu praseti. Asi jsem prase já, když vypiji všechno... A snad si na Tvou větu vzpomenou třeba v Železné Rudě až se tam zase potkáme...
A pivovary, které Ti umožní exkurzi, pohoštění a já nevím co ještě, jen proto, abys o nich psal hezky, na náš trh lepší piva dodávat nebudou i kdyby ses pos............al. Ale to je pouze jen o Tvém svědomí. Třeba se zase dočkáme nějakého krásného článku...
A k Tvé otázce mám jedinou odpověď: Jsem podsládek a ne pokojská. Takže pokud by jsi lépe četl nebo pořádně poslouchal výklad při exkurzi, takováto zhovadilost by z tebe nevypadla. Dotace z EU byla jen a jen na hotel. Pokud by nebyla dotace, hotel by byl asi o patro nižší. Pivovar byl zaplacen ze soukromých peněz.


napsal(a): Pavel R. [Odpovědět]

yerka

čtvrtek, 8. březen 2012
08:20

yerka

to Pavel R.: Víte, já se domnívám, že pivní veřejnost reaguje s určitým zpožděním proto, že nikdo zpočátku nevěděl, co prodej českých pivovarů těm nadnárodním firmám s českým pivem; jeho kvalitou udělá. Tak jako jsme v r. 1989 nepředpokládali, že spotřební zboží ztratí kvalitu a bude se kompletně vozit z Číny, v obchodech nám budou prodávat "masné" výrobky bez masa, sýry bez mléka atd., tak jsme nemohli vědět, že některé pivo bude (po prodeji pivovaru) nedobré a drženo jen a jen masívní reklamou. Takže si myslím, že je lépe reagovat později, než vůbec.


napsal(a): yerka [Odpovědět]

Malakin

čtvrtek, 8. březen 2012
11:40

Malakin

to yerka: Hezky řečeno, i tak bych tuto kampaň nepodpořil, a to hned z několika důvodů:

1) Hlavním iniciátorem je spolek zvaný Sdružení přátel piva (SPP), z čehož je zřejmé, že cílem není ani tak obava o budoucnost Budvaru, ale spíše vlastní prospěch, jak je u nich ostatně nepsaným pravidlem

2) Kampaň nebere v potaz fakt, že kdyby nebylo podřadného Pardála, ekonomické výsledky Budvaru by byly v porovnání s předchozími lety spíše v červených číslech, ba co víc, propad výstavu by byl možná i víc než v textu uváděných 20 %

3) Autoři textu pány Bočka a Tolara jenom chválí, ale už se nezmiňují o tom, že za jejich působení v Budvaru se pivo začalo řezat sifonem, i když možná jen nepatrně, že se do části sortimentu cpe či cpal cukr, příp. že většina Budvarek je spíše ostudou pivovaru než něčím, kam by se měl člověk opakovaně vracet (za zmínku stojí např. špatná kvalita piva - zejména "kroužku" - v budějovickém Malém pivovaru či v Budvarkách v Litoměřicích a pražských Dejvicích)

Jinak to tady asi ještě nezaznělo, ale na 21. března plánuje SPP jakousi protestní akci před Ministerstvem zemědělství. Jestli se tam někdo chystáte, nezapomeňte si všímat toho, do čeho budou tito odpůrci globalismu a obhájci národních zájmů oděni a obuti. Osobně to vidím na převahu značek Adidas, Nike, Puma a jim podobných, stejně jako např. v r. 2000 na protestech proti globalismu během zasedání MMF a SB v Praze, ale možná se podoba národního uvědomění účastníků podobných akcí od té doby posunula někam jinam a já tak budu moci být spokojen. Uvidíme.
---------------------------------
Zpráva byla upravena 08.03.2012 ve 11:49:23


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

jiri.kana

čtvrtek, 8. březen 2012
13:51

jiri.kana

to Malakin:
1. Nekomentuji.

2. Není to ale naopak důvod k pochvale managementu? Přeci včas zareagoval na změny na trhu, zavedl Pardála a tím zabránil poklesu výstavu. Nebo máš informace o nějaké masivní kanibalizaci Budvaru Pardálem?

3. Moje poslední zkušenost s Masnými krámy byla velmi, velmi rozpačitá. Hostům se tam nestydí podávat tmavý ležák říznutý nealkem.


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

tomas

čtvrtek, 8. březen 2012
23:09

tomáš

to jiri.kana:
Zkušenost s Masnými krámy též nedobrá: Jídlo průměrné za nadprůměrné ceny, pivo - kroužek jaksi vodový, nezajímavá chuť, pěna je hned pryč, prostě to pivo v Masnejch je poslední dobou nějak divné... a tmavý ležák mají výrazně lepší v jídelně v Globusu - to jsou paradoxy... no a obsluha neustále se tvářící, že jí maximálně obtěžujete - tedy pokud nemluvíte německy...


napsal(a): tomas [Odpovědět]

tomas

čtvrtek, 8. březen 2012
23:44

tomáš

to tomas: Já zase doporučuju ke čtení o hospodaření Budvaru třeba tohle: http://zpravy.e15.cz/byznys/zemedelstvi/bocek-vysvetloval-hospodareni-budvaru-prezidentovi-746369

Podepsal bych spíš petici, aby se z NP Budvar konečně stala normální akciovka a stát z něho taky konečně každoročně něco měl, protože národní podnik nemůže ani vyplácet dividendy a kumuluje nesmyslně zisky, ze kterýma dělá transakce jak národní banka.
to Jiří Kaňa: jestli chválit management Budvaru za Pardála, tak potom nezbývá než pochválit i manažery v jiných pivovarech za všechny ty Primuse, Klasiky, Žejdlíky a spol., které taky zvyšují výstav a svorně nám pivním šuntem zaplevelují republiku.
Autor petice asi nesnáší Bendla což i chápu a nadnárodního molocha AB, ale stačilo pozvání na degustaci a bakšiš od jinýho nadnárodního molocha, aby psal ódu na to, jak to ti chlapi v Krušovicích dělají s "novou" desítkou dobře...
Takže tak.


napsal(a): tomas [Odpovědět]

Weetek

pátek, 9. březen 2012
11:01

Weetek

to Malakin: Nechci příliš vstupovat do další rozjíždějící se šarády všeználka Malakina, který dokoce dopředu ví, v čem přijdou ti hnusní prospěcháři ze SPP protestovat před ministerstvo - uražená ješitnost, že oni někam směli a Malakinova smečka sběratelů nikoliv je celkem zjevná a člověk se musí jen pousmát. Jen mě zaujala ta zmínka o demonstrantech proti MMF v roce 2000. Malakine, můžeš na základě něčeho doložit, že skutečně byla většina obuta do tebou zmíněných značek, nebo zase jen svůj dojem vykládáš za pravdu? Mám totiž coby účastník tehdejších protestů silný pocit, že tu zase jen lžeš, jak je tvým občasným zvykem.


napsal(a): Weetek [Odpovědět]

Malakin

pátek, 9. březen 2012
08:49

Malakin

to jiri.kana: odpověď viz reakce Tomáše, zcela se s ní ztotožňuji

to Pavel R.:

Ad ještě jsem nenarazil na pivo z mini...: Je vidět, že po českých mini moc necestuješ, jinak bys mi musel dát za pravdu. A bohužel se výše uvedené občas týká i Rychty, což jsem ti taky loni v květnu řekl - zajisté si vzpomeneš na to, jak jsme se tehdy bavili, že máte čepu staré pivo.

Ad pivovary, které Ti umožní exkurzi, pohoštění...: Můžeš mi, prosím, ukázat článek, v němž bych někomu lezl do zadku za to, že mi ukázal pivovar, dal pohoštění apod.? Já o žádném takovém nevím. Všude totiž píšu tak, jak jsem to tam či onde vnímal. Opravdu to nehodlám dělat jako CBM či jiní na PI, kteří si něco jiného myslí a něco jiného pak píšou, to už bys mohl dávno vědět.

Ad dotace z EU: To, že jste od EU dostali dotaci jenom na hotel, který při ceně 1 000 Kč za lůžko zajisté výrazným způsobem přispěje k regionálnímu rozvoji Ústecka, je mi známo, na druhou stranu text ve vašem logu zní "Na Rychtě - pivovar * hotel", z čehož je podle mě dostatečně zřejmé, že je hotel nedílnou součástí pivovaru. Tvá odpověď, že jsi podsládek a ne pokojská je tudíž zcela mimo mísu.

to tomas: Ad stačilo by pozvání na degustaci a bakšiš od jinýho nadnárodního molocha, aby psal ódu... Přesně tak. Když jsem se takto loni na podzim snažil domluvit pro pár nadšenců do pivovarské historie včetně tebe návštěvu Krásného Března, v Heinekenu se báli o naši bezpečnost, tak to hned zamítli. Jaké však bylo mé překvapení, když jsem se zpětně dozvěděl, že v případě SPP s tím problém neměli a klidně je tam pozvali na poslední várku. Že by odměna za to, že SPP dalo Kruškám cenu za nej desítku roku? Ani bych se nedivil...


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

jiri.kana

pátek, 9. březen 2012
09:29

jiri.kana

to tomas:Pokud dokáží na těch Žejdlících a Primusech vydělat, tak proč bych je nepochválil? Jenom proto, že nejsem cílová skupina? Stejně tak Pardál (který má navíc podle mě k Primusu podobně daleko jako Keesmann Pils k Šeráku) - proč by bylo lepší, kdyby nebyl? Z ideologických důvodů?

Určité sortě zákazníků když seberete Braník (levně jen chutná), tak ho nebudou nahrazovat Matuškou. Kolik lidí pije Veselou šenkýřku kvůli tomu, že jim nechutná výběr z hroznů?

Mně ti Klasici nevadí, já je přehlížím. Hloupé ovšem je, že přijdu do obchodu, je tam sposuta piv mizerných, pak spousta nezajímavých a dál už nic. Takže skutečný problém vidím v tom, že naše obchody málo cílí na náročnějšího zákazníka.
A to u piva máme aspoň tu výhodu, že se můžeme orientovat podle značek. Ale kupte si u pultu špekáček...


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Jan(Honza)Wich

středa, 7. březen 2012
15:30

Souhlas. Jde ty známky a ukončení sporů, Anheuser tím, že koupil Budějovický měšťanský pivovar (Samson) už část známek ochranného zeměpisného značení má a mohl by pak prodávat svůj Budweiser Bier(Bud) vesele po celém světě. Cena Budvaru by klesla na účetní hodnotu a ta je možná desetkrát nižší, než cena s ochrannými známkami! Státní rozpočet zase někdo vykouří o pár desítek miliard! Kdo na tom vydělá, a kdo na to doplatí, je jasné. Divím se Kalouskovi, že Bendla podporuje, mohl získat slušné prachy do deficitního rozpočtu. A neprodal bych to Anheuseru, ale jejich největší konkurenci-třeba SAB Milleru nebo Kirinu, protože ti by s Budvarem získali ty trhy v Rusku, Číně, Indii nebo Jižní Africe...to by byla zápletka a asi by ani moc nelicitovali!


napsal(a): Jan(Honza)Wich (JanWich(a)seznam.cz) [Odpovědět]

bier-mann2

středa, 7. březen 2012
15:21

Podporuji prohlášení. Budvar je ve srovnání s AB-InBev sice malý pivovar, ale za více než 100 let známkoprávních sporů s Anheuserem si dokázal vydobýt prioritní postavení v 60-ti zemích světa. Je jasné, že p.Bendl a ti, pro které to dělá, chtějí jediné, ukončit známkoprávní spory a tím zcela změnit trh piva ve světě, kde by Budvar muisel vyklidit pozice a zůstal by z něj lokální český pivovar, který spíš než Budweiser Bier Original bude vařit pivo Pardál... ! O privatizaci nejde, jde o to, najít poslušného ředitele - peníze za to, mají ti co to přichystali, určitě astronomické... .


napsal(a): bier-mann2 (bier.mann2(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Masakr

středa, 7. březen 2012
09:54

A hasič Bendl je odborník na slovo vzatý.Nedokážu si představit jak se ty nadlidi dokážou tak rychle adaptovat.Skáčou z ministerstva na ministerstvo a hned jsou odborníci v daném resortu.Mají můj upřímný obdiv.Asi to bude tím jak dokážou tak rychle studovat tak proto jim to leze tak rychle do hlavy:-)


napsal(a): Masakr (rambleon(a)centrum.cz) [Odpovědět]

Masakr

středa, 7. březen 2012
09:48

To Václav:takovejch jako je Kňourek všude sedí,jenom u nás jich jsou zástupy.Představ si,že by všude byli jenom fundovaní,všude pořádek,nic by nešlo ukrást a vše by šlapalo jak má.To bychom předhonili i Čínu:-))):A když se člověk podívá nahoru co tam sedí za samozvané odborníky co maj na starosti jenom řízení státu,tak takovej Kňourek musí bejt vcelku odborník,když nic jiného tak za tu dobu něco okoukal:-).Jinak si myslím,že by to v Budvaru potřebovalo provětrat v dobrém slova smyslu a bohužel budvar není co býval,což je můj názor,který nikomu nepodsouvám.Jinak doufám,že i nadále zůstane v českých rukou.


napsal(a): Masakr (rambleon(a)centrum.cz) [Odpovědět]

Václav

úterý, 6. březen 2012
20:55

Václav

Je krásné podporovat a ,já podporuji tuto kampaň, ale má to i druhou stránku. Zaměstnanci této firmy dělají dvanácti hodinové směny i šest v týdnu. Jednání vedoucích pracovníků, hlavně p. Kňourka je do nebe volající. Arogance sama, nedouk, který sedí v kanceláři kde hraje slovní fotbal.Občas vyleze, překope plán a uměle vytvoří prostoje. Opravdu pán na svém místě.


napsal(a): Václav [Odpovědět]

yerka

středa, 7. březen 2012
12:34

yerka

to Václav: No, podpora Budvaru ze strany pivní veřejnosti bude spíš komplexní, tedy zahrnující asi i p. Kňourka :-) Bohužel, takovíto nadřízení jsou asi všude, jeden mi šéfuje, ale narozdíl od slovního fotbalu se věnuje bossingu a ještě jiné horší činnosti na pracovišti...


napsal(a): yerka [Odpovědět]

velbloud

úterý, 6. březen 2012
09:13

velbloud

Palec nahoru všem podepsaným pod tuto kampaň! Vše výše napsané je 100% pravda. Myslím, že toto podpoří většina pivně vzdělané veřejnosti. NENECHME SI Z BUDVARU UDĚLAT EUROBEER, BRAŇME SI NAŠE SKVĚLÉ PIVO!!!


napsal(a): velbloud [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI