Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Bernard slaví 4.10. ve 4:10 odpoledne 410. výročí založení pivovaru

Co se píše o pivovarech a pivu


Bernard slaví 4.10. ve 4:10 odpoledne 410. výročí založení pivovaru

[pátek, 19. říjen 2007]

Rodinný pivovar Bernard oslaví 4.10. ve 4:10 odpoledne 410. výročí založení pivovaru v Humpolci koncertem kytarového virtuóza Štěpána Raka," říká generální ředitel Stanislav Bernard.

První doložená zmínka o vaření piva v Humpolci pochází již z roku 1597 a po staletí pivovar vařil pivo především pro zákazníky z okolí. Po skončení druhé světové války pivovar znárodnili a začátkem devadesátých let v důsledku nedostačující úrovně investic bylo rozhodnuto o jeho likvidaci.

Díky privatizaci pivovaru v roce 1991 byla však v Humpolci zachována tradice výroby českého nepasterizovaného piva, které dnes pod značkou Bernard šíří slávu města Humpolce nejenom po celé České republice, ale i v mnoha zemích světa.

Pivovar vaří deset druhů nepasterizovaného piva Bernard a nealkoholická pivo Bernard Free a Bernard Free Jantar. Pivo expeduje přibližně do 1500 restaurací v České a Slovenské republice, dále vyváží do Švédska, Velké

Británie, Finska, Ruska, Dánska, Ukrajiny, Polska, Slovinska, Austrálie, Řecka a USA.

Výstav nepasterizovaného piva Bernard byl v lednu až srpnu v roce 2007 více než 106 tis. hl., což je devítiprocentní nárůst oproti roku loňskému.

"Jako dárek k významnému výročí pivovar získal další z řady ocenění. Bernard Free vyhrálo nově vzniklou soutěžní kategorii nealko piva v Českém pivu 2007, v oficiální degustační soutěži pořádané Českým svazem pivovarů a sladoven ve spolupráci s Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským a tím se stalo historicky prvním nealko pivem v České republice, které tento úspěch získalo. Značka Bernard současně také získala třetí místo v anketě popularity Naše pivo 2007," hodnotí význam úspěchu generální ředitel Stanislav Bernard. (Protext)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI