Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Rychnovsko představí i ležák

Co se píše o pivovarech a pivu


Rychnovsko představí i ležák

[pondělí, 17. leden 2005]

Na čtrnáctém mezinárodním veletrhu turistických možností v regionech - Regiontour, se představí i nový mikroregion Rychnovsko, který tvoří dobrovolný svazek zdejších obcí. Jejich starostové se budou snažit prezentovat své obce vším, co zájemcům mikroregion představí a přiblíží. Mimo jiné se v letošní prezentační skládačce ocitne i rarita zdejší obce, Skuhrova, pivo Mutinův výroční ležák.

Nápad připravit příznivcům Skuhrova milé překvapení tekutým přáním P.F. s originální vinětou na lahvi, se mezi obecními radními ujal už před lety. Lahev Mutinova "šampusu" v letošním roce vystřídalo pivo. Etiketu na lahvi kromě nápisu - Mutinův výroční ležák 2005 - dotváří i fotografie dlouholetého skuhrovského chalupáře Vojtěcha Vondráčka, který při příležitosti vyhlášených obecních letních slavností ztvárňuje historickou postavu, pána na Skuhrovském hradě, Mutinu. Mutinův ležák je neprodejný, lze jej získat pouze jako dar. Pivo do tisícovky lahví plnili značkou Primátor v Náchodském pivovaru, se kterým obec Skuhrov už delší čas úspěšně spolupracuje. Etikety na naplněné lahve dolepovaly skuhrovští školáci.

"Zbylé lahve poslouží v příštím létě na slavnosti, jako cena ve sportovních turnajích - míčovém sedmiboji a turnaji v kuželkách," říká starosta obce Vladimír Bukovský. O zbylé etikety je prý velký zájem i mezi sběrateli. Na brněnském veletrhu se starosta chystá na jednání a také na výměnu zkušeností s Moravany. Zda se vinaři nechají inspirovat ležákem, se prý neví. (Noviny Rychnovska)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI