Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

listopad 2012

Archiv novinek z blogu ambientního světa již od roku 2004.


Archiv listopad 2012


Pivovary Lobkowicz po roce opět připravili limitovanou várku Čertovského speciálu. I letos jej uvařili sládci z Pivovaru Jihlava. Tisícovka hospod po celé republice jej bude čepovat od středy 5. prosince 2012 do vyčerpání zásob. Novinkou pro letošní rok je dárkové balení obsahující čtyři půllitrové láhve.

Svatý Mikuláš navštěvuje v doprovodu čerta a anděla české děti již od 13. století. My jsme si říkali, že by byla škoda nepřipravit nějakou čertovinu i pro dospělé, a tak jsme uvařili Čertovský speciál. U pivařů měl obrovský úspěch, proto jej letos vaříme již potřetí,“ uvedl Jaromír Kalina, sládek jihlavského pivovaru.

Čertovský speciál je 16% pivo charakteristické ďábelsky červenou barvou, andělsky bohatou, jemně narůžovělou pěnou a mikulášsky vyváženou plností a hořkostí. Obsahuje 7,1 % obj. alkoholu a jihlavští pivovarníci jej uvařili přes 800 hl, tedy o 150 hl více než loni.

Čertovský speciál budou čepovat například hospody zapojené do programu Cesta pivních znalců, jejichž seznam je uveřejněn na www.cestapivnichznalcu.cz. Dárkové balení je možné již nyní zakoupit například v pivovarských prodejnách.

Čertovsky dobrý pivní speciál  míří do hospod i na pulty obchodů [p394]




Na Kypru našli pivovar z doby bronzové

[pátek, 30. listopad 2012]


Poprvé v historii uvařili sládci v pivovaru Radegast polotmavé pivo. Ležák Radegast Temně Hořký bude oficiálně uveden do prodeje v den 42. výročí uvaření první várky v nošovickém pivovaru, tedy 3. prosince. Nový polotmavý ležák se vyznačuje výraznou hořkostí, která je typická pro všechna piva Radegast. Unikátní kombinace sladů a vyšší dávka chmele mu dodala nezaměnitelnou plnou chuť a jantarovou barvu. Sezonní várka se bude čepovat ve stovkách hospod po celé Moravě a k dispozici bude také v lahvích v obchodech.

Foto

Radegast Temně Hořký navazuje na úspěšný ležák Extra Hořký, který pivovar uvařil v limitované edici už dvakrát. „Správný říz a výrazná hořkost jsou tím, co příznivci Radegastu od svého piva očekávají. Polotmavý ležák tyto parametry zcela naplňuje a zároveň je obohacen o příjemnou sladovou chuť a jantarovou barvu. Temně Hořký je určitě jedním z nejvíce hořkých polotmavých piv u nás,“ představil nové pivo manažer pivovaru Radegast Ivo Kaňák.

Radegast Temně Hořký uvádí pivovar na trh jako sezonní nabídku. Hostinští jej budou čepovat ve stovkách hospod po celé Moravě, seznam hospod je k dispozici na www.radegast.cz. Pivo bude k dostání také v lahvích v obchodech.

Polotmavý ležák se dočká netradičního představení hned na několika místech Moravy. Ve vybraných hospodách ho poprvé načepují svým fanouškům hvězdy extraligových týmů z Vítkovic, Třince, Zlína a prvoligové Olomouce. Jako první se za pípu postaví v ostravské pivnici Assen ve středu 5. prosince od 18 hodin Michal Barinka, Ondřej Roman a Roman Szturc.


Fanoušci mohou svým přátelům posílat unikátní sváteční přání Stella Artois. Vzkaz bude doručen jen o pár chvil později k jejich virtuálním dveřím s použitím technologie Google Streetview. Přání doručí „osobně“ překvapivý vánoční koledník, resp. kolednice – herečka Alice Eve.

Stella Artois®, celosvětově nejprodávanější belgické pivo, bylo poprvé uvařeno jako vánoční dárek pro obyvatele města Leuven v Belgii. Letos na oslavu své vánoční tradice vytvořila nový dárek pro své fanoušky z celého světa, v němž se prolíná nadčasová elegance s moderní technologickou propracovaností, vedoucí k jedinečnému zážitku. Tuto unikátní aplikaci mohou využít i fanoušci v České republice.

Prostřednictvím stránky Stella Artois Czech Republic na Facebooku mohou fanoušci vložit jméno a adresu svého přítele či kamaráda a vytvořit pro něj vánoční přání. Vánoční kolednice Carol pak už za něj zařídí zbytek. Dorazí k virtuálním dveřím adresáta, kde mu zazpívá koledu a obdaruje příjemce virtuální sváteční lahví piva Stella Artois servírovaného do personalizované sklenice Stella Artois. Internetová aplikace ve formě moderního a atraktivního svátečního přání spojuje obrázky vánoční kolednice na její cestě s obrázky města nebo obce, odkud adresát pochází. To díky technologii Google Street View a Google Maps.

Myšlenku zpívání vánočních koled jsem si zamilovala,” řekla herečka Alice Eve. “Ztělesňuje pocit radosti a je tradicí, která nás spojuje při oslavách během období svátků.

Ležák Stella Artois byl původně vytvořen pro vánoční období..Jsme rádi, že můžeme s odkazem na tuto vánoční historii našim fanouškům zprostředkovat jedinečný zážitek, který odráží dědictví a styl značky Stella Artois,” říká Zuzana Cieciotková, manažerka pro prémiové značky společnosti Pivovary Staropramen, která distribuuje značku Stella Artois po českém trhu. “Myslíme si, že si naši fanoušci si toto krásné sváteční přání oblíbí,” dodává.

Aplikace s vánoční kolednicí je nyní dostupná na Facebookové stránce Stella Artois.


DUDÁK – Měšťanský pivovar Strakonice letos uvádí na vánoční trh speciál – Vánoční speciál v 1,5l lahvi a dárková balení, kde si zákazník odnese ten nejlepší výběr strakonických piv, dle osobní preference. V případě multipacku se sedmi pivy je v balíčku přibalena i dárková sklenice. Druhý multipack je na osm a deset piv. Vánoční edice pivních specialit je již v prodeji.

Vánoční speciál 16%, je určen pro mimořádné okamžiky, zaujme výraznou plností chutě a oko pohladí svou barvou a hustou pěnou. Podávat by se měl řádně vychlazený, při teplotě blízké 6 C. Hodí se nejen na vánoční stůl, ale třeba jako neotřelý dárek pro tatínka nebo souseda,“vždyť i muži mají své dny a náš speciál jim může být dobrým společníkem,“ říká Dagmar Vlková, sládek DUDÁK – Měšťanského pivovaru Strakonice a dodává: „Dárková balení dávají možnost pivaři namíchat si svůj unikátní soubor pivních dobrot ke štědrovečerní tabuli nebo podarovat naše pivo svým blízkým a známým. V dárkových setech si mohou vybrat z celé škály našeho sortimentu,“ dodává Dagmar Vlková.

Vánoční světlý speciál 16% je pivo uvařené z vody, ječného a žitného sladu, extraktu a žateckého chmele ve třech odrůdách. Obsah objemového alkoholu dosahuje 7,1% obj. Vánoční speciál je v nabídce podnikové prodejny DUDÁK – Měšťanského pivovaru Strakonice, distribuuje se filtrovaný, nepasterovaný v 1,5 litrové PET lahvi.

Letos nabízíme našim zákazníkům hned několik druhů dárkových balení. První je multipack se sedmi pivy a dárkovou sklenicí, který je vhodný třeba jako překvapení pod stromeček. Druhá varianta je multipack o velikosti osmi a deseti piv, což je už docela dobrý základ třeba na silvestrovskou párty.“ podotýká Marek Pohanka, obchodní ředitel DUDÁK – Měšťanského pivovaru Strakonice. „Naši zákazníci mají možnost popustit uzdu fantazii a namíchat si svůj originální koktejl ze strakonického piva, co si do multipacku vyberou, je zcela na jejich chuti,“ uzavírá Marek Pohanka.


Listopadový víkend v Bamberku

[středa, 28. listopad 2012]

Překvapení v Kolíně

[středa, 28. listopad 2012]


V následujících sedmi víkendech se rozhodne o vítězi prvního Balů Ferdinand Cupu, který proběhne v prostorách pražského Beachklubu Ládví. Hrát se bude o skipasy, víkendové pobyty, jízdu na motorkách nebo o Ferdinandovo pivo.

První ročník Balů Ferdinand Cupu začíná v sobotu 10. listopadu a pokračovat bude každou druhou sobotu v měsíci. Liga je určená všem milovníkům volejbalu. „Rozhodli jsme se podpořit sportovce, protože podle našeho přesvědčení chutná vychlazený Ferdinand výborně po zaslouženém výkonu,“ uvedl obchodní zástupce pivovaru Václav Vyvadil. Z tohoto důvodu podporuje benešovský pivovar pražský Beachklub Ládví a jeho sportovní aktivity.

Týmy budou mužské, ženské nebo namixované. Balů Ferdinand Mixy startuje 10. listopadu a během turnajů určí deset nejlepších dvojic, které budou následně soutěžit o hodnotné ceny. Balů Ferdinand Muži a Ženy začíná o den později, tedy 11. listopadu. Startovné je u obou soutěží za 350 korun, zájemci se mohou přihlašovat na stránkách Beachklubu Ládví.

V areálu Beachklubu Ládví navíc Ferdinand provozuje firemní hospůdku, kde mohou hráči amatérského plážového volejbalu, fanoušci i nesportovci ochutnat všechny druhy piva. Mezi ty nejžádanější patří polotmavý ležák Sedm kulí. U veřejnosti je prý i oblíbené pivo samotného korunního prince Františka Ferdinanda d ´Este pojmenovaného podle něho - Světlé speciální pivo d´Este, které v nedávné době získalo ocenění v soutěži Česká chuťovka.


Novinky z Vratislavic

[úterý, 27. listopad 2012]

Instalace přetlačných tanků na sudárně

S velkým zpožděním se k nám dostaly zajímavé fotografie z instalovaní nových přetlačných tanků na sudárně. Více ve fotogalerii v sekci 2012, pod názvem Instalace přetlačných tanků

Foto

Další fotky naleznete zde...

Konrad se prezentoval v londýnském Porterhouse

V polovině listopadu se náš pivovar úspěšně prezentoval v londýnském Porterhouse. Vice ve fotogalerii...

Pivovar podpořil mariaš ve Vísce u Frýdlant v Č.

V sobotu 10.11.2012 v KD Víska u Frýdlantu proběhl již sedmý ročník Víseckého betla cupu, turnaje ve voleném padesátníkovém mariáši trojic. Partnerem byl náš pivovar Konrad, pivo všem chutnalo :)

Zdroj: Pivo-Konrad.cz






Nota Bene ve znamení pivních speciálů

[pondělí, 26. listopad 2012]





Ve Dvoře Králové podražila voda

[neděle, 25. listopad 2012]

Také máte předvánoční čas spojený hlavně s úklidem, sháněním dárků na poslední chvíli a přeplněnými obchodními centry? Pokud hledáte způsob, jak si zpříjemnit dny příprav před nejkrásnějšími svátky v roce, a navíc si rádi pochutnáte na dobrém pivu, pak právě vás potěší speciální vánoční balení piv z regionálních pivovarů sdružených ve skupině Pivovary Lobkowicz. Navíc jimi můžete udělat radost svým blízkým, jsou totiž oblíbeným a přitom originálním dárkem.

Prvním ze speciálních vánočních balení je Zlatá edice pivních specialit, která obsahuje sedm různých piv z pěti regionálních pivovarů Čech a Moravy. Těšit se můžete na tmavý Granát z Černé Hory, speciály Telčský Zachariáš a Jihlavský Grand z Pivovaru Jihlava, Comenius z pivovaru v Uherském Brodě, polotmavé speciální pivo Démon z vysokochlumeckého pivovaru a v neposlední řadě také na piva Protivínský Granát a Prácheňská Perla z varny sládků v Protivíně.

Do Zlaté edice pivních specialit jsou navíc vkládány speciální poukázky do hospod, které vlastníka opravňují ke konzumaci dvou piv v rámci programu Cesta pivních znalců zdarma. Multipacky obsahující poukázku jsou viditelně označeny.

Speciální vánoční balení těchto sedmi piv od listopadu postupně začínají prodávat obchodní řetězce Interspar, Penny Market, Globus, Billa, Tesco, Terno, Albert hypermarket, Trefa, Kaufland, Norma a vybrané filiálky Jednoty. Cena se na trhu pohybuje okolo 100 Kč.

Dalším speciálním balením je Pivní adventní kalendář s dvaceti různými pivy ze sedmi českých a moravských regionálních pivovarů. Jeho princip je obdobný jako u čokoládových adventních kalendářů – na každý den od Mikuláše až po Štědrý den je pro jeho majitele připravena jedna láhev zlatavého moku.

Adventní kalendář obsahuje piva Vévoda a Démon z Pivovaru Vysoký Chlumec, Klášter Ležák a Klášter Premium z pivovaru v Klášteře Hradišti nad Jizerou, Rychtář Standard a Rychtář Premium z hlineckého Pivovaru Rychtář, Patriot, Premium a Kounic z uherskobrodského pivovaru, Šenkovní 10 a Ježek 11 z Pivovaru Jihlava, Kern, Granát, Sklepní, Páter a Ležák z jihomoravského Pivovaru Černá Hora a Platan 11, Schwarzenberg, Protivínský Granát a Lobkowicz Premium, které vaří sládci pivovaru v Protivíně.

V průběhu listopadu jej začaly prodávat například řetězce Norma, Globus, Billa, Albert hypermarket a vybrané filiálky Jednoty. Cena se na trhu pohybuje okolo 350 Kč.









Pivo nebo víno?

[pátek, 23. listopad 2012]





Ke 170. výročí založení Plzeňského Prazdroje a uvaření první várky piva Pilsner Urquell vychází unikátní kniha „Plzeňský Prazdroj – Příběh, který nepřestává inspirovat“. Čtenáři se mohou těšit na příběh jednoho z nejúspěšnějších českých pivovarů plný dosud málo známých informací a zarámovaný společenskými reáliemi jednotlivých období. Na dnešním představení knihy v nově otevřené Pilsner Urquell Galerii v Praze U Lužického semináře ji slavnostně pokřtil herec a scenárista Zdeněk Svěrák.

"Věřím, že kniha bude pro řadu čtenářů nejen poutavým příběhem o historii našeho pivovaru a životě jeho zaměstnanců, ale stane se i zdrojem zajímavých informací o širších společenských souvislostech napříč dvěma stoletími. Je to ideální vánoční dárek nejen pro příznivce plzeňského piva,“ poznamenal jeden z autorů knihy Vladimír Jurina z Plzeňského Prazdroje.

Autoři Vladimír Jurina, plzeňský novinář Josef Kejha a historik Jiří Janouškovec se mimo jiné inspirovali v dříve vydaných knihách o historii plzeňského pivovaru, v archivech a historických spisech. Nový titul proto nabízí mnoho zajímavostí i méně známých faktů o Plzeňském Prazdroji a pivu Pilsner Urquell, například detaily o důvodech a průběhu vzniku pivovaru nebo zatím nepublikované události v Prazdroji po roce 1948.

Knize se daří nejen přinášet historické údaje, ale také názorně přiblížit čtenáři atmosféru a ducha dané doby – publikace totiž fakta o pivovaru rámuje do kontextu společenských a politických událostí, které ovlivňovaly nejen vývoj pivovaru, ale i běžný život jeho zaměstnanců a obyvatel Plzně. Kapitoly zachycují jednotlivé etapy historie pivovaru včetně jeho vzniku v roce 1842, období získávání úspěchu ve světě a využívání převratných vynálezů v druhé polovině 19. století, neopomíjejí ani stagnaci během světových válek a zachycují i atmosféru v dobách socialismu. Poslední kapitola uzavírá knihu děním po roce 1989 a rozsáhlými investicemi do rozvoje značek Plzeňského Prazdroje, kvality piva i služeb, které v takové míře nezaznamenalo žádné období v historii pivovaru.

Křtu knihy se laskavě ujal herec a scenárista Zdeněk Svěrák, kterého s plzeňským pivem spojuje i dlouholetá partnerská spolupráce Plzeňského Prazdroje s Divadlem Járy Cimrmana i s Centrem Paraple. Když se v lednu 2007 ukládaly do historických sklepů pivovaru v Plzni vzkazy současných osobností budoucím generacím, přispěl i Zdeněk Svěrák, který napsal:

Milí vzdálení potomci, zajímalo by mě:

jestli se ve Vaší době v Čechách ještě mluví česky

jestli jsou u Vás pořád tak hezké holky jako v našich časech

jestli bylo vynalezeno něco ještě lepšího než pivo.

Kniha bude k zakoupení v Pilsner Urquell Galerii v Praze, na e-shopu Plzeňského Prazdroje a ve všech renomovaných knihkupectvích. Knihu vydalo nakladatelství NAVA, počet str. 245, dop. cena 398 Kč.


Pivní tanky dorazily do Všeradic

[středa, 21. listopad 2012]

S několika měsíčním zpožděním, ale přece dorazily pivní tanky do všeradického pivovaru Všerad. „Dorazily koncem minulého týdne,“ uvedl majitel Zámeckého areálu Bohumil Stibal.

Pivovar už má i svého nového vedoucího. Stal se jím Jiří Diviš, který vystudoval Střední školu Chemicko-technologickou. „Jeho hlavním úkolem je nyní dokončení a zprovoznění našeho pivovaru,“ řekl Stibal s tím, že Diviše bude na místě zasvěcovat do tajů vaření piva člověk nejpovolanější: Sládek Matuška z Broum.

Stibal očekává, že první pivo vařené přímo ve Všeradicích z píp poteče v březnu. „Určitě připravíme i nějaké slavnostní zahájení. Vždyť termín připadne takřka na roční výročí otevření naší restaurace,“ dodal.

Zdroj: Pavla Švédová












Martiner sa vrátil?

[pondělí, 19. listopad 2012]

Minulé úterý přišel do redakce PI mail od Romana Chlpka, z kterého si dovoluji citovat: "Akurát som na služobke v Martine. Včera som navštívil turčiansky pivovarnícky dom (o tom sa nebudem teraz vyjadrovať). Dnes hladám pitelné pivo, a narazil som na sv. Martinské pivo. Varí sa v bývalom pivovare Martinský zdroj(Martiner). Je to malý pivovar, priestory majú prenajaté od Heinekenu. Vieš o tom niečo?". Samozřejmě o tom nic nevím a tak Roman pátrá dál.

Foto

V sobotu pak odpovídá: "Pán z pivovaru nereaguje na telefón. Nič som nezistil. Koštoval som 11 svetlú, tmavú, 10 svetlú, 16 svetlú, tie sú super. Pšenica išla celá do drezu, fuj (kyselá voda z kvaseného zelí je lepší). V prílohe foto lahváčou.".

Ale na webu Klubu zberatelov pivovarských suvenírov Nové mesto nad Váhom se píše "Sv. Martinský Pivovar Martin (Založený v r. 2011, bez technologickej časti, pivo varené v ČR)". Na Ratebeeru pak píšou, že se "vaří na Pivovaru Vyškov".

Takže to bohužel nevypadá na nový přírůstek na slovenské pivní scéně. On by asi Heineken nepronajímal prostory pro vaření piva někým jiným. Nevím, co je napsáno na etiketách lahvových piv, ale takhle to vypadá trošku jako klamání zákazníka...

Doplněna zadní etiketa...

Martiner sa vrátil?

Strana 1 z 3 » »»
1 2 3

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI