Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

UL

Pivovary Ústeckého kraje


verze pro tisk

Helene Kytlice

[e]Helene Kytlice

Pension Helene

Kytlice 120

407 45 Kytlice


tel.: 412 581 049

https://www.pensionhelene.cz/

e-mail: klient.helene@seznam.cz

Facebook: /pensionhelene/


založeno 2015

výstav: ?

značka:



Hodnocen piva z tohoto pivovaru

Hodnocen: 4 hvzdiek/ Hodnoceno: 6x



lnky o pivovaru

  • Kytlický minipivovar Helene

    Kytlický minipivovar Helene se nachází ve stejnojmenném penzionu. Od března 2015 si vaříme vlastní pivo. První varna byla na 150 l. Po zmínce...

Vloit koment

Jmno:
E-mail:
www:

Komente

Sekal

čtvrtek, 4. duben 2019
16:05

Sekal

Tak jsem se asi po dvou a půl letech odhodlal k návštěvě, bohužel vozmo, takže pivo jen s sebou. Pan majitel byl sice zamračený, ale jinak v poho. Piva bez chuťových vad, dobře pitelná, za mne nejlepší sv.ležák, ptm.také dobré, jen APA mi moc nesedla, ale taky jsem ji nakonec vypil.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Ludwig

pondělí, 11. září 2017
14:46

Ludwig

Vcera jsme navstivili tento opravdu velmi malinky pivovarek, ktery se nachazi ve vesnicce Kytlice. Ve vesnici je treba se zeptat, nebot na jedinem rozcesti je sice nekolik smerovek k ruznym penzionum, ale zrovna tento penzion Helene ma svoji smerovku prelomenou vejpul takze je to jen spatne videt. Takze je treba jet do kopce a pote co jste minuli vlakove koleje se 1x odboci vpravo.. pak uz je to videt.
Uvnitr je to opravdu dost prtave, celkem jen 3 (!!!) stoly, odhaduji max 20 mist k sezeni + 3 na baru.
Tabule pred vchodem hlasaly ruzna jidla a 3 druhy piva, svetlou 12° polotmavou 12° a APA 11°.
Uvnitr nam bylo sdeleno ze APA uz neni a ze bude az ve ctvrtek, taktez ze neni ani ssebou domu v PETce.
Takze jen ty dve 12°.. No dobre.
Nez jsme si mohli objednat piva, uplynula docela dlouha doba, personal (pravdepodobne majitel se zenou) byli nevim cim zaneprazdneni, a to podotknu ze z cele hospody jsme tam byli jen my a 1 stul tri stamgastu kteri hrali karty a jinak byli uz zaopatreni..
Myslim si ze neni nutne aby novi a ziznivi hoste tak dlouho museli v temer prazdne hospode cekat na objednani piva.. Posleze nam pani sdelila ze na jidlo uz je jen bramborova polevka a tvarohovy kolac, jinak uz nic. Byla nedele kolem 16h.. to nas docela zklamalo nebot pri precteni tech tabuli u vchodu (Pecena kolena atd) jsme uz slintali jak Pavlovoni psi .
Nuze aspon tu polevku.. bramboracka za 40,-kc servirovana v hrnku.. k tomu bych ocekaval alespon nejake pecivo ale asi uz zadne nebylo..
K pivu: nejdrve jsme ochutnali 12° svetlou a pote 12° polotmavou. Obe dve piva nebyla spatna, takovy prumer. Velmi se nam zamlouvala stabilita peny, ta byla husta a slehackovita. Obsah CO² byl prijemny, vune sladove-chlebovita, horkost spis nizsi, proste odpovidajici ceskemu lezaku. Ta polotmava 12° nam chutnala o neco lepe nez ta svetla, ale jak rikam, obe dve piva nemely zadnou chutovou vadu. Svetlou nam servirovali do stucu, polotmavou do sklenic na psenicne pivo. Pivovar ma i svoje papirove podtacky a logem.
Inu co rici zaverem: Pivo rozhodne stoji za vyzkouseni a po vypiti jednoho si clovek s chuti objedna i nekolik dalsich. Obsluha, popr. jej rychlost ci lepe receno zajem o zakaznika by rozhodne potrebovala posun k lepsimu.
Cena za 0,5L cepovaneho piva. 32,-kc
Co jsem zatim jeste nikdy nevidel, bylo jakym stylem se tam staci PETky ssebou. Na vycepni kohou se nasadi nejaka "redukce" a pod ni se da prazdna PETka a do ni se vzene CO² a posleze se do pretlakovane lahve staci litr piva. Tento zpusob mi prijde velmi profesionalni a zatim jsem jej nikde nevidel. (znam jen klasicke plnicky lahvi fungujici na stejnem principu, ale ne takove plneni pres vycep, kde to host muze sledovat)
Treba se tam nekdy jeste podivame.. ale rozhodne uz ne v nedeli vecer.. radeji v sobotu v poledne.. to snad budou mit jeste nejake jidlo :-)
Ludwig
---------------------------------
Zpráva byla upravena 11.09.2017 ve 14:59:02


napsal(a): Ludwig [Odpovědět]

Adsense

19. březen 2024
06:59


posted by: Inzerce

Pivař M.

pondělí, 11. září 2017
17:32

Ludwig: Jj, otevřeli si hospodu, ale choděj jim tam lidi... Nevím, jestli v sobotu přes obět uspějete, známí tam byli v šest večer a byli odmítnuti s tím, že mají přijít někdy jindy, že teď je tam moc lidí...


napsal(a): Pivař M. [Odpovědět]

Roman Holoubek

úterý, 12. září 2017
07:23

Roman Holoubek

Ludwig: To stáčecí zařízení se jmenuje Pegas. Stojí to pár tisícovek a už jsem je na pár pípách viděl. Jen se divím, proč to už nemají na mnoha dalších místech, pak by nebyl problém stočit cokoli z výčepu a to bez zvětrání a oxidace, jak se tomu ještě mnohde děje. Jinak v Kytlici jsem minulý rok byl, piva čistá a picí. Jen tehdy ještě stáčeli pivo do PET neprofesionálně. Takže pozitivní pokrok.


Pivař M.

pondělí, 11. září 2017
17:33

Pivař M.: oběd, omlouvám se :-O


napsal(a): Pivař M. [Odpovědět]

Sekal

úterý, 12. září 2017
23:02

Sekal

Pivař M.: V sobotu mají od 13:00 a přes to vlak nejede, zazvonil jsem tam ve 12:45 a dědek mne vykýbloval a se mnou i nějakého cyklistu, který ho tam přemlouval, že mu 12:54 jede vlak. Mně by to ani tolik nevadilo, kdyby to bylo podáno nějak normálně, ale ten kyselý ksicht asi nemusím vidět dvakrát. Musím říct, že jsem něco takového tušil, protože jsem si dopředu přečetl jejich silně buzerační web.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Sládek kytlického minipivovaru Helene

pondělí, 21. březen 2016
20:03

Oznamujeme všem pivním fandům,že od 18.3. máme na čepu naše pivo polotm.12°Adonis a světlou 12° Grácie.
Od 25.3. bude na čepu i APA.
Dej Bůh štěstí


napsal(a): Sládek kytlického minipivovaru Helene [Odpovědět]

yerka

sobota, 26. březen 2016
20:47

yerka

Sládek kytlického minipivovaru Helene: Dnes navštíveno, pivo dobré :-)


napsal(a): yerka [Odpovědět]

Chody

úterý, 5. leden 2016
15:44

Chody

FB: Stavba většího pivovaru pokračuje. Když půjde vše podle plánu,tak bychom v půlce ledna mohli začít vařit. Pro velký úspěch bychom první uvařili naší světlou APu 11°
Určitě dáme včas vědět.


::alt


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI