Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní Koruny i ceny Gold Bohemia byly rozdány

Akce, kde se dá přičichnout k dobrému pivu


verze pro tisk

Pivní Koruny i ceny Gold Bohemia byly rozdány

Pivní Koruny i ceny Gold Bohemia byly rozdány

Ve středu 28. března se v Tereziánském sále Břevnovského kláštera uskutečnilo slavností vyhlášení vítězů, pivovarů, které uspěly v degustačních soutěžích, pořádaných časopisem PBA. Do soutěže se přihlásilo, podle údajů pořadatele, celkem 98 českých a moravských pivovarů.

Zahájení
Zahájení

Do soutěže mohly pivovary přihlásit svá piva celkem v 17 kategoriích, přesně popsaných pivních stylů. Nehodnotila se jednotlivá piva, ale celý sortiment pivovaru, resp. jeho podstatná část. Pivovary mohly soutěžit se svými pivy jak o České a moravské pivní koruny 2019, tak i o cenu Gold Bohemia 2019. Případně se zúčastnit obou soutěží. Piva prvně jmenované soutěže hodnotili odborníci tuzemští, o hodnocení té druhé se postarala mezinárodní porota.

Beránek Stěžery
Beránek Stěžery

Pro rok 2019 se vítězi národní degustační soutěže o nejlepší pivovar "České a moravské pivní koruny" stalo celkem 41 z nich. Nejvíce ocenění si odnesl kraj Středočeský, kde bodovalo pivovarů deset. Vítězů národní degustační soutěže se zahraniční porotou bylo 23. Absolutními vítězi obou národních degustačních soutěžích o nejlepší český a moravský pivovar se stalo celkem 17 pivovarů. Některé z výherců si můžete prohlédnout na přiložených fotografiích.



[Jana Běhounková] [Zobrazeno 3404x] [31. březen 2019]
[Události] [comments: 20] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

b-c-h

středa, 10. duben 2019
13:08

Pan Borowiec je dokonalá ukázka prznění nesmyslných pivních cen a soutěží pro pivovary v ČR...-( Hodnota takových ocenění je pro oceněněné pivovary 0,00. Až zase dostane můj oblíbený pivovar Nymburk nějakou cenu od tohoto pána, tak si uvědomím, že něco není v pořádku...


napsal(a): b-c-h [Odpovědět]

Dan

čtvrtek, 4. duben 2019
10:24

Dan

über Bier: Ale tady ta diskuse není o článku, ale o pivní soutěži. Nerozumím tomu, proč by měl být článek odmítnut. Přinesl nějakou informaci z pivního světa a o to jde. Komu se nelíbí, nemusí ho číst. Nebo on vás snad někdo nutí?


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Adsense

19. březen 2024
05:20


posted by: Inzerce

über Bier

středa, 3. duben 2019
23:38

Chápu,že paní Jana je kamarádka, ale i kamarádce by se někdy mohl článek odmítnout publikovat. Jinde by jí s tímhle poslali někam. Nebudu psát kam, bylo by to neslušné i po 22. hodině.


napsal(a): über Bier [Odpovědět]

Chody

čtvrtek, 4. duben 2019
08:01

Chody

über Bier: Proč odmítat? Popis akce, fotky, nevidím v tom problém...


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Kasei

čtvrtek, 4. duben 2019
08:53

Kasei

über Bier: A proč? Jestli s tím máte problém, tak ten článek nečtěte a nepište nesmyslné komentáře.


napsal(a): Kasei [Odpovědět]

über Bier

sobota, 6. duben 2019
01:11

Kasei: Máte pocit, že zrovna vás jsem se na něco ptal?!! Pokud ten pocit máte, tak vás ujišťuji, že je mylný. Doufám, že jste to pochopil.


napsal(a): über Bier [Odpovědět]

Kasei

sobota, 6. duben 2019
13:18

Kasei

über Bier: Pane Švihlíku, prosím, neotravujte nás svými nesmyslnými komentáři.


napsal(a): Kasei [Odpovědět]

Weetek

středa, 3. duben 2019
14:45

Weetek

Co se týká soutěží, je pan Borowiec obdivuhodně plodný. Stejně tak výtečně ovládá i umění prezentace svých počinů. Ostatně i sebeprezentace, jeho statná postava je na hojné fotodokumentaci všech jím pořádaných degustačních soutěží nepřehlédnutelná a bohatě zastoupená. Pokud se nepletu, vedle Korun nás každý rok obšťastní i ceny českomoravské pivovarské akademie a výroční ceny PBA, omlouvám se, pokud ta klání nazývám nepřesně, více méně mi splývají. Občas soutěžní kategorie budí až úsměv, častěji než občas si nad seznamy vítězů říkám, kolik z nich by spadalo do nevyhlášené kategorie "Věrný inzerent v PBA". Pečlivé zdokumentování každé ze soutěží včetně kompletního výsledkového servisu pak plní zas a znova stránky PBA. Časopisu, který přes nepopiratelně profesionální vizuál krutě doplácí na téměř neexistující autorský kolektiv, a protože se potenciál srdečních témat pana Borowiece (Franky, pivní sklo) postupně vyčerpal, zoufale ztrácí na tom nejpodstatnějším, na čtivosti. Pokud mohu posoudit z občasných debat s některými z nás, ztrácí díky tomu i čtenáře. Zato neztrácí elán detailně referovat o veškerých soutěžích, které pan Borowiec průběžně pořádá. Věřím, že si je účastníci pokaždé hezky užijí. Co to kromě jejich hezkého zážitku a dalšího ocenění oboru i pivní veřejnosti přináší, si netroufám posoudit.


napsal(a): Weetek [Odpovědět]

Dwarf

úterý, 2. duben 2019
22:33

Dwarf

to je mi ale pěkná dlouhá diskuse :-) bohužel vůbec netuším o čem :-(


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

Kasei

úterý, 2. duben 2019
12:51

Kasei

Ja moc nevim, cemu se vsichni divite. Ve vsech oborech je mraky techto soutezi, kde vyhraje prakticky kazdy (taky si zaplatil za proihlasku), pak se vsichni sejdou pokud mozno na mistech jako je Betlemska kaple, slavnostne si predaji zbytecne ceny, udela se velke promo, ktere potesi jak prihlasene, tak poradatele a vsichni jsou spokojeni. Proc ne?


napsal(a): Kasei [Odpovědět]

Roman Holoubek

úterý, 2. duben 2019
13:15

Roman Holoubek

Kasei: Já se nedivím, jen to Chodymu vysvětluji. :-)


Dan

úterý, 2. duben 2019
11:57

Dan

Oraganizátoři takových soutěží, kterým jde hlavně o zviditelnění jich samotných, by si měli uvědomit, že pořádáním akcí, z kterých si odveze cenu každý kdo přijede (tím se nechci dotknout umu dotyčných pivovarů), jen znevažují soutěže jako takové. Lidé je berou v potaz čím dál méně. A 17 vítězů na "prvním" místě, to už je na zamyšlení...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

über Bier

úterý, 2. duben 2019
10:31

Já tomu rozumím - šlo vlastně o propagaci časopisu PBA. Všechno ostatní je nepodstatné.


napsal(a): über Bier [Odpovědět]

Chody

pondělí, 1. duben 2019
08:54

Chody

Asi jsem myšlení mdlého, ale zcela nechápu princip soutěží. V článku se píše: "v 17 kategoriích, přesně popsaných pivních stylů. Nehodnotila se jednotlivá piva, ale celý sortiment pivovaru, resp. jeho podstatná část." Ono je 17 kategorií dle stylu, ve kterých se hodnotil sortiment pivovaru jako celek?
Stejně tak nechápu, jak může být 41, resp. 23 vítězů a 17 pak absolutních vítězů?
Mohl by mi někdo vysvětlit polopaticky princip těchto soutěží :-? Díky


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

jiri.kana

pondělí, 1. duben 2019
09:49

jiri.kana

Chody:Jeví se mi to tak, že principem "soutěže" je vybrat co nejvíc peněz od zúčastněných pivovarů, a zároveň zajistit, aby si pokud možno co nejvíc platících účastníků přišlo na své. No a protože i vítězům asi došlo, že jich je nějak moc, zavedla se kategorie "absolutní vítěz". Až přestane stačit absolutní vítězství, může se zavést třeba totální vítězství. Nebojte se, diplomy budou...

Čímž netvrdím, že to celé nemůže mít nějaký pozitivní efekt, třeba v podobě obecné propagace piva jakožto pozoruhodného a ušlechtilého nápoje.


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Jana

pondělí, 1. duben 2019
10:49

Jana

Chody:
Na princip se budeš muset zeptat, nikoli autorky článku, ale autora a organizátora soutěže. :D
Jirka Ti to už nakousl.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Chody

pondělí, 1. duben 2019
12:19

Chody

Jana: Ptám se všech, protože tomu fakt nerozumim :(


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Roman Holoubek

úterý, 2. duben 2019
09:25

Roman Holoubek

Chody: Možná se Chody mýlím, protože výsledky ještě nikde zveřejněné nevidím, tak jen ze smyslu slov usuzuji a shrnuji: 98 pivovarů s mnou neznámým počtem piv bylo přihlášených. Korunu získalo 41 vzorků, Gold Bohemia pak 23 vzorků, tedy celkem bylo oceněno 64 vzorků a z nich pak získalo diplom absolutního vítěze 17 pivovarů. Opravte mne, pokud se mýlím, ale z toho usuzuji, že bylo na této soutěži rozdáno celkem 81 diplomů. Blahopřeji všem oceněným a je mi líto těch, kteří na diplom nedosáhli.


Roman Holoubek

úterý, 2. duben 2019
11:31

Roman Holoubek

Roman Holoubek: Skvělé, děkuji organizátorům. Když jsem dnes před dvěma hodinami psal svůj příspěvek, tak na oficiálních webech obou soutěží ještě výsledky nebyly. Před hodinou už byly zveřejněné. Jsem rád, že zpětná vazba funguje. Děkuji.

Na FB - Pivo, Bier & Ale
1 hod ·
Prohlédněte si seznam vítězů soutěží České a moravské pivní koruny a Golden Bohemia! http://ceskeamoravskepivnikoruny.cz/vitezove/
https://goldenbohemia.com/vitezove/


Jana

úterý, 2. duben 2019
20:26

Jana

Roman Holoubek:
Romane, výsledky byly publikovány v časopise PBA již asi před 10 dny. Bohužel, jen v "papírové" podobě. Elektronicky nám je nezaslali a opisovat ten telefonní seznam jsem nehodlala.


napsal(a): Jana [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI