Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Chmelovy dožinke v Příkazích u Olomouce 2009

Slavnosti piva, pivní slavnosti, dny otevřených dveří ...


verze pro tisk

Chmelovy dožinke v Příkazích u Olomouce 2009

Chmelovy dožinke v Příkazích u Olomouce 2009

Po necelém roce se opět konaly ve skanzenu lidové architektury v Příkazích Chmelovy dožinke. Na tuto akci jsem se dlouho těšil, protože ji mám téměř za humny. Oproti loňskému roku se letošní ročník konal místo na konci září na jeho začátku, a to 5. září. Loni bylo nádherné babí léto, letos bylo zataženo, chvílemi foukal studený vítr, jen místy se objevilo slunce.

Při vstupu do areálu nás vítá vstupné 100 Kč a na ruku dostáváme razítko s prasetem. Prý abychom věděli, jak budeme večer vypadat. Za průjezdem na nás vykukuje stánek s domácí Litovlí. Na čepu kvasnicová 11°. Tu si mohu dát dosti často, proto zahýbám vpravo do historické hospody. Zde na čepu tradiční Poutník. Žádná změna oproti standardu a tak míříme ke stánkům s lidovými řemesly. Mezi nimi je i stánek s trapistickými belgickými pivy a pod stolem uschovaná produkce pivovaru Želiv. Ten tu měl být točený, ale nepřijel. Ale k tomu až později. Produkce pivovaru Želiv se dá sehnat v církevní prodejně naproti OD Koruna v Olomouci.

Pokračujeme dál do zahradní části. Zde v čele u stodoly stánek olomoucké Pivotéky a na čepu celý sortiment Černé Hory, a to včetně nové pšenice. Tu neochutnám, mohu si ji kdykoliv koupit v Olomouci. Vedle černohorského stánku stojí již z loňského ročníku známá polní kuchyně, ve které podávají gulášek, česnečku, steaky, klobásy atd. Časem jsem si dal česnečku na spravení. Byla vynikající. Je tu i stánek s nakládaným hermelínem, chlebem s tvarůžkovou pomazánkou a s domácími indickými plackami. Já ochutnal tvarůžkovou pomazánku a placku s tvarůžkem a se zelím. Mám rád tvarůžky na mnoho způsobů a mé nejmilejší jsou U Kuděje. Zde se podávají s povidly a se šlehačkou a jmenují se Loštický polibek. Ale to se už dostáváme do hlavního pole dění.

Jdeme do hlavního stanu, kde stojí 6 chladících zařízení. Je tu ovšem problém. Je půl dvanácté a chlaďáky nechladí. Není natažený proud. Na to, že slavnosti začínaly v deset ráno, trochu fópá. Ještě horší je, že chlaďáky se nastartovaly až ve dvě hodiny. Těchto 6 výčepů bylo do té doby chlazeno větrem. Ale ani to moc nevadilo. Ze začátku byla pěkná zima, tak by studené pivo vadilo.

Hlavní stan
Hlavní stan

Jako první dávám pivo z Koutu na Šumavě. Na čepu mají kvasnicovou 12°. Můj první kontakt s tímto pivem. Nebylo špatné, ale žádný zázrak. Dalším pivkem je Modrá Hvězda z Dobřan. Zde také 12° kvasnicová. To mi opravdu chutnalo. Zavzpomínali jsme na náš kolový vandr do Německa, kdy jedna noc byla strávená u nedalekého rybníka po večeru stráveném v pivovaru.

Stánek Bonu ze Zašové, Hukvald a Biovaru Ostrava
Stánek Bonu ze Zašové, Hukvald a Biovaru Ostrava

Dalším mým premiérovým pivem byl Kocour z Varnsdorfu. Na čepu 12° ležák a 14,5° Rauchbier. Dávám 12°. Nebylo špatné, ale mé chuťové buňky jsou zvyklé na něco jiného. Osazenstvo stolu dává Rauchbier. S tímto stylem piva jsem se setkal poprvé a tak i celý náš kolektiv. Ochutnal jsem a stačilo. To nebude můj styl. Uzené pivo mi moc nelezlo. U ženských mělo pivo úspěch a tak si daly ještě jedno.

Pokračuji k mému loňskému chuťovému vítězi, a to k výčepu s Harrachem z Velkého Meziříčí. To již zapínají chlaďáky a pivo začíná být studenější. Již je i trochu teplo. Pivo jako vždy nezklamalo. Na čepu kvasnicová 12°.

Výčepy Koutu a Velkého Meziříčí
Výčepy Koutu a Velkého Meziříčí

Další mé kroky vedou ke stánku s Lipníkem. Jdu si jen tak poklábosit o novinkách v pivovaru, nejdu na pivo. To je v mé lednici častým hostem. Jenomže na čepu krom standardní 11° i tmavá 12° a hlavně světlá 13°. To jsem opravdu neodolal a nechal si natočit. Seznamuji se se sládkem a majitelem v jedné osobě, panem Radkem Sekaninou. Dozvídám se pár novinek z pivovaru. Hlavní zpráva je ta, že je již zkolaudováno a že se v Lipníku bude 28. září otevírat pivovarská restaurace. Pokud bude mít někdo cestu kolem, stavte se. Pivo bylo to nejlepší, co jsem ten den pil.

S panem Radkem Sekaninou u stánku Lipníku nad Bečvou
S panem Radkem Sekaninou u stánku Lipníku nad Bečvou

Mé kroky se vrací zpět k 6 výčepům a dávám si své poslední pivko. Bílého Kance ze Žamberka. Pro pšeničná piva mám slabost a pochutnal jsem si. Na čepu i světlá 11° a 13°. Na pódiu hraje Pražský výběr revival a pokud člověk zavře oči, slyší hlas Kocába a Čoka. Blíží se konec naší návštěvy a sedmým vlakem se vracíme zpět do Horky (8 minut jízdy), kde mě čeká další očekávaná událost, a to fotbal Česko – Slovensko.

Výčepy Žamberka, Dobřan, Varnsdorfu a Dvora Králové
Výčepy Žamberka, Dobřan, Varnsdorfu a Dvora Králové

Zpět ke slavnostem. Na této povedené akci jste v točené podobě mohli ochutnat piva z pivovaru Kout na Šumavě, Žamberk, Dobřany, Varnsdorf, Velké Meziříčí, Dvůr Králové, Zašová, Hukvaldy, Biovar Ostrava, Parník Přerov, Moritz Olomouc, Černá Hora, Pelhřimov, Lipník nad Bečnou a Litovel. Tedy z 15 pivovarů. Podle plakátu nepřijely Bzenec, Prostějov, Dalešice, Oslavany, Vsetín, Dobruška, Štramberk, Želiv a Rýmařov. Želiv byl v lahvové podobě, ten se nepočítá. Zdá se mi to jako klamavá reklama. Pokud inzeruji na plakátu loga 16 minipivovarů a na slavnostech se z nich objeví 7, tak je někde chyba. Ještě že tam byly neinzerované pivovary.

A jaké je mé letošní pořadí dle chuti? Nejvíce mi chutnal Lipník, poté pšeničný Žamberk, dále Harrach, čtvrté místo obsadila Modrá Hvězda, předposlední skončil Kout a poté následuje Kocour. U našeho stolu celkově bodoval Lipník, Tambor a Kout, totálně propadl Parník z Přerova a ženským chutnal Rauchbier z Varnsdorfu a černý Bon ze Zašové.

Celkově jsem byl s akcí spokojen. Až na počáteční zmatky a nefunkční chlaďáky se akce opět povedla a již se těším na chmelove dožinke příští. Jen bych doporučil lepší informovanost obyvatelstva. Plakáty se neobjevily v žádné okolní vesnici, v Olomouci visel pouze U Kuděje. Nikdo, s kým jsem mluvil, o akci nevěděl a dělal jsem vlastně reklamního agenta, když jsem všechny na akci zval. Loni byla lepší informovanost. Pokud se chce větší návštěvnost, nemohou být umístěny odkazy pouze na specializovaných pivních serverech a jeden článek v novinách to nevytrhne. Tak zase za rok.


A jak vidí letošní Chmelovy dožinke Martin Povýšil z SPT Jihlava

V sobotu 5. září jsem měl narozeniny. A oslavil jsem je jako správný pivní turista – pivem.

Někdy před dvěma týdny mi kolega Děkan poslal odkaz na velmi zajímavou akci – Hanácké chmelové dožínky Příkazy 2009. Po rozkliknutí odkazu mi bylo hned jasné, co budu 5. září dělat – pojedu na pivo do Příkaz. Nešlo odolat, nabídka snad nemohla být lákavější. Jeden pivní skvost vedle druhého. Chvíli jsme s kolegy řešili vlakové spoje, které nebyly právě nejvýhodnější, ale nakonec, když už jsme to téměř vzdali, přišla velkorysá nabídka od kamaráda Jirky, který přislíbil, že bude na akci přiměřeně abstinovat.

Takže je 5. září 2009, asi 10.30 a jsme v Příkazích u Olomouce a hledáme jakýsi skanzen.

U vchodu nás dvě sympatické dívky značkují razítky prasátka a vpouštějí do areálu. První dojem je trochu rozpačitý – zahrada skanzenu je poloprázdná, pivo ještě neteče, ale naštěstí už z dálky na nás mávají naši známí Děkan se svým Antigambrinus teamem, Lukáš (alias Elf) a Pepa s Vladem z České Třebové. Jako jediné pivo, které je k dispozici, se nabízí pšenice z Černé Hory. Na začátek slušné a příjemně osvěžující. Hned vedle voní sekaná a klobásy, dáváme tedy „základ“.

Rýsuje se nám (i přes těžké mraky) krásný a zajímavý den. Obcházíme stánky, které se začínají probouzet k životu. Lipník, Moritz Olomouc, Biovar Ostrava, Bon Zašová, Hukvaldy a na druhé straně nás lákají pivovary Kocour, Modrá Hvězda, Harrach, Tambor a další. Nádhera. Korzuji s pivem v ruce a potkávám další a další známé. Nacházím tady pana Mókoše z mikropivovárku Senec s panem Hovorkou z Poděbrad či bratry Salabovy - homebrewáře z Krnova. Ochutnávám jejich skvělá piva a jsem nadmíru spokojen, takhle si představuji pivní festival. Bez front na pivo, v příjemném prostředí, se sympatickou nabídkou piv z malých pivovarů a k tomu „pivní známí“. Co víc si přát. Hlásí se k nám „mladý“ Kuráň ze Zašové, se kterým zavzpomínáme na příjemný večer v pivovarské hospůdce Bon v Jarcové, popovídáme si se sládkem Petrem Neumannem z Hukvald, získáváme nové poznatky o pivovarech a jejich vynikajících produktech. Ochutnáváme další skvosty.

Hudební produkce na improvizovaném pódiu jen podtrhuje podmanivou atmosféru sobotního odpoledne. Tak příjemné narozeniny jsem asi ještě nezažil. Díky kamarádu Jirkovi je večerní přesun autem do pivovarské restaurace v Jihlavě relativně rychlý a nenásilný a naše posezení může pokračovat u „jihlavských kvasnic“.

Ale to už je jiná kapitola…



[Petr Melichárek] [Zobrazeno 9381x] [12. září 2009]
[Pivní slavnosti] [comments: 23] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Radomil Paták

neděle, 9. leden 2011
17:20

Cituji: "Podle plakátu nepřijely Bzenec, Prostějov, Dalešice, Oslavany, Vsetín, Dobruška, Štramberk, Želiv a Rýmařov." Účast na této akci (stejně jako na podobných) jsem nikdy nikomu neslíbil. Radomil Paták, pivovar Bzenec.


napsal(a): Radomil Paták (bzenecbzenec(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Matys

sobota, 10. duben 2010
00:04

to Jirka P.:
Nevím kdo všechno piva zajišťoval, nebo se na tom jen částečně podílel, nebo jen stál u pípy, ale vím kdo mi Primátora- údajnou Černou Horu Velen točil. A když už jsme u hospody U Kuděje, je zvláštní, když se občas u piv na tabuli objeví jiná stupňovitost, než je pravda v sudech. Rozhodně to ale zvedlo cenu za půllitr. Borůvkovou čtrnáctku z Černé Hory o tom jsem ještě neslyšel.


napsal(a): Matys [Odpovědět]

Adsense

28. březen 2024
12:43


posted by: Inzerce

Matys

sobota, 17. říjen 2009
19:42

to Elf:
Přesně nevím kdo je pan Petržela, ale zajišťoval piva pro tuto akci. Rovněž má něco společného (spolumajitel, kamarád?) s hospodou U Kuděje. Jinak celkem souhlasím s vámi, piva byla dobrá a dalo se to skousnout- až na ten podvod s pivem. Velen z Černé Hory na dni otevřených dveří bohužel nenadchnul, pivo bylo chuťově "prázdné", po polknutí nezůstala v ústech žádná chuť.


napsal(a): Matys [Odpovědět]

Jirka P.

středa, 21. říjen 2009
13:55

to Matys:
Milý Matysi, bylo by minimálně slušné, mě kontaktovat. Když už používáš mé příjmení a komunikuješ pod pseudomymem (tedy alespoň na mailu) Takže to prosím udělej. Velmi rád se s tebou potkám. Čekám. J.Petržela (jirka.petrzela@seznam.cz)


napsal(a): Jirka P. (info(a)314159.cz) [Odpovědět]

Jirka P.

středa, 21. říjen 2009
14:00

PS. A prosím, tě nelži. Piva zajišťoval Michal Giacintov, provozovatel hospůdky U Kuděje. Já měl jen Černou Horu a Valáška, který bohužel neklapl. Čekám, že jsi férovka a ozveš, se, a nebudeš hlavně ostatním nalhávat, co není pravda. J,Pe


napsal(a): Jirka P. (info(a)314159.cz) [Odpovědět]

Maxič

středa, 16. září 2009
14:34

Maxič

AHOJ!
Přidávám se k pánům-si pište, koutský je super!!!!Nejlepší :-)
Byl jsem před 2 měsíceme zas v koutě, vez jsem si soudek na naplnění a měl jsem štěstí.Po prvním návrhu, že mi ho vymění jen .... za 10 se mi to podařilo usmlouvat na světlý speciál-přímo z tanku, který byl uvařen cca 10.března-takže slušný ležák, hořký, parádní. Mňam, mňam.
Jó a na ten Lipník už si brousím zuby delší dobu, tak uvidím.....


napsal(a): Maxič [Odpovědět]

Elf

středa, 16. září 2009
07:00

Elf

Jelikož jsem v Příkazech také byl, připojím některé své postřehy. Co se týká organizace, opravdu to na začátku nebylo nejlepší. Absence elektřiny pro většinu chlaďáků nám tak jasně určila první ochutnávku – Velen z Černé Hory. Na české poměry velmi slušné pšeničné (svrchně kvašené) pivo. Určitě bude stát za to, porovnat ho s Primátorem, Heroldem a novým pšeničným pivem ze Svijan. Tak jak byly postupně připojovány jednotlivé stánky, mohl člověk postupovat i v ochutnávání. Nestihl jsme ochutnat úplně všechno, ale podle mého si nejlépe vedly světlý ležák Tambor 11° – příjemný, šťavnatě chmelový Pilsener, tmavý ležák Bon 12° ze Zášové – smetanově hebký a komplexní (i světlý ležák byl slušný) a Rauchbier 14,5° z Varnsdorfu – výrazně uzený, srovnatelný s německými rauchbiery. Samozřejmě ne každému, zvlášť na poprvé, musí zachutnat pivo z nakuřovaného sladu, ale nezatracoval bych tento styl hned po prvním ochutnání. Piva z Hukvald a Biovaru (Quásek) nebyla špatná, ale příliš silné kvasničné aroma i chuť překryla ostatní chuťové charakteristiky. O koutském jsem pouze slyšel, že nebylo v dobré formě – problém však nemusel být v pivu, anebo se prostě zrovna nepovedla várka. Jinak Kapitán z přerovského Parníku chutnal podle očekávání – hrozně. Já si ho ani nedával, pouze jsem ochutnal od kamaráda. Bílé pšeničné ze Žamberku bylo také děs a hrůza, a to v Žamberku umějí udělat dobré pivo. To samé platí i pro pivo z Dobřan. A nakonec musím zmínit v článku opěvovaný Lipník, měl jsem všechny tři druhy – světlou 11° a 13° a tmavou 12°. Ve všech třech případech šlo o špatné, sotva pitelné pivo. Taky jsem všechny z větší části vylil a jestli si dobře pamatuju, tak hlavně tmavý ležák byl v podstatě nepitelný (jestlipak se v tomhle případě nejedná u autora o lokální patriotismus?). Každopádně to vypadá, že „ženský“ měli dobrý čuch a vybraly si ty kvalitní a dobrá piva.


napsal(a): Elf [Odpovědět]

hroch

středa, 16. září 2009
10:05

hroch

to Elf:
Svijany nemají nové pšeničné, maximálně stejně jako nealko nyní etiketují a prodávají primátora. Nealko Svijany již není přeetiketovaný Platan, ale Primátor a u pšenice to bude shodné. Ve svých skladech již distribuují speciály od Primátora, limo primátor.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

Jiri.J

středa, 16. září 2009
10:36

to hroch: Jestli je tomu tak, pak je to skutečná trapnost. Ještě jsem neměl možnost Svijany Weizen ochutnat a porovnat s Primátorem, tak nevím...


napsal(a): Jiri.J [Odpovědět]

Roman Holoubek

středa, 16. září 2009
14:12

Roman Holoubek

to Jiri.J: Já bych ani nic jiného nečekal, než že půjde o přelabelovaný Primátor. Ale možná Svijanským ubližuji a uvidíme.

To Elf:
Pokud nedošlo k mimořádné změně, tak tmavý BON nemá 12%EPM, ale 14% EPM. A nechci rýpat, ani být otravný, ale nevyrábí se v Zášové, ale Zašové.
Omlouvám se za rýpnutí a otravování :)
---------------------------------
Zpráva byla upravena 16.09.2009 ve 14:13:18


beercards

středa, 16. září 2009
17:57

beercards

to Elf: Možno v Lipníku majú s Vami zlé skúsenosti, tak sa Vám pomstili a podstrčili Vám Gambrihnus...:-)


ICQ: 252422606

napsal(a): beercards [Odpovědět]

Matys

čtvrtek, 8. říjen 2009
23:44

to Elf:
Přispěji také svým názorem na tuto akci, i když jsem původně nechtěl naše poznatky nikde ventilovat. To, že nešel téměř do 14h proud a tudíž většina piv nebyla chlazená a byla bez řízu, bych ještě za 100,-Kč vstupného zkousnul. I to, že místo v 11h začali kapely hrát až kolem 14.hodiny- to se občas může stát. Ale co nás dorazilo úplně je to, že si pan J.Petržela dovolí čepovat Weizenbier Primátora a vydávat ho za pšeničné pivo Velena z Černé hory! Na takové akci, kde se chodí piva ochutnávat a hodnotit je a ne je ve velkém jen "chlemtat", je to teda pěkná ostuda a nehoráznost. Už při ochutnání se nám zdálo, že je nápadně podobné pivu Primátor z Náchoda, které dobře známe a téměř denně pijeme. Když jsme o 14 dní později jeli na den otevřených dveří do pivovaru Černá Hora a tam ochutnali jejich pšeničný Velen, bylo nám jasné, že v Příkazích jsme byli naposledy. Pak už se stačilo jen zeptat na patřičných místech a utvrdit se, že v Příkazích se něco jiného píše a tvrdí a něco jiného točí do sklenic. Je to smutná zkušenost a nepřidá tomu ani to, že na akci nedorazila ani polovina propagovaných minipivovarů. Kde asi soudruzi udělali chybu? Z této akce ne jen já mám pocit, že šlo jen o to, jak rychle vydělat prachy.


napsal(a): Matys [Odpovědět]

Elf

pátek, 9. říjen 2009
07:45

Elf

to Matys: Nedostatečnou organizaci, jiné pivovary než sliboval leták a ještě jiné než sliboval internet se dalo zkousnout, hudební produkce mě osobně vůbec nezajímala a přeci jenom šlo stále o trochu undergroundovou akci. Navíc jsem si našel své pivní favority a byl tím pádem relativně spokojen. Ale že tam byl Primátor Weizen nabízen jako Velen z ČH, to je opravdu nehoráznost. A je fakt, že tamní "Velen" dost připomínal Primátora, resp. klasickou českou svrchně kvašenou pšenku - tzn. celkově méně výrazná než bavorský vzor, ale slušná. Jsem zvědavý jak bude chutnat opravdový Velen.

P.S.: Kdo je pan Petržela? Organizátor? Protože "Velena" nabízeli ve stánku olomoucké pivotéky, tedy alespoň si to myslím.


napsal(a): Elf [Odpovědět]

Jiri.J

středa, 16. září 2009
14:29

to Roman Holoubek: Svijany 12% a 13% patří mezi má nejvíce oblíbená piva. Takže jsem tak tochu jejich fanda. Moc by mě zklamalo, kdyby začali takto "podvádět" zákazníka. U toho nealka je to omluvitelné. Je to velmi okrajová záležitost, ale nabízet jako svůj produkt cizí pšeničné pivo je skutečně nefér.
Bon byl 14% jasně, myslím, že se Elf jen přepsal. Je potěšující, že si Bon udržuje pořád dobrou kvalitu. Mě osobně v Příkazích chutnal jak v podobě sv. nefiltrované 12%, tak i velmi solidní a osobité tmavé 14%.


napsal(a): Jiri.J [Odpovědět]

Elf

čtvrtek, 17. září 2009
00:16

Elf

to Roman Holoubek: Jo, jo, Zašová není Zášová, to byl překlep a EPM jsem si v Příkazech špatně zapsal. Takže se omlouvám já.

to beercards: Ano, zvlášť ten nepitelný tmavý Gambrinus, stál za to. Takže se v tomhle případě nemám za co omlouvat.


napsal(a): Elf [Odpovědět]

emu

sobota, 12. září 2009
23:55

emu

Možná je hloupé to sem psát, ale bohužel, stylistika článku je teda bohužel trochu slabší :( samé kratší věci, všechny oznamovací; přiznám se, že to trochu nudí při čtená. umění čtivě psát holt není dáno každému, ale i tak díky za reportáž ;)


ICQ: 449477888

napsal(a): emu [Odpovědět]

Malakin

neděle, 13. září 2009
10:37

Malakin

to emu: Všechny články nemůžou být dokonalé, na druhou stranu i odvaha se počítá. Navíc kdyby to Petr nesepsal, v podstatě bychom ani nevěděli, co se v Příkazích dělo. A o informovanost jde na PI především.

Jinak je docela smutné, že některá piva chyběla. Pokud to ovšem nebylo zaviněno špatnou organizací, ale samotnými pivovary, je to neodpustitelné a příště bych takové nespolehlivce poslal někam.
---------------------------------
Zpráva byla upravena 13.09.2009 ve 10:38:56


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

krišot

neděle, 13. září 2009
19:21

Krišot

to Malakin: Mluvil sem s majitelem proslulé olomoucké hospody U Kuděje a zároveň spolumajitelem minipivovaru Moritz, p.Giacintovem,který akci pořádal,a ten mi řekl, že prostě některé minipivovary nedodaly svá piva.Např. pivovar Ječmínek z Prostějova, který to má kousek prý vůbec nereagoval,Valášek ze Vsetína měl poruchu na vozidle atd.Jinak nabídka byla pestrá, 13 minipivovarů plus 3 pivovary,vše sem stihl ochutnat a musím dodat, že všechna piva byla výborná (pil jsem pouze 12ky nebo 11ky kvasničáky).Příští rok opět nevynechám, i když to mám celkem z ruky.


napsal(a): krišot [Odpovědět]

Pudingo

neděle, 13. září 2009
18:31

Pudingo

to emu:
Mně přijde článek úplně v pohodě, prostě jednoduše, stručně napsaný. Přijde mi to lepší než se snažit text za každou cenu prošpikovat vtipy.


napsal(a): Pudingo [Odpovědět]

Melichárek

pondělí, 14. září 2009
15:56

Melichárek

to emu: Četl jsem si tvůj jediný článek na pivním.infu ( http://pivni.info/slavnosti/434-den-postrizinskeho-piva.html?un=22&code=47191b8c6f516099bb9d6f80a344750f ) a styl máme zdá se stejný. U jednoho to kritizuješ a sám tak píšeš. Krátké, stručné a jasné věty. A´t posoudí jiní. Já tak píšu stále a psát budu. Jak psal Marek, chce to odvahu a hlavně chuť něco sepsat. Díky za podporu. Nejsem žádný spisovatel. Když už jsem byl požádán o článek, tak píšu. Až u dalšího článku uvidíš můj nick, tak to prosím tě nečti. Budeš se zase nudit. Čekám na tvůj nějaký článek. S tím jedním jsi to tady zatím nevytrhnul.


Malakin

pondělí, 14. září 2009
16:55

Malakin

to Melichárek: Přesně tak. Stylistika je sice důležitá pro čtivost, ale není tím hlavním. Podstatná je také chuť sdělit něco ostatním. A pokud se někdo bojí pravopisných chyb, tak to jsou obavy zbytečné. Každý článek ladí nejdřív Chody a po něm i já. Ne všechno sice podchytíme a také ne všechno, co se nám nelíbí, opravujeme, ale snažíme se tak činit k oboustranné spokojenosti. :) Takže vzhůru do psaní, potenciální autoři. PI je otevřeno skutečně každému.


ICQ: 321224013

napsal(a): Malakin [Odpovědět]

pechi

sobota, 12. září 2009
20:34

pechi

no kout a žádný zázrak? to si piš, že je to teda hodně dobrý pivečko...


napsal(a): pechi [Odpovědět]

krišot

neděle, 13. září 2009
19:23

Krišot

to pechi: si piš , Lipník a Kout nejlepší piva na akci!


napsal(a): krišot [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI