Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Zimní Pivní festival zjara


Zimní Pivní festival zjara

Zimní Pivní festival zjara

Pivní festival, jehož součástí je degustační soutěž o Pivní pečeť, je tradičně únorová akce. Nicméně šachováním termíny kvůli státním restrikcím se dospělo ke konci dubna. A protože 30. dubna se hlídá májka, vyrážíme už v pátek po práci, kdy se brány pavilonu T otevírají až v 16 hodin. Poslední vlak nám jede po osmé, máme tedy cca dvě hodinky, což musí stačit.

Před výstavištěm
Před výstavištěm

Chvíli po otevření je pavilon již slušně zaplněn a všechny stánky jsou v provozu (přeci jen první den pro veřejnost, v sobotu bývá rozjezd laxnější). Napočítali jsme 26 stánků pivovarů: Zlatá Kráva, Vltavotýnský pivovar, Nová Bystřice, Novopacké pivo, Jílovice, Axiom, Beeránek, Chotoviny, Svijany, Samson, Bakalář, Zvíkov, Malý Janek, Hulvát, Platan, Rohozec, Stráž, Proud, Nachmelená Opice, Dalešice, Cobolis, Kocour, Dudák, Antoš, Nilio a Budvar, kde jsme mohli ochutnat i piva z Voltu a Sibeerie.

V pavilonu T
V pavilonu T

Podle avizované účasti se těším na dva pivovary, jejichž pivo jsem ještě neměl čest ochutnat. Pelhřimovský pivovárek Na Čtyřce se bohužel nedostavil, tak jdu do Stráže, kde mají na čepu trojici světlých ležáků. Jako první dávám dvanáctku Hofmistra a musím uznat, že laťka je nasazena dost vysoko, plné, kvasničné, výborné pivo (****). Dalešická jedenáctka je bohužel filtrovaná (nevšiml jsem si) a je to znát (***), pivo sice dobré se svým charakterem, ale ty kvasinky mu prostě chybí. Nefiltrovaný Rohozec, zřejmě Unger 18 (i když je psáno 15%) je hutné silné pivo (**1/2), bez kterého bych si dnešní akci dovedl představit.

Hofmistr 12
Hofmistr 12

Ležák od Nachmelené Opice je taková stálice, která nezklame (****). Hradní 12 z Týna nad Vltavou byl také dobrý, ale kvalit Stráže přeci jen nedosahuje (***). Ke klobáse zkouším nefiltrovaného Samsona (kterého jsem před dvěma lety vylil) a není to tak špatné, naopak docela dobré (***). A tak jdu bez obav do nefiltrované třináctky z Nové Paky, ale to jsem neměl dělat, něco v ní cítím, co by tam být nemělo :( (**). Čím si tak spravit chuť? Zkusím Emu 11, slabší pivo ze Stráže, které je velmi podobné svému silnějšímu bratříčkovi (****). Na cestu pak třináctku Barona, která drží dnešní strážský trend (***1/2).

Nachmelená opice
Nachmelená opice

Možná jste si v seznamu zúčastněných všimli značky Nilio, což je pivovar v Liptovském Mikuláši. Bohužel tento stánek nemá výčep, jen lahve. Pivovar, nebo alespoň jeho české zastoupení, se specializuje na nealko piva, zejména svrchně kvašené.

Ze svrchně kvašených piv byl nejlepší stout s ledovou kávou a mandlemi od Axiomu. Nezvyklá kombinace ananasu a mrkve v kyseláči od Antoše a Black Sabre BIPA z Chotovin. Naopak zklamání se konalu u ale z Nové Bystřice, který byl takový "český" a navíc zoxidovaný.

Další fotky: 1 2 3

Výsledky degustační soutěže najdete zde...



[Richard Chodora] [Zobrazeno 1168x] [6. květen 2022]
[Chyba 404 - Nenalezeno] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI