Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Zichovec Beer Fest 2021


Zichovec Beer Fest 2021

Zichovec Beer Fest 2021 [p1639]

Sobota 11. září, 9:00 a já vyjíždím s kamarádem na svátek milovníků piva do Loun. Cestou se stavujeme v Rakovníku, kde si dopřejeme v restauraci U Černého orla výbornou bramboračku a svíčkovou, kterou jsme podlili výborným točeným nealko Bakalářem.

Bakalář
Bakalář

Chvilku před začátkem vystoupení české, asi nejznámější, SKA skupiny Sto zvířat jsme byli na místě a na vstupu jsme vyměnili lístek (250,-) za třetinku dle výběru (ležák/ale). Já volím ejlovku, protože dnes chci objevovat a ne cucat Krahulíky. Na začátek jsem zvolil trochu netradičně 12° Sour ale (****), který běžně neseženete a musím říct, že nasadil laťku dost vysoko. I cena byla poměrně vysoká, ale za zichoveckou kvalitu to rozhodně stojí.

Pineapple Pie
Pineapple Pie

Vedle podia stál i stánek spřáteleného Černého Potoky, kde si objednávám Session Scanner Coffee Infused NEIPA 13° a tahle kombinace se opravdu povedla (****). Po dobu festivalu se dalo ulovit i několik speciálních editů klasických piv. Tenhle lov je ale dost náročný a když už jsem nějaké měl, tak mne zrovna úplně nenadchly, jako třeba Upside Down Malina 15° (**) a nebo Apricot Session Juicy Lucy 13° (**1/2). Čistý kyseláč byl fajn (***1/2), stejně jako Taste Like Orange Peel 17° (***1/2). Ty, na které jsem se těšil, jsme bohužel nezastihli jako například Jesper Citrus Mix, Mango Spotlight nebo Habaněro Nectar Of Happiness.

Pastry Sour
Pastry Sour

Před prohlídkou to chce trochu zvolnit, tak se jdu podívat ke stánku Langosh Gangu, kde smažili luxusní Langoše. Sice jsem na svůj Jalapeňo langoš čekal více jak hodinu, ale vyplatilo se. Zašel jsem také do nealko stanu a vychutnal si jednu bezinkádu. Na prohlídku bylo zapsáno spousta lidí, ale pan sládek tam pustil každou hodinu pouze cca 20 osob, takže jsme se v pohodě vešli. Srdce pivovaru je třínádobová varna o objemu 40 hl. Dále několik CKT a pár ležáckých tanků. Zajímavostí je místní R2-D2, přes který probíhá veškerá infůze. V poslední místnosti jsou situovány veškeré stáčečky (KEG, plech i sedmičky) a pár dubových sudů pro BA piva (valná hromada se nachází dole na Zichovci).

Varna
Varna

V průběhu pozdního odpoledne si dopřávám i pár známých kousků jako třeba Nectar Of Happinnes 17° (*****), Jesper 15° (****1/2), Pastry Black Currant 12° Sour Ale (****1/2) nebo Anniversary Triple NEIPA 23° (****). Večer jsme si parádně zapogovali na muziku skupiny Curlies, ke které jsem popíjel Cold Fish 11° (***1/2) od Potoky a nebo Černorybízový kyseláč. Po Curlies jsem zkusil i dva stouty a to luxusní Cinamon Roll 22° (****), který byl teda extrémně skořicový a úplně na závěr Coffee BA Stout 34° (****1/2).

Pod stejží
Pod stejží

Trochu jsem se bál komerčnosti této akce, ale zaměstnanci i pan Husák zde vytvořili krásnou rodinnou atmosféru. Na všechno rádi odpověděli a když to bylo v jejich silách tak vyhověli opravdu ve všem. Na závěr bych chtěl speciálně poděkovat sládkovi Standovi za skleničku.

Zichovec
Zichovec


[Richard Chodora jr.] [Zobrazeno 1534x] [7. říjen 2021]
[Chyba 404 - Nenalezeno] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI