Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Happy 6th birthday Raven!


Happy 6th birthday Raven!

Happy 6th birthday Raven! [p1598]

Letos se dostávám na Raven Fest v prostřední den konání, tedy v pátek 30. července, protože tam mám domluvenou schůzkou s kolegou domovarníkem (Hocus Pocus), který mi donesl nějaký ty vzorky. Před sedmnáctou hodinou přijíždím vlakem do Plzně na hlavní nádraží a dál pokračuji necelé 4 kilometry pěšky na bývalou točnu. Slunce pálí a já už mám docela žízeň. V půl šesté jsem na místě a hned do sebe klopím Summer ale 11°, který ve mně jen zasyčí.

RavenFest
RavenFest

Letošní ročník udělali organizátoři malou změnu co se týče nádob, do kterých se bude tekutý havran čepovat. Loni se točilo do vratných kelímků nebo do vlastního skla, kdežto letos si za 100 Kč musíte koupit speciální sklenici, kterou si buď můžete nechat a nebo jí věnovat handicapovaným sportovcům na vozíčku. Příští rok prý budou zase jiné, tak si můžete založit třeba sbírku (pozn. v průběhu dne jim sklenice došly…)

Summer Ale 11 ve festivalové sklenici
Summer Ale 11 ve festivalové sklenici

Nabídka piv je sice poměrně vysoká, ale pro mě docela nudná, většinu piv dost dobře znám. Nu což alespoň zkontrolujeme kvalitu. Vysoká není jenom nabídka piv, ale i jejich cena. Malé pivo v rozmezí 40 – 100 Kč a velké pivo 55 – 150 Kč. Malé pivo? Speciální sklenice z nějakého neznámého důvodu jsou cejchovány jen na 0,5l, takže při objednávce malého piva jste dostali něco +- okolo 0,4l.

Hay-Z-Wawe NEIPA 15
Hay-Z-Wawe NEIPA 15

Ze začátku jsem natrefoval na ta lepší piva jako třeba Hay-Z-Wawe NEIPA 15°, Strawberry Cheesecake Pastry Sour 14°, výborná NEIPA v kooperaci se Zichovcem Mango Sticky Rice 17° a nebo letos opravdu povedená výroční 6year IPA 14°. K těmhle super pivům zahrála docela pěkně kapela Broken 45.

Nabídka
Nabídka

Další sada piv kterou koštuji se už Ravenům bohužel moc nepovedla, Bohemian Lager 11° je naprosto příšerný (nejspíš vařený někde v Německu?). Drifter APA 12° také nic moc a malinový kyseláč mne taky nenadchl, další kyseláč už byl o dost lepší a to s infůzí marakuji. Birthday APA 11° taky nebyla moc dobrá.

Maracuja Sour 9
Maracuja Sour 9

Slunce už pomalu začíná zapadat a já piju výbornou klasiku Gunsligner IPA 15° a k tomu přikusuji legendární Víťovo XXXL klobásu, která sice byla velice chutná, ale oproti minulému ročníku také podražila (120 Kč).

Víťovo klobása
Víťovo klobása

Na několika stáncích se ukazují i speciální barell aged piva ze série Vault. Některé z nich k večeru za doprovodu libých tonů kapely Vintage Wine degustuji i já. Například: Vault 201 barell aged Jack Daniels 19° belgický tripel, který byl dost dobrý, ale ještě lepší byl stout Vault 108 barel aged Laphroaig 21°.

Vault 108
Vault 108

Nakonec dávám ještě nějakou tu klasiku a ještě jednou marakujový kyseláč. Celkově tedy i s jistými mouchami hodnotím akci jako zdařilou.

Další fotky



[Richard Chodora jr.] [Zobrazeno 1295x] [9. srpen 2021]
[Chyba 404 - Nenalezeno] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI